教育王國

標題: 2011-2012 小四家長入嚟傾吓 [打印本頁]

作者: Derdad    時間: 11-8-31 21:43     標題: 2011-2012 小四家長入嚟傾吓

今日放學番嚟,呀仔話老師唔俾帶改錯帶,錯咗劃條線就算——係咪真?
作者: さかな    時間: 11-9-1 07:45

喺咩,亞仔冇講喎,四年班可以用原芯筆嗎?

作者: Derdad    時間: 11-9-2 01:27

原帖由 さかな 於 11-9-1 07:45 發表
喺咩,亞仔冇講喎,四年班可以用原芯筆嗎?

阿魚:

妳細仔讀邊一班?

阿哥入到中學嘅英文班,係細仔嘅好榜樣啊!

加油!Fighting !!
作者: GogoCheung    時間: 11-9-2 09:41

我個幪仔乜都無講, 我連琴日放10:00都係返到學校門口, d家長話我知咋!  
琴晚真係大製作, 睇同填通告都搞左成晚
作者: Tatama123    時間: 11-9-2 11:00     標題: 回復 4# Derdad 的帖子

作者: GogoCheung    時間: 11-9-2 11:12

大家唔洗估估吓, 整理晒d問題, 9月10日親自問過明白啦!

作者: SeeLong    時間: 11-9-2 21:59

四年班是唔畀用塗改液, 要用改錯帶。可以用鉛芯筆
作者: Derdad    時間: 11-9-2 22:23

原帖由 SeeLong 於 11-9-2 21:59 發表
四年班是唔畀用塗改液, 要用改錯帶。可以用鉛芯筆

但係個仔話今年連改錯帶都唔俾用!
只可以用筆劃咗佢就算!  
作者: さかな    時間: 11-9-3 20:50     標題: 回覆 6# Derdad 的文章

Hi Derdad
      我細仔讀4D 班呀,佢冇哥哥咁識諗,重好似幼稚園咁,多多指教.
作者: Derdad    時間: 11-9-7 23:50

開學到依家,都仲日日有通告要簽,好煩…
都唔知點解,歌詠團、奧數、Prefect都俾個懞仔撞中,乒訓社又報咗,之後嘅圍棋和童軍,如果可以嘅話佢又話要報埋…

我叫佢响個日曆到同我圈一日係可以溫書嘅,佢攞住支筆,望完一輪個日曆後,跟住就話好眼訓,走咗入房…

家長會嗰日,我會問吓校長,今年係咪唔駛測驗同考試…
作者: wendyc    時間: 11-9-8 10:14     標題: 回覆 10# Derdad 的文章

小兒都是四年生,請多多指教!
Hi Derdad, 我見課外活動多在星期六,請問怎樣取捨?
另今星期六不是講座嗎?有老師出席?
作者: Tatama123    時間: 11-9-8 11:29     標題: 回復 2# Derdad 的帖子

作者: Derdad    時間: 11-9-8 17:36

原帖由 Tatama123 於 11-9-8 11:29 發表
Derdad,

甚麼是 Perfect ?

妳寫嘅嗰個字,應該係形容詞,字典解作"完美"。我寫嗰個係名詞,响香港解作"風紀" 或維持秩序嘅人。

其實有字典嘅話,唔難查呵!
作者: Derdad    時間: 11-9-8 17:45

原帖由 wendyc 於 11-9-8 10:14 發表
小兒都是四年生,請多多指教!
Hi Derdad, 我見課外活動多在星期六,請問怎樣取捨?
另今星期六不是講座嗎?有老師出席?

呢啲只係部分專係俾高年班嘅付費ECA,仲有啲要俾錢同免費嘅會安排响星期二、五放學後上課,遲啲相信會再派通告!
作者: GogoCheung    時間: 11-9-9 10:59

原帖由 Derdad 於 11-9-7 23:50 發表
開學到依家,都仲日日有通告要簽,好煩…
都唔知點解,歌詠團、奧數、Prefect都俾個懞仔撞中,乒訓社又報咗,之後嘅圍棋和童軍,如果可以嘅話佢又話要報埋…

我叫佢响個日曆到同我圈一日係可以溫書嘅,佢攞住 ...

