教育王國

標題: "開手合手 - 陳淑安" 的誦材 [打印本頁]

作者: PEGGYP    時間: 11-7-28 17:27     標題: "開手合手 - 陳淑安" 的誦材

請問 手指謠    " 開手合手" - 陳淑安
的誦材, 那裡可以找到呢
作者: grace_xian    時間: 11-7-29 14:41

http://www.cp1897.com.hk/product_info.php?BookId=9625632530

去圖書館睇下有無, 網上預訂吧
作者: Smiile    時間: 11-7-29 14:46

原帖由 PEGGYP 於 11-7-28 17:27 發表

是不是 "開手合手、開手合手大家拍拍手.."那一套呀 ?
我見過商務有呀 !
作者: PEGGYP    時間: 11-8-1 10:38

唔該哂, 各位的回覆......謝謝
作者: littlecook    時間: 11-8-1 16:51

青田教育中心,可網上郵購或到陳列室購買!

http://www.greenfieldhk.com/product_list.php?search=%E9%99%B3%E6%B7%91%E5%AE%89

作者: kenkao    時間: 11-8-1 20:05

作者: 熙媽媽    時間: 11-8-4 15:32

手頭剛剛有呢首,等的打比你LA。不過幫你報名嘅機構應該會有有關機構印發嘅誦材,你可以叫佢地印比你,咁會安全D。(我CHECK過應該無打錯,不過保險D你叫幫你報名嘅機構印比你LA)。

開手合手             陳淑安

開手合手,開手合手,
大家拍拍手。
開手合手,開手合手,
大家放下手。

數數看,我有多少小手指?
一、二、三、四、五、六、七、八、九、十。
仔細看,我有多少髒手指?
七隻清潔,三隻髒。

快剪甲,快洗手,保持手指的清潔,
手指多活動,不把手指放口中。
開手合手,開手合手,
大家拍拍手。

作者: PEGGYP    時間: 11-8-4 16:02     標題: 回復 1# 熙媽媽 的帖子

萬分感激你........
因為我會透過kinder報名,
但要取得誦材的時間比較耐....
所以心急想早些取得誦材

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5