用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

TWLI:
唔會~~起碼仲有我同你响度心急如焚吖!哈哈..   

agree!
KinKinLI 寫道:
升讀宣小機會大D, 我還直覺覺得宣幼程度比 浸幼,民幼,甚至培幼還高, Do you agree?

嘻嘻~個Topic又多番啲人嘞! 唔駛得我哋幾丁友响度震 ,希望個個都好消息啦!   

me too!
TWLI 寫道:
我都想知,雖然下星期五就係喇,但係我更想知係星期五寄出信還是收到信?

[quote]
CarmenYsm 寫道:
有冇人知道到時收個封信,是否有分取錄,後備及不取錄3種級別呢?
[/quote]

希望係3日啦,不過嗰日星期五,真係等咗好耐...唔爭在啦. :  :
*~_~*  Good Luck All  *~_~*

我都係後備生,唔通遲些有信嘅先有機?

唯有再等等tim啦,你地呢?

嘩~~咁多人in? 你地覺得會唔會比咗基督徒先呀?

Cynthiasia 寫道:
我個女都係後備呀, 連家姐個女都係後備, 點解個個都係後備? 我個囡編號係74, 嘩, 有成千人咁多去interview咩!

TWLI,
你收到信未呀?

lkyma:
唔知呢?暫時只係取錄同後備,仲要睇埋明天或下星期頭未收到信的那批家長. 你仲等緊消息?good luck
lkyma 寫道:
是否冇reject呢?咁多waiting-list?

happypenguin:
你就好啦,我地面試時個miss同樣非常nice,仲係in咁多間kinder以來,自己覺得最自然,氣氛和老師最令我感到comfort的,囝囝又係最開心嘅,老師仲問佢鍾唔鍾意响呢度返學?亞囝話鍾意,仲好有禮貌咁接過miss送他的小禮物,然後say bye,and then 老師仲話下次見潻..唉   
都唔明點解??依家都仲心酸緊呀! :cry:  :cry: 其實我都知唔太關同唔同一宗教事嘅,只係想安慰吓自己啫 '嗔'完~~再等往後日子有冇奇蹟啦,都好大部份係waiting囉. :

hi happypenguin:

絕對認同!
Re:其實小朋友咁細,面試只係睇彩數

咁你小朋友有冇返n班或者playgroup呀?
happypenguin 寫道:
Y-3,
其實小朋友咁細,面試只係睇彩數(bb心情靚唔靚),同合唔合個interviewer既眼緣。問得小朋友鍾唔鍾意响呢度返學仲話下次見即係你小朋友合佢眼緣啦!咁唔好彩張表排得後啫,唔好唔開心啦!話唔定4月7日後你會好快收到取錄通知呢!

hi all moms:
其實有沒有不取錄呢?封信係咪寫咗幾個時間要留意架?
好驚等到開哂學先通知 嗰時真係唔知點算lor.

原原 and TWLI:
好多謝你們的提供.對不起,可能我詞不達意,其實原先想問其他後備媽咪是否跟我一樣,封信度叫我們留意幾個日期,待學校有空缺會電話通知.日期分別是--4月中
                                                      --5月中
                                                      --8月初
                                                      --及8月尾至開學後..
同埋TWLI講得好啱:
如果有這些不取錄信就會正常D,否則有(1000-120=880)個備取生位那就不值得等了!)

好似等緊啲不會發生嘅事咁 ,請如有不取錄嘅bk媽媽看過這topic的話,唔該post比我地知可以嗎?
TWLI 寫道:
Y-3,
取錄信就只有一個交留位費日期(4月7日......),相信備取生要在這日期後才知分曉(除非有媽咪現在就向宣幼表態不註冊,可能還會....),致於有沒有不取錄信就請有關媽咪發表,如果有這些不取錄信就會正常D,否則有(1000-120=880)個備取生位那就不值得等了! Y-3,相信備取生信上也沒有甚麽日子,是嗎?

[quote]
Y-3 寫道:
hi all moms:
其實有沒有不取錄呢?封信係咪寫咗幾個時間要留意架?
好驚等到開哂學先通知 嗰時真係唔知點算lor.
[/quote]

Hi manyi:
Check?How to check please?
manyi 寫道:
各位宣幼家長:

我囝囝check到係waiting list。唔知機會大唔大呢?

manyi:
學校冇寄封信比你咩?點解要親自打電話嘅?
manyi 寫道:
咪打去宣幼問結果。但係聽人話只有兩個結果收同等。 :cry:

wailaamMon:
恭喜哂你!
我也是今朝收到電話通知取錄的,好開心啊!
wailaamMon 寫道:
我今日好開心呀,因為我今朝收到宣幼通知我女兒終於以後備生身份獲得取錄為下午班學生喇 。  但是我仍然想同我個女轉上午班呀。

係呀∼真係非常開心!你記性好好呢,竟然仲記得之前咁耐嘅留言.   
TWLI 寫道:
Y3,
恭喜晒喇!等咗禁耐終於得償所願喇!

[quote]
Y-3 寫道:
TWLI:
唔會~~起碼仲有我同你响度心急如焚吖!哈哈..   
[/quote]

alley_fun,
有,我噚日有打,佢話叫我等今日睇吓有冇電話,好好彩!
alley_fun 寫道:
有無後備生既家長試過打去宣道度check 下收唔收呀?

[quote]
Wesley-Lam 寫道:

am class:
1. 林