嘩!!! 你個細仔一定係又乖又叻先可以有咁多野比人選中.  我果個就真係懞仔+埋個懞媽, 一張通告都彈返尼2次, 救命!!
話時話, 我個仔都有小小失望, 因為今年歌詠團無入選.
作者: Tatama123    時間: 11-9-9 11:29     標題: 回復 6# Derdad 的帖子

作者: Derdad    時間: 11-9-9 20:58

原帖由 Tatama123 於 11-9-9 11:29 發表
Derdad,

小四有得選prefect ? 唔係要到六年級至有 ?

五、六年班都有得做,但四年班就唔清楚。
呀仔話聽朝早有個俾 Prefect 上嘅 Workshop,佢話要去喎?
作者: pooh仔    時間: 11-9-10 01:06     標題: 回復 1# Derdad 的帖子

Derdad,
你仔仔有冇搞錯咗呀, the prefect workshop 應喺下星期六 19/9喎. 但又咁奇怪嘅四五六年級都有得選prefect? 理應四年級是最細級, 應由高form去睇佢哋先啱!
作者: Derdad    時間: 11-9-10 01:51

原帖由 pooh仔 於 11-9-10 01:06 發表
Derdad,
你仔仔有冇搞錯咗呀, the prefect workshop 應喺下星期六 19/9喎. 但又咁奇怪嘅四五六年級都有得選prefect? 理應四年級是最細級, 應由高form去睇佢哋先啱! ...

哇!好在pooh 仔妳提醒,差啲就懞剩剩番咗學校!
妳個仔係咪都係Prefect?有冇收到通告?

其實我冇收過通告,都只係個懞仔話我聽佢有份,我都有啲懷疑…
作者: pooh仔    時間: 11-9-10 13:58     標題: 回覆 19# Derdad 的文章

喺有通告要簽同意與否比仔仔做!張通告是講工作坊時間!
作者: pooh仔    時間: 11-9-13 00:59

Hi Derdad,
我想問你今年小四學生有冇rugby club 參加,逢星期一練習?
作者: GogoCheung    時間: 11-9-13 14:25     標題: 回復 21# pooh仔 的帖子

有呀!  比P.4 及 P.5 逢星期一 2:00 - 3:00
作者: pooh仔    時間: 11-9-13 14:59     標題: 回覆 22# GogoCheung 的文章

Thanks, GogoCheung.
作者: Derdad    時間: 11-9-14 00:35

原帖由 GogoCheung 於 11-9-13 14:25 發表
有呀!  比P.4 及 P.5 逢星期一 2:00 - 3:00

睇番張黃色ECA紙,欖球係响灣仔公園練習…
乜裏面有欖球場咩?真係唔知喎?
作者: pooh仔    時間: 11-9-14 00:52     標題: 回復 24# Derdad 的帖子

借足球場用作訓練. 星期四去跑馬地正式欖球場練習. 以往五年級去跑馬地, 灣仔是比四年級初學訓練.
作者: Derdad    時間: 11-9-14 13:06

原帖由 Derdad 於 11-9-2 22:23 發表

但係個仔話今年連改錯帶都唔俾用!
只可以用筆劃咗佢就算!  

問番老師,原來係家課冊唔俾用改錯帶,功課就俾用。

講啲又唔講啲,真係俾個"豆 o靚" 玩死!
作者: Derdad    時間: 11-9-14 13:07

原帖由 pooh仔 於 11-9-14 00:52 發表
借足球場用作訓練. 星期四去跑馬地正式欖球場練習. 以往五年級去跑馬地, 灣仔是比四年級初學訓練.

作者: GogoCheung    時間: 11-9-22 10:46

原帖由 Derdad 於 11-9-14 13:06 發表

問番老師,原來係家課冊唔俾用改錯帶,功課就俾用。

講啲又唔講啲,真係俾個"豆 o靚" 玩死!

講起改錯帶, 琴晚係亞仔筆袋, 發現一大抽白色帶 , 見到都唔知好"褸"定好笑, 點解可以搞成咁, 咁就報銷左一套改錯帶
作者: Derdad    時間: 11-10-15 00:04

有冇媽咪知星期六嘅班際排球賽,啲仔係咪要Stay係學校成日?
呀仔又無啦啦有份,但係又唔知同ECA有冇撞時間,又唔知駛唔駛向其他課外活動請假…
作者: Derdad    時間: 11-10-16 21:32

