教育王國

標題: 揾咗校車未?? [打印本頁]

作者: louie213    時間: 10-7-29 18:01     標題: 揾咗校車未??

仔仔係PM K1.K(a組)請問有冇媽咪已揾了校車
作者: yy-doremi    時間: 10-7-30 01:19

學校派0既校車名單有一句係:"褓母車服務質素參差,
家長須小心選擇"
搞到我睇完有D驚,  唔知揀邊個好?

原帖由 louie213 於 10-7-29 18:01 發表
仔仔係PM K1.K(a組)請問有冇媽咪已揾了校車

作者: louie213    時間: 10-7-30 18:07

係lou咩意思
作者: sansan2008    時間: 10-7-30 21:26

我相信那些褓母車和民生是沒關係的, 我自己問了區內其他家長對那些褓母車的意見才作決定邊間。

原帖由 louie213 於 10-7-30 18:07 發表
係lou咩意思

作者: Tamama527    時間: 10-7-31 09:12

想問下各位家長的意見,我囝囝 am class,我問左2間校巴,亦同過其中1位家長傾過:-
校巴1:上車時間要早 10-15mins,但校車叔叔及EE都好好人及照顧周到
校巴2:上車時間可以遲 10-15mins,但校車無咁照顧周到

其實我想選1,但小朋友細(10月細b),驚唔慣太早起身,因我唸7:30前1定要起身,擦牙,飲奶,換衫,落樓搭車都要10mins la

請大家比d意見
作者: idychow    時間: 10-8-5 02:26

你好!!!我阿仔都是 k1k a組, 已經安排了校車了,
作者: yy-doremi    時間: 10-8-7 01:27

請問你住邊區?
想參考吓校車0資料?

原帖由 idychow 於 10-8-5 02:26 發表
你好!!!我阿仔都是 k1k a組, 已經安排了校車了,

作者: idychow    時間: 10-8-7 02:35     標題: 回覆 1# yy-doremi 的文章

黃大仙翠竹花園
作者: yy-doremi    時間: 10-8-7 21:37

唔該!
我係tko,  唔知有冇家長都係呢?

原帖由 idychow 於 10-8-7 02:35 發表
黃大仙翠竹花園

作者: louie213    時間: 10-8-9 17:42     標題: 回復 2# idychow 的帖子

你好,我住藍田ga你咁快揾到校車啦係5係學校俾個張list呀
作者: tinghinmama    時間: 10-8-10 11:19

我阿仔是 k1k B組, 已經安排了校車了.(Mrs. Cheng)
TKO..Han hau 上車

原帖由 yy-doremi 於 10-8-7 21:37 發表
唔該!
我係tko,  唔知有冇家長都係呢?

作者: idychow    時間: 10-8-10 17:21

原帖由 louie213 於 10-8-9 17:42 發表
你好,我住藍田ga你咁快揾到校車啦係5係學校俾個張list呀

是呀,學校那一張 list 個叔叔仲好好人,
打比我confirm 是 a組定b組.仲講可以跟佢車去學校
作者: louie213    時間: 10-8-11 15:25

原帖由 idychow 於 10-8-10 17:21 發表

是呀,學校那一張 list 個叔叔仲好好人,
打比我confirm 是 a組定b組.仲講可以跟佢車去學校

死啦,我揾個間仲未confirm呀,你地揾邊間ga, 如果可以跟車去學校 你地會跟嗎?
作者: idychow    時間: 10-8-12 03:29

原帖由 louie213 於 10-8-11 15:25 發表

死啦,我揾個間仲未confirm呀,你地揾邊間ga, 如果可以跟車去學校 你地會跟嗎?

我未知跟唔跟,可能跟一至二天睇一睇,因我好早已經打去 confirm 校車, 我怕冇位,到時就煩!!!!!
作者: yy-doremi    時間: 10-8-29 02:11

你好!  我係k1j b組

我係搵蓮姨,
不過佢係都唔俾我跟車,
我有d擔心....
但約好哂,  而家都冇得轉第個啦!

原帖由 tinghinmama 於 10-8-10 11:19 發表
我阿仔是 k1k B組, 已經安排了校車了.(Mrs. Cheng)
TKO..Han hau 上車

作者: mykwan    時間: 10-8-29 12:35

我小朋友都係坐蓮姨車,她26/8通知我1/9安排唔到校車(要自己帶),我仲慘,我擔心第一日返學由我帶,她日後未必肯坐校車,我是新都城二期上車,請問yy-doremi你是那個站上車呢?
作者: yy-doremi    時間: 10-9-1 00:44

我係調景嶺.

另外,  我轉咗第間校車喇!
我見好多媽咪都話有得跟車,
而且我同我先生商量過,  都有d擔心小朋友自己搭,
雖然個心有d唔好意思,  不過為0左個小朋友,
最後都轉0左囉~

原帖由 mykwan 於 10-8-29 12:35 發表
我小朋友都係坐蓮姨車,她26/8通知我1/9安排唔到校車(要自己帶),我仲慘,我擔心第一日返學由我帶,她日後未必肯坐校車,我是新都城二期上車,請問yy-doremi你是那個站上車呢? ...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5