用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站 - Part 4
樓主: edea
go

優才書院家長分享站 - Part 4 [複製鏈接]

優才終於榜上有名, 明天開始中學部停課兩星期.

原來阿仔派左d 模擬 TSA 試卷返來做, 做完之後發覺佢真係識晒, 不過有小小careless mistake, 我估如果要俾分的話應該都有90分以上.  都放心晒, 原來我個仔都唔係太差。

大家復課後可以去TKO校舍西北角個花園度睇下, 果度多左個大魚池, 養左十幾條錦鯉, 其中有條尺幾長, 我估有三四斤重.  十幾條中有七條係我養左幾年咖.    校長今日話將個池命名為"錦上添花".

以後可以派阿仔每日去探下佢地。

如果暑假前無得復課, 阿仔會好唔開心, 話晒係第一屆優才(志潔)生, 靜雞雞就完成了三年旺角生活, 再返學時已經去TKO, 如無特別活動, 可能不會再踏那塊充滿童年回憶的小草地了.

不如要求學校補返個"G3告別旺角大食會".

原帖由 跳跳虎 於 09-6-27 17:28 發表

咦...我仔有機會同軍仔一班喎...
好大機會添,以前講過,話轉去TKO之後會同TKO的同學一半半合班,即每班會有一半由MK過來,另一半係原本TKO的。

原帖由 edea 於 09-6-28 20:00 發表
咦, 軍女幾時甩左兩隻門牙?

話咁快下年到小墨魚g3, 唔知會唔會係Mr. Leigh 或者 Mr. Geiger做班主任. 兩個net teacher佢都鍾意.
佢剛甩,不過正常無咁快既,佢幾個月前跌親,對門牙跌"死"左, 搖左幾個月都未甩,為免阻住新牙出,所以搵醫生剝左佢。

原帖由 ecore 於 09-7-10 16:03 發表
今天是2008/2009 優中最後一天,整個中學部學生作一年一度的『水戰』!囝囡倆事前都很興奮說了數天!
囝囝剛回來說十分盡興!老師、學生全都變成『濕水鴨』!!

囝囝PET也pass,他說差5/100就Merit,80/100,高興他有此成績!

而囡囡將 ...
去一年意大利?舍唔舍得啊?

原帖由 corliss_yu 於 09-7-18 15:28 發表
軍兄 :
上星期日初小謝師宴的相片,影得好好呀!!! 謝謝你呀!!
還有多謝軍太當日忙到一頭煙呀!麻煩呀!!
客氣喇!三年,咁快就過左,真係好唔舍得。

原帖由 edea 於 09-7-29 21:04 發表
軍生,

今日送囡囡去調景嶺學校見到軍女喎! 軍女學乜野呀!

我有叫佢, 佢一直笑, 好可愛, 但唔知佢其實記唔記得我.
哈哈,佢學緊中國功夫,日日係屋企同我對打。佢成日見倒人都唔肯叫人,剩係係度笑扮怕羞,我今晚返去要再次重整軍紀先得。下次如果佢仲唔肯叫你你要話俾我知。Thank you.

原帖由 beesbees 於 09-8-27 23:26 發表
今日 G4 四班大團圓(MK+TKO),大家都有機會認識更多新朋友了。明天還有大食會......
我地都唔知呢兩日要返學,佢兩個今日仲係東京鐵塔。
‹ 上一主題|下一主題