排球比賽決賽結果:4B勝4D 31:10 !
作者: Derdad    時間: 11-10-29 01:20

請問明天嘅班際乒乓球比賽,有冇媽咪知道賽程表?
個仔又話要晨咁早就要起身喎?
作者: Derdad    時間: 11-10-30 17:19

班際乒乓球比賽,結果4C班冠軍!
4C班主要都係校隊成員,好難唔贏…

我哋4D班得第三,都好呀!
作者: KinKin_Mama    時間: 11-10-30 21:38

都叻
作者: Derdad    時間: 11-10-31 15:51

好耐都冇KinKin_Mama 嘅post喎…

今日份英文卷都幾蝦人做。
Syllabus 話啲職業唔駛背串字,點知測嗰陣就冇字提供;睇番原來只係話Vocab Ex.1 啲職業唔駛背,My Pal Workbook 內嗰啲職業係冇講明有冇字提供,結果測嗰陣一part 啲字有提供,另一part 又冇…
我個仔就係唔識太空人點串,坐咗响度…

Syllabus 上範圍應該係考 邀請咭,但結果考Poster…

嗰篇國王要起一座飄浮王宮嘅閱讀理解,竟然冇Open Question...

估謎語嗰part,有一題阿仔又傻吓傻吓咁唔識寫「地圖」…
唉,七十分都唔知有冇…
作者: KinKin_Mama    時間: 11-10-31 21:36

我成日都有上嚟, 不過懶post囉, 又真係懶咗d

但係vocabulary 1真係無太空人, 太空人係my pals入面, 係真係要串的, 應該係小小誤會.
作者: Derdad    時間: 11-11-1 10:04

原帖由 KinKin_Mama 於 11-10-31 21:36 發表
我成日都有上嚟, 不過懶post囉, 又真係懶咗d

但係vocabulary 1真係無太空人, 太空人係my pals入面, 係真係要串的, 應該係小小誤會.

我都知Vocab 1冇太空人,但正常諗Vocab 1同 My Pals Unit one都係講緊wish同職業,係份卷度應該都响同一part度考嘛,如果Vocab 1唔駛背,咁樣My Pals果啲都應該一樣唔駛背啦!點知我諗錯咗!老師係分開兩parts考!
作者: Derdad    時間: 11-11-10 17:13

請問有冇媽咪今日去過駱克道室內運動場?

幾時會知呀仔有冇被選中入校隊?
作者: mncng    時間: 11-11-10 21:44

明天公佈!
作者: Derdad    時間: 11-11-10 22:49

原帖由 mncng 於 11-11-10 21:44 發表
明天公佈!

Thanks!
作者: Derdad    時間: 11-12-15 22:01

估唔到免費咗咁多年,今年要交三百蚊印刷費先至有一本校刋!
作者: GogoCheung    時間: 11-12-16 10:57     標題: 回復 40# Derdad 的帖子

原來果本野, 咁多年都係免費架!  都几重皮. 其實捐款餘數, 都係用返係學校, 捐多少少都唔緊要啦!
作者: GogoCheung    時間: 11-12-21 12:25

太好, 捱埋今日, 有十几日可以晏d起身

學校都好有效率, 11:25am 已經有得睇返今朝d相, 不過每班都有2張係課室影茄相, 唯獨我仔果班無份, 點解會咁?

作者: Derdad    時間: 11-12-25 23:55

聖誕仲要溫書,年年都係咁,有啲厭倦…

Merry Christmas!!
作者: GogoCheung    時間: 11-12-28 12:39

回復 Derdad 的帖子

Derdad,

你真係一個儘心儘力的好媽咪, 努力加油!!  厭極都係捱多三年, 等你個細都升埋中,  應該會輕鬆d!

祝: 新年快樂

作者: Derdad    時間: 12-1-1 02:31

回復 GogoCheung 的帖子

GogoCheung,

輕鬆啲?妳真樂觀呢!

祝大家新年快樂呀!

作者: Piglet_mamie    時間: 12-2-2 10:58

Hi Derdad,
由於最近好忙,所以沒有發帖。
仔仔係SJC經已半年,好彩佢都好勤力讀書,原來讀了中學,佢地的競爭都好大,雖然學校好開心,但讀書都好辛苦! 仲未可以放手呢! 希望下學期可以好
作者: GogoCheung    時間: 12-3-17 19:16

好開心呀, 我個懞仔, 今日係校際音樂節, 個人4級攞到第2名.   好開心, 好開心, 唔知點形容.

