教育王國

標題: 請問 沙田區 / 屯門區 ,還有學校可叩嗎? [打印本頁]

作者: ivory0915    時間: 13-7-13 08:36     標題: 請問 沙田區 / 屯門區 ,還有學校可叩嗎?

band 2 學校,多謝 ~
作者: hingmami    時間: 13-7-14 08:49

回復 ivory0915 的帖子

B2就無,B3好少少就有。我朋友囡囡(B2中至下)昨天最後扣到大圍,唔駛走入馬鞍山B3。另外,有D學校話會升B,唔好信,中學Banding由中一學生的Banding決定,而家都唔夠學生,点搶到高DBand的學生!
作者: ivory0915    時間: 13-7-14 09:27

hingmami 發表於 13-7-14 08:49

B2就無,B3好少少就有。我朋友囡囡(B2中至下)昨天最後扣到大圍,唔駛走入馬鞍山B3 ...

多謝,實在叩門叩到傻,你成功未呀?
作者: kathyhobb    時間: 13-7-14 13:47     標題: 引用:回復+ivory0915+的帖子 B2就無,B3好少少

原帖由 hingmami 於 13-07-14 發表

B2就無,B3好少少就有。我朋友囡囡(B2中至下)昨天最後扣到大圍,唔駛走入馬鞍山B3 ...
請問叩咗邊間?

作者: ivory0915    時間: 13-7-14 15:22

kathyhobb 發表於 13-7-14 13:47
請問叩咗邊間?
12間,有啲實在叩唔落手,好似由一個氹去另一個氹,話就話今年派得好,但我叩門所見,好多好好嘅小學都派位一般,要周圍撲。
作者: cobilau    時間: 13-7-14 16:36

叩到大圍邊間
作者: smallfoothk    時間: 13-7-14 16:41

回復 cobilau 的帖子

大圍多直資,邊間好??thx
作者: cobilau    時間: 13-7-14 19:05

見到都好多人去培基好唔好就唔清楚,
培橋就係大圍銅鑼灣山校舍幾大有泳池添,
學費就培橋貴d
作者: ivory0915    時間: 13-7-14 19:31

cobilau 發表於 13-7-14 19:05
見到都好多人去培基好唔好就唔清楚,
培橋就係大圍銅鑼灣山校舍幾大有泳池添,
學費就培橋貴d ...

多謝,問過 2 間都 cut 咗,原本唔打算搵直資,到而家想搵就好多都已經 cut 晒。
作者: TOMATO1010    時間: 13-7-14 19:34

直資好多12/7 已經截止收表
作者: smallfoothk    時間: 13-7-14 19:39

陳樹x,李各宝,勞工,李笑基可一試

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5