用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Ms Cheung 面試班好嗎?
go

Ms Cheung 面試班好嗎? [複製鏈接]

請問大家有否上過Ms Cheung面試班?可否分享下成效及對小朋友幫助有用嗎?
正在找面試班,唔知Lee度上好唔好

8    0    0    1

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆 Jean1769 的帖子

百貨應百客 各取所需

manlee22 發表於 22-10-12 01:53
我講樂X, 另外一個唔識啊

ohhhh,估唔到又多一個咁喎,睇黎面班老師唔少都好痴喎

Jean1769 發表於 22-10-11 16:09
你講果個係在網上不停screen cap whatsapp 曬幾多幾多學生入到second in果個?佢會鬧學生痴線架?

btw,  ...

我講樂X, 另外一個唔識啊

manlee22 發表於 22-10-9 23:49
我都覺得個Ms Cheung 好恐怖,鬧小朋友痴線,我都係爬過文都知好多家長話差,我以為啲家長可能因為小朋友 ...

你講果個係在網上不停screen cap whatsapp 曬幾多幾多學生入到second in果個?佢會鬧學生痴線架?

btw, 只要做到成績都大把人搵佢教。佢d班有waiting list㗎

回覆 manlee22 的帖子

got it! Ms Cheung from 樂x

manlee22 發表於 22-10-9 23:49
我都覺得個Ms Cheung 好恐怖,鬧小朋友痴線,我都係爬過文都知好多家長話差,我以為啲家長可能因為小朋友 ...

我講嘅係樂x 另外一個Ms Cheung冇試過

jbbmom 發表於 22-2-4 00:11
回覆 bbchu0316 的帖子

身邊都有朋友上過樂x, 老師好惡, 可能真係唔同老師.

我都覺得個Ms Cheung 好恐怖,鬧小朋友痴線,我都係爬過文都知好多家長話差,我以為啲家長可能因為小朋友考唔到學校唱佢,自己試過真係真心恐怖

icefung 發表於 22-9-30 07:21
請問一下,呢個ms cheung係私教定係邊間?令外SH即係咩?感謝(emoji)(emoji)(emoji)
...

係一間facebook上面one man band搭個教英文的。自吹自擂話有幾十個學生入d乜乜學校second in

請問一下,呢個ms cheung係私教定係邊間?令外SH即係咩?感謝(emoji)(emoji)(emoji)

請問面試班不是多數是短期課程?

我個女之前上過一之後搞到小朋友唔敢係好多人面前講野 有反效果 建議唔好上 之後搵左第二個老師上堂 個老師都花左啲時間先解開佢個心結

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

jbbmom 發表於 22-2-9 16:12
回覆 siraK 的帖子

咁恭喜曬你。你上邊個老師?有用心教咁難得..

請教報左邊間?

回覆 siraK 的帖子

咁恭喜曬你。你上邊個老師?有用心教咁難得..

我哋都係9個正選offer, 考咗11間,好彩見SH唔對路,即刻報多間面試班

相信每間面試班都有指導學生獨有教學方針,雙方夾得到可以更有效幫助小朋友應付面試。
經歷過小一面試遊戲,真心覺得取得到心儀offer需要小朋友努力、家長努力扶助、大家應付面試心態、給予小朋友鼓勵和支持都好重要,準備中的大家加油,希望小朋友能入讀合適的好學校

我小朋友有讀SH, 亦只有上呢一個面試班,今年考小考左13間,有9個offer, 當中有神校offer, 自己都有同小朋友上SH 既booster class, 唔覺佢地有教d旁門左道既野,反而覺得d老師好用心教。

不過我都認為要同老師夾到,家長自己都要跟,先會事半功倍

回覆 bbchu0316 的帖子

Hmmm SH用家應該了解入到神校到底係小朋友本身醒過人定係靠SH..我係用家, 入到最心儀學校, 但唔係因為SH. 睇過佢哋上zoom亦體驗過小一zoom/實體interview就會明白. SH幾位老師都差唔多

SH所教嘅一定唔足夠考到spcc, 教埋d旁門左道.. 不過SH識揀學生

我朋友個女考到DGS同spcc, 有上Ms Cheung及其他面試班, 所以唔可以入哂Ms Cheung數. 個小朋友本身乖巧醒目

Anyway, 恭喜你朋友!

‹ 上一主題|下一主題