不過, 我就要大出血, 因為答應左佢, 攞到3名以內, 就送Ipad 3比佢

作者: Derdad    時間: 12-3-30 16:37

GogoCheung 發表於 12-3-17 19:16
好開心呀, 我個懞仔, 今日係校際音樂節, 個人4級攞到第2名.   好開心, 好開心, 唔知點形容.

不 ...
GogoCheung,

恭喜哂!我先前都賣咗四部呀,
初頭諗住第一水會有啲肉食吓,
點知每部都賺唔到一百蚊,四部都只係夠飲一餐茶!

作者: SCKnight    時間: 12-3-30 20:38

唔駛蝕已經好叻啦!
作者: GogoCheung    時間: 12-4-2 15:58

Derdad,

你就好啦!  賣到4部, 我連抽都抽唔到一部自用.  宜加放棄左, 唔抽唔買!!!

我就尼比個仔激死, 對住佢, 真係有喜, 有憂又有愁, 大起大落, 我真係就尼支持唔住, 唔知自己捱島几耐.  2星期前, 因為佢攞奬, 開心到飛起, 上星期五佢就比個大驚嚇我, 搞到我咸左几日.  心情極度低落, 本來好開心準備去旅行, 結果搞到我連行理都唔想執, 無端端又咸吓, 我可能係6個港人茄其中1個, 比個仔搞到我仲左都唔定!!!

我仔發生咩事, 我唔想係度講, 但辦法總比困難多,  我老公好勇敢, 因為佢認為有d野, 一天都不能多, 今日特意請半天假, 到學校揾校長傾, 校長就很認真地請佢去接見室度傾, 仲好似cy咁寫底notes.  我聽到老公咁講, 我又感動到咸, 相信校長真係認真處理及聽家長聲音.  相信佢係好有心亦好愛護學生茄校長  (哪!!  唔係鼓勵大家, 大小事都去揾校長呀吓!!)

好感恩!!   學校有個好校長 而亞仔又有個好好茄班主任, 希望亞仔尼緊會乖返d啦!!  

++笑話一則, 我老公一直以為校長係男人,  對住校長講, 唔該我想揾陳校長, 校長問返佢, 你唔係揾我咩!!!  d男人, 個仔返左成年上晝, 都未知個校長係男係女

作者: Derdad    時間: 12-4-2 22:14

Gogocheung,

其實我個仔都好有問題,响屋企同埋學校簡直係兩個人!

幾次派成績表嗰陣都想向老師爆大鑊,

但係諗到個仔唔知會有咩感受時又一時心軟冇講出口。

真希望有機會學妳老公咁「的」起心肝向班主任訴苦至得!

作者: GogoCheung    時間: 12-4-3 10:57

Derdad,

唔好誤會, 我老公唔係去爆亞仔大鑊呀!!  你個仔都好呀, 係學校識乖, 我果個真係,  鞋.........

作者: Derdad    時間: 12-4-20 21:34

今日班際象棋比賽,我哋4D班得第一名呢!
作者: GogoCheung    時間: 12-4-21 20:51

你仔果班真係叻, 我仔果班好似無乜野奬攞過呢!!!

作者: Derdad    時間: 12-6-13 16:00

考試啦!
各位努力!
加油!

作者: GogoCheung    時間: 12-6-13 17:31

你今次可以輕鬆d啦!  淨係搞個細仔就得
作者: Derdad    時間: 12-6-15 09:01

GogoCheung 發表於 12-6-13 17:31

你今次可以輕鬆d啦!  淨係搞個細仔就得

但係嗰個超級麻煩友見阿哥有得玩自己又冇,就唔肯溫書呢!
作者: Derdad    時間: 12-6-26 21:32

原來今年數學本暑期作業改咗樂思 Bridging Maths

以前用朗文書,暑期作業就係用現代

依家用現代書,但係都唔做現代Supp.Ex.
,真係唔係好明!

好在,個仔考試嗰陣都有做哂呢本當練習,依家暑假又做少樣功課!

作者: GogoCheung    時間: 12-6-27 12:08

點解你會知道用邊本暑期作業茄, 我地仲未知.

想請教吓你, 有無比中文補充亞仔做, 能否介紹吓, 因為我個幪仔, 中文成績屢創新低, 就尼嚇死我

作者: Derdad    時間: 12-6-27 23:35

GogoCheung 發表於 12-6-27 12:08

點解你會知道用邊本暑期作業茄, 我地仲未知.
GogoCheung,

兩日前班主任已經派咗所有功課嘅內容啦!

