用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園
樓主: hazelwoo
go

將軍澳天主教聖安德肋幼稚園 [複製鏈接]

Re: 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園

hi Sunday,

唔緊要啦! 我都係我阿媽教我兼幫我整埋    先可講俾妳聽咋!

hi mandytso,

hinhinmon,

咁到底你的小朋友有無去st.margaret,找到是甚麼原因發燒,
我昨天一聽到醫生提議用類固醇,即時滿天星星,跟住之後生講甚麼都聽唔入耳.今日阿仔又要請病假.

另麻煩你pm上水醫生資生比我,係中醫定西醫.

barryalice,
多謝你的回應,真有同病相連的感覺,我老公就話想帶阿b去睇專科,但我怕一睇專科就要當哮喘醫. 我又怕作出不適當的決定而害左佢. 真芧盾, 每次聽一聽到佢咳, 個心就會一直向下沉.希望大家都身體健康.

mandytso,

我都係好似你咁......每次一聽到個仔咳自己個心就會一直向下沉,好擔心    希望病o個個係自己唔係個仔。 不過你自己都要小心身體呀!  

Hi,
今日涼咗好多,我比阿仔換咗冬季校服,呢D天氣要小心唔好冷親.
我阿仔佢好高,校服已攞7碼,但我都覺得重係少少吊腳嘅!

阿仔上年又係咳到CC吓,我都好擔心係唔哮喘,但醫生話氣管敏感,睇咗好N甘多次醫生,後來轉睇中醫,阿仔又受喎!重好叻自已飲中藥.
唉!我都好覺得TKO嘅醫生唔係太掂.

Sunday,

可否pm你睇開中醫資料比我,我就黎痴線架啦,現在甚麼都要試下, 你個仔咁叻肯自己飲中藥呀.

你個仔著7碼校服真係好高,我阿b著4號,另外是否覺得運動服袖口沒有彈性,咁洗手咪會整濕衫袖.

醒目開學勳章

barryalice,
係呀, 都要買架喇, 其實一年買鞋都要買好幾對, 最少要2對黑鞋, 2對白鞋, 仲有波鞋呢, 都幾傷呀~     

你地買鞋, 通常係邊度買架? 而家阿仔著緊果對係千色店買, 唔係幾好著, 而dr.wong果d又貴到 C 喎~     

>mandytso,
上水個醫生真係幾好架, 阿仔2個月大時已開始睇佢, 因為阿仔有鼻敏感, 果時好慘, 試過好多tko醫生, 無個夾到, 有d衰到無醫德tim呀~   

上水醫生係上水廣場7樓, 叫王家鑾呀! 佢最叻睇咳, 我自己氣管敏感攪唔掂時, 都會返入去搵佢架!     阿仔一嚴重小小, 我都係即時入去, 平均睇一次就ok, 如果犀利小小, 都係2次, 上次肺炎都係睇左3~4次左右啦!

希望個個既小朋友都健健康康啦~     

hi wing530,
多謝你的資料,不過真的很遠,係唔係乘火車就到,使唔使再轉車.星期六/日開唔開.

醒目開學勳章

hi, mandytso

係上水火車站一出, 行過天橋, 就見到一間靚靚既商場, 果間就係喇, 唔洗再轉車架喇~

mon, tue, thur & fri 就9:00~12:30, 4:30~7:30pm, wed, sat, sun & public holiday就半日, 9:00~12:00am架~

我要開工喇, 遲d再傾, 等老細出左去先~     

hi wing530,
真係低鍚咁快就有回應,不過一來一回加埋睇醫生都要成5-6小時,不過無辦法,再睇唔好可能都要去試下. 你是否全職媽媽?

醒目開學勳章

mandytso,

唔洗5-6個小時喎, 最多3~4個鐘咋~      車程來回2個幾鐘, 睇埋醫生, around 3個鐘, 都唔係好耐姐~     

你不如試下富康張敏華, anson睇過一次, 都ok架, 而家我都唸住唔係太乜野, 我都睇佢, 唔得我先返入去!

不如咁啦, 如果你想入上水睇, 又信得我過的話, 我叫我媽咪幫你登記左先, 咁你咪唔洗等咁耐囉, 當然, 要睇下佢得唔得閒先啦, 如你睇夜晚果場, 就多數得閒既~ :wink:  :wink:

wing530,

我通常去吉之島或者厚德商場入面近麥當勞o個邊, 有間買童裝鞋價錢都ok。
[quote]
wing530 寫道:
barryalice,
係呀, 都要買架喇, 其實一年買鞋都要買好幾對, 最少要2對黑鞋, 2對白鞋, 仲有波鞋呢, 都幾傷呀~     

你地買鞋, 通常係邊度買架? 而家阿仔著緊果對係千色店買, 唔係幾好著, 而dr.wong果d又貴到 C 喎~     

醒目開學勳章

barryalice,

唔該哂, 等我去"look look"先, 你唔講, 我都醒唔起厚德商場果間呀, 茶實我都好少行過去架~       

dear all,
今個星期日, 你地去唔去"嘉年華"架?

hi wing530,

唔駛客氣, 因為我住煜明苑,所以成日行厚德商場lor!
星期日"嘉年華"去唔到喇......因為仔仔要去學畫畫同埋要去99度食飯趕唔切呀!

dear all,
我返工時唔方便上bk, 所以日日夜晚先出現架~   

mandytso, 上水個醫生真係唔錯, wing530介紹個張敏華都ok, 唔入o甘遠都可以試下, but 上水dr wong真係幾好~

wing530,
乜你去dr wong度買鞋呀??        仲好貴tim呀??     

你搞到我都有d心思思想去sunday個嘉年華~   

all moms,
今日有通告, 2/12全校去旅行, 你地會唔會去呀?? 我都應該會去, but聽日返公司睇下o個日有無野先請假~~   

hi~

呢度都幾多住坑口o既媽咪呀~     

barryalice,
你會唔會去學校旅行呀??   會選A餐定B餐?     

hinhinmom,

我仲諗緊呀........

但如果去就兩個餐都揀   
hinhinmom 寫道:
barryalice,
你會唔會去學校旅行呀??   會選A餐定B餐?     

barryalice,
係唔係你一個人食兩個餐??     

我老公o個日去唔到, 我好想join呀~ 因為上年德寶時我請唔到假, 得我奶奶同個姐姐去, 今次我要join呀!   

唔知d餐食唔食得飽呢~     
‹ 上一主題|下一主題