用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 Portfolio問題
go

Portfolio問題 [複製鏈接]

如小女沒有什麼獎, 是否可以死心?! 個Portfolio可以黠整?! 謝謝!!
   0    0    0    0

大女讀緊港同,升P2, 小女早年考時, 校外只有團體舞蹈獎項, 幼稚園的豬肉獎! 學校都係睇小朋友interview表現多於獎項, 不必擔心~

而家細仔今年考2013-14小一, 校外都係零獎項, 都係得d幼稚園的豬肉獎! Profolio都冇乜cert, 相都成4版, 只有盡量表現親子關係

醒目開學勳章

當年的申請表,我也沒有任何獎,連申請表簡介個囡都是寫2句
所以...不要擔心,最緊要面試表現好

ziyi 發表於 12-7-16 17:33
當年的申請表,我也沒有任何獎,連申請表簡介個囡都是寫2句
所以...不要擔心,最緊要面試表現好 ...
謝謝大家, 請問是在街上買file入起它嗎?! 大幾多頁? 可以夾現時幼稚園的校園報告嗎?!

醒目開學勳章

今年不收任何file,只要釘埋就得。

samantha_yuen 發表於 12-7-16 22:37
謝謝大家, 請問是在街上買file入起它嗎?! 大幾多頁? 可以夾現時幼稚園的校園報告嗎?!

...

申請表寫明只可提供三張A4(即6頁如用雙面)附加文件,成績表另計,我將4張A4的cert./幼稚園的校園報告縮影埋一張A4

我親手交申請表時, 書記有數附加文件頁數

醒目開學勳章 王國長老

我仔都係得豬肉獎, 我都係加d親子/生命教育元素搭夠
‹ 上一主題|下一主題