Check PM 啦!

作者: GogoCheung    時間: 12-6-28 09:56

果張紙, 我只係file好左, 真係無子細睇, 唔好話我個仔, 連我自己個心都放左暑假哪!!
作者: Derdad    時間: 12-7-12 17:23

派咗成績表,又跌咗幾名,再創歷史新低…
唔理啦,放完暑假再算!大家要多啲同陽光玩遊戲啊
作者: Derdad    時間: 12-7-19 11:04

"天 主 教 香 港 教 區 今 日 凌 晨 發 出 聲 明 , 全 體 教 區 中 小 學 2012 年 9 月 新 學 年 不 會 推 行 國 民 教 育 課 程 。"

好嘢!唔駛煩!
作者: Derdad    時間: 12-7-22 00:29

終於做完所有暑期作業啦!可以去玩咯!
作者: GogoCheung    時間: 12-7-23 11:53

我地掉轉, 玩完返黎哪, 琴日整日地獄式要佢做埋學校功課, 哈哈......真正放暑假鳥

作者: Derdad    時間: 12-7-23 23:51

GogoCheung 發表於 12-7-23 11:53

我地掉轉, 玩完返黎哪, 琴日整日地獄式要佢做埋學校功課, 哈哈......真正放暑假鳥
好充實耶!

作者: GogoCheung    時間: 12-7-24 20:36

大家一齊, 好好享受埋個靚月暑假, 放鬆吓, 义足電, 九月再黎過

作者: Derdad    時間: 12-7-25 17:47

GogoCheung 發表於 12-7-24 20:36

大家一齊, 好好享受埋個靚月暑假, 放鬆吓, 义足電, 九月再黎過
我梗係唔俾條大懶蛇差足電去有精力對付我!

毛主席話要打擊對手於萌芽時期,

啊哥剩番好多練習,等佢玩幾日就整幾本佢嘆,挫吓佢啲銳氣!

作者: GogoCheung    時間: 12-7-25 19:46

你真係巧巧巧勁!!!!  我淨係下個月開始, 要佢操返游水咋!!!  希望亞仔開學時, 有返D線條比人睇吓!!

作者: Derdad    時間: 12-7-27 00:03

GogoCheung 發表於 12-7-25 19:46

你真係巧巧巧勁!!!!  我淨係下個月開始, 要佢操返游水咋!!!  希望亞仔開學時, 有返D線 ...

GogoCheung,

妳要啲乜嘢線條?我個仔都有啲粗線條俾人睇…

作者: GogoCheung    時間: 12-7-27 14:39

我個仔乜線條都無, 係一隻水桶ops:" />ops:" />
係喎, 我地2個仔, 4年都茅同班過, 你細仔今年升5咩呀!
我個仔由細到大, 未讀過A班, 今年就前進左, 讀B班

作者: Derdad    時間: 12-7-28 03:13

GogoCheung 發表於 12-7-27 14:39

我個仔乜線條都無, 係一隻水桶ops:" />ops:" />
Gogocheung,

睇怕都冇機會咯!佢讀C班!

作者: GogoCheung    時間: 12-7-28 19:16

吓!! 5-6年級會直上, 即我地2個仔都無機會同一班鳥!!!   咁你就好彩了, 不然我會煩死你, 成日要向你求救

作者: Derdad    時間: 12-7-29 01:23

GogoCheung 發表於 12-7-28 19:16

吓!! 5-6年級會直上, 即我地2個仔都無機會同一班鳥!!!   咁你就好彩了, 不然我會煩死 ...
Gogocheung,

其實都唔係咁好,妳會累我要殺生。

作者: Derdad    時間: 12-8-13 13:28     標題: 回覆:Derdad 的帖子

新 BK Andriod手機版幾好用,改善咗好多舊版嘅毛病。

作者: GogoCheung    時間: 12-8-13 20:17

你仲乜換頭像, 差D唔認得你, 之前自由單野, 你知道左???

作者: Derdad    時間: 12-8-14 01:18

GogoCheung 發表於 12-8-13 20:17

你仲乜換頭像, 差D唔認得你, 之前自由單野, 你知道左???

換相只係覺得連馬仔咁溫和都反對「洗腦」,有必要支持吓啫!

