用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才vs真道
樓主: dickey09
go

優才vs真道   [複製鏈接]

我都係同一日, 交表時已經故意一頭一尾交, 點知都撞日子, 好彩時間無撞。
2選1, 我選真道, 唔係因為課程等等因素, 純粹因為上年優才個收生流程實在太嚇人。

優才, 我都有朋友上晒堂交晒功課去晒全部interview, 直至而加仍然叫佢等。

ooyanoo 發表於 15-6-24 12:13
超級討厭優才, 安排混亂, 我仔仔在first waiting list, 但早2天收到拒絕信,說我們沒有交齊功課及缺席堂課 ...

咁 dog !!!!

ooyanoo 發表於 15-6-24 12:13
超級討厭優才, 安排混亂, 我仔仔在first waiting list, 但早2天收到拒絕信,說我們沒有交齊功課及缺席堂課 ...

咁即係優才講大話?

超級討厭優才, 安排混亂, 我仔仔在first waiting list, 但早2天收到拒絕信,說我們沒有交齊功課及缺席堂課,which is we hand in assignment on time and attend all the 10 classes...luckily we got offer from another school

我朋友同你情況一樣,同一日,上下晝。而我就兩間簡介會都有聽,最終只報真道。

有家長謂報多D比小朋友熱身,咁就要考慮下,如果小朋友熱身熱得好,就當然冇問題,正面士氣高昂一整日。但反之,0個日就可以"攬炒"。

我揀真道. 起碼清清楚楚知道得兩次面試.
優才話一次面試,之後變成兩次, 之後又變三次....沒完沒了.
而且又要上優才的家長班同要做家長功課, 最擔心係上完堂做埋功課都無offer.

MrBeast  同意,仲有gt 校車亦是考慮因素  發表於 15-6-24 11:19
‹ 上一主題|下一主題