用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有冇人排緊s位呀?
樓主: maggie814
go

有冇人排緊s位呀? [複製鏈接]

回覆:有冇人排緊s位呀?

請問我可以點知道呀仔排緊嘅有幾多位,同呀仔係排第幾?仲有係咩情況下會係排特快排?Thankyou  so  much

引用:請問我可以點知道呀仔排緊嘅有幾多位,同呀

原帖由 kemmyleung 於 15-04-08 發表
請問我可以點知道呀仔排緊嘅有幾多位,同呀仔係排第幾?仲有係咩情況下會係排特快排?Thankyou  so  much

...

去社署網頁

http://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_rehab/sub_admissiont/id_crsrehabwa/

http://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_rehab/sub_admissiont/id_crsrehabwa/

可以此網頁睇下每間中心排到咩月份。

http://www.google.com.hk/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.swd.gov.hk%2Fdoc%2FRMB%2FVacancy%2520list_SCCC-2015.pdf&ei=hFQlVfCOEqPsmAXT_YFg&usg=AFQjCNHsitx6JFDieeTOXcx3dDqyDHhLEg

呢個睇到每間中心有幾多人畢業,幾多人排1,2,3志願,但你排幾多,就唔知

回覆:DollyCC 的帖子

Dolly,你今年應該冇問題啦,我琴日打去問社工,佢話收的話下星期頭會收信了

睇到烏Thankyou  但請問咩情況下會係特快排?

請問我睇到呀仔第一志願嘅有25個位  排緊第一志願嘅有20位小朋友禁即係會唔食有位?Thankyou

回覆:kemmyleung 的帖子

25個位,有20人排第一,即應該收曬。但因為出呢個表後可以改次序,所以都有變數既

回覆:maggie814 的帖子

希望有啦,我排個間12個位,有27人排第一志願

但我仔仔係醫院評估個醫生無✓小學前評估

回覆:bbymc11 的帖子

你知唔知屯門邊間融合小學好,我剩係知兆霖有融合小學

引用:25個位,有20人排第一,即應該收曬。但因為

原帖由 DollyCC 於 15-04-09 發表
25個位,有20人排第一,即應該收曬。但因為出呢個表後可以改次序,所以都有變數既

...
明白  Thankyou so much

回覆:DollyCC 的帖子

我問過社工,佢話就算間學校打出黎係有20呢個數字都只係㨂左第一至願,第二第三至願同埋揀區的呢三個組別係冇公布,所以都係冇得估,只有博

回覆:iamyiten 的帖子

請問你揀邊間?我14年5月打定輸數⋯

引用:我問過社工,佢話就算間學校打出黎係有20呢

原帖由 西瓜貓 於 15-04-10 發表
我問過社工,佢話就算間學校打出黎係有20呢個數字都只係㨂左第一至願,第二第三至願同埋揀區的呢三個組別係 ...
第二、三志願有寫人數呀~
我揀多人走又小人揀個d

引用:請問你揀邊間?我14年5月打定輸數⋯ +

原帖由 西瓜貓 於 15-04-10 發表
請問你揀邊間?我14年5月打定輸數⋯
但見到有d 13年都未派到就冇乜信心了

咁唔通係我聽錯

引用:Quote:原帖由+西瓜貓+於+15-04-10+發表請問

原帖由 maggie814 於 15-04-10 發表
但見到有d 13年都未派到就冇乜信心了
係呀⋯⋯學校少需求多

szenana 發表於 15-4-9 16:00
你知唔知屯門邊間融合小學好,我剩係知兆霖有融合小學
其實我都好想知,似乎冇咩地方可以知道邊d小學比較多支援。

回覆:bbymc11 的帖子

教統局網頁每間學校有公怖有接受特殊教育老師既比率,但比率高係咪一定包容就唔知

好開心呀!今日收到信阿女排到 S 位

‹ 上一主題|下一主題