咩嘢叫「之前自由單野」? Please PM.

作者: kidder    時間: 12-8-14 10:55

亞仔升小三,學校派了一條校呔,但條呔好長好長,打完好核突,亞仔都不矮!請問是不是得一個size?我都想八下「自由單野」,可否pm我?唔該。
作者: GogoCheung    時間: 12-8-14 11:08

回復 kidder 的帖子

呔, 得一個size, 你要係暑假教識佢打呔, 因為一開學, 就會抽人出來示範. 條呔咁靚, 几多人恨都恨唔到打尼條呔呀!!

我怕derdad 會唔鐘意, 唔知好過知, 所以我唔會pm條link比你同derdad, 請諒!!!

作者: GogoCheung    時間: 12-8-14 11:09

睇尼!!  你好耐茅出大海(自由講場)游水, 咁唔知好過知.
作者: SCKnight    時間: 12-8-15 22:01

係咪Sindy嘅言論?
作者: kidder    時間: 12-8-18 20:45

條呔係好睇,只不過打完後長度到褲腳果度!原來要抽人示範,亞仔依家都未開始學!

作者: GogoCheung    時間: 12-8-19 11:27

回復 SCKnight 的帖子

唔係, 係另一個TOPIC.  
作者: GogoCheung    時間: 12-9-7 15:42

過去4年, 都係測完驗, 即刻放復活節假, 個假期可以儘情咁玩, 點解今年係, 復活節假之後測驗, 即係唔洗放假, 要同亞仔温書

作者: pooh仔    時間: 12-9-7 19:47     標題: 引用:過去4年,+都係測完驗,+即刻放復活節假,+個

原帖由 GogoCheung 於 12-09-07 發表
過去4年, 都係測完驗, 即刻放復活節假, 個假期可以儘情咁玩, 點解今年係, 復活節假之後測驗, 即係唔洗放假, ...
因好多時復活假喺4月,所以咪可以3月尾囉!亞仔有年都試過復活假後測,真喺邊處都唔駛去㗎!

作者: SCKnight    時間: 12-9-8 08:01

睇完個Calendar,真係悲從中來。
26/10,8/1,9/4同5/6開始要測驗同考試。一月同四月嗰個仲要喺聖誕同復活節後。乜唔係要紀念主耶穌基督,點解變咗測驗同考試....
作者: kidder    時間: 12-9-8 15:21     標題: 引用:過去4年,+都係測完驗,+即刻放復活節假,+個

原帖由 GogoCheung 於 12-09-07 發表
過去4年, 都係測完驗, 即刻放復活節假, 個假期可以儘情咁玩, 點解今年係, 復活節假之後測驗, 即係唔洗放假, ...
旅行計劃打亂晒!放假變咗溫習!

作者: kidder    時間: 12-9-10 16:37     標題: 回覆:2011-2012 小四家長入嚟傾吓

請問有沒有仔跟學校海天泳會學游水,教得好唔好?想幫亞仔轉。

作者: wendyc    時間: 12-9-10 22:02

請問大家知道21號五年級的家長會大概內容嗎?因未能出席
作者: Derdad    時間: 12-9-11 11:48

SCKnight 發表於 12-9-8 08:01
睇完個Calendar,真係悲從中來。

26/10,8/1,9/4同5/6開始要測驗同考試。一月同四月嗰個仲要喺聖誕同復活節後。乜唔係要紀念主耶穌基督,點解變咗測驗同考試....
家吓興從測驗和考試中記念耶穌嘛!
妳唔記得耶穌山中聖訓中,有叫世人心"要常存喜樂" 咩?

作者: SCKnight    時間: 12-9-11 13:21

Derdad 發表於 12-9-11 11:48
家吓興從測驗和考試中記念耶穌嘛!
妳唔記得耶穌山中聖訓中,有叫世人心"要常存喜樂" 咩?:igiveu ...
不過宜家變咗『要常存考試』!

作者: GogoCheung    時間: 12-9-12 11:12

回復 wendyc 的帖子

可以同你講, 係非常重要, 如果你仔仔係sjp已經踏入第5個年頭, 你就應該知道, 每年9月個家長會有几咁重要.  你唔得, 老公都去聽吓啦!
作者: GogoCheung    時間: 12-9-12 11:14

Hi Derdad,

你年年都帶頭開新topic, 仲乜今年唔開呀!  

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5