用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 2010-2011 小一家長請進...
樓主: mimi2004
go

2010-2011 小一家長請進... [複製鏈接]

星期六我上完英文就會返黎, 我地可以過黎玩一陣, 因我5, 6點約左剪頭髮, 你聽日得閒?

剛剛睇返之前6月8日的通告,入面有提到'書商定於2010年8月2日上午9時正至12時正在本校新翼學生活動中心為各家長提供售書服務'.唔知可唔可以散買?!我都要散買呢!不過都係準備多D$嚟買書同其他紀念品先得.我都想買校服公仔呀!

明天(應該係等陣)見!

原帖由 ballball411 於 10-7-28 00:49 發表
有講個日有書商? 我無留意tim......唔知可唔可以散買呢.....?

今日唔該曬你呀, 好彩有你幫我買校服公仔, 唔係我又買唔到架啦  ^3^

原帖由 clarachel 於 10-8-2 00:19 發表
剛剛睇返之前6月8日的通告,入面有提到'書商定於2010年8月2日上午9時正至12時正在本校新翼學生活動中心為各家長提供售書服務'.唔知可唔可以散買?!我都要散買呢!不過都係準備多D$嚟買書同其他紀念品先得.我都想買校服 ...

唔駛客氣!大家嚟緊一年仲要互相照應嘛!見到佢哋今日玩得好開心,希望可以做對好朋友啦!

小囡(Rachel)係1D班!大家又入咗邊班呀?

原帖由 ballball411 於 10-8-2 16:30 發表
今日唔該曬你呀, 好彩有你幫我買校服公仔, 唔係我又買唔到架啦  ^3^

我今日買唔到公仔的冬天校服...咁公仔就無校服換啦...

我囡囡JANNA 讀1B...

我個女Livia入左1E

尋日我係學校申請左大新,瑪利諾信用咭, 我覺得張咭好靚,但唔係好多人申請, 唔知點解?

我想問下一年級小息係咪可以去小食部買嘢食? 你地會俾幾多零用錢?

My daughter is in class 1A. Nice to meet you!

Trinity 係 1D

原來大新個度係apply信用咭架? 我唔知係咩, 無去睇到tim...........如果唔係我一定會去apply

smilesun , 你個囡鍾唔鍾意玩個公仔呀? 我個囡超鍾意, 成日拎住佢又換衫又同佢講野又同佢拍 video, 仲幫佢改埋中,英文名 tim ar

學校唔比帶多過10蚊零用錢的.

原帖由 yingying媽咪 於 10-8-3 09:18 發表
我個女Livia入左1E

尋日我係學校申請左大新,瑪利諾信用咭, 我覺得張咭好靚,但唔係好多人申請, 唔知點解?

我想問下一年級小息係咪可以去小食部買嘢食? 你地會俾幾多零用錢? ...

Hi, 小女在1D!

請問各位, 要穿黑鞋還是白鞋?

夏令時間至到幾時? 謝謝各位!

夏季 --- 黑或白鞋都可以
冬季 --- 只可黑鞋

夏令應該至到9月尾.....

真開心小囡有兩個同班同學仔,第日有寫手冊及功課的問題都有多d人問下嘛! 多多指教!

原帖由 sschiu 於 10-8-4 18:10 發表
Hi, 小女在1D!

請問各位, 要穿黑鞋還是白鞋?

夏令時間至到幾時? 謝謝各位!

大家好,

我囡囡是 1D的。大家以後多多聯絡和指教!

Hello Clarachel,

我囡囡和妳
囡囡是同一間幼稚園的,交堂費那天,她們也有一起玩的啊!

原帖由 clarachel 於 10-8-4 22:42 發表
真開心小囡有兩個同班同學仔,第日有寫手冊及功課的問題都有多d人問下嘛! 多多指教!

暫時最多係 1D 班同學仔, 希望到時大家做到好朋友啦 ^^

Hi, cly-mama,

妳囡囡叫咩名呀?是否長頭髮朿馬尾那個同學仔?

希望返學後大家多d上嚟傾下啦!

原帖由 cly-mama 於 10-8-5 17:04 發表
大家好,

我囡囡是 1D的。大家以後多多聯絡和指教!

我囡囡和妳囡囡是同一間幼稚園的,交堂費那天,她們也有一起玩的啊!

我囡囡叫 Ally, 係呀,係長頭髮朿馬尾的。  :)

Hello BallBall, SSChiu,
您好!
Fanny

原帖由 clarachel 於 10-8-5 23:42 發表
Hi, cly-mama,

妳囡囡叫咩名呀?是否長頭髮朿馬尾那個同學仔?

希望返學後大家多d上嚟傾下啦!

我記得妳囡囡了!不過錯過了認識妳的機會呢!

希望她們1D小朋友能夠融洽相處,開開心心渡過小學的第一年啦!

原帖由 cly-mama 於 10-8-6 12:22 發表
我囡囡叫 Ally, 係呀,係長頭髮朿馬尾的。  :)

Hello BallBall, SSChiu,
您好!
Fanny

係啦..唔知幾時有多幾個1B的媽咪上來呢?我真係驚我個論盡豬,成日抄錯野...

My daughter's name is Megan, she will be in 1E class. Nice to meet you all!
‹ 上一主題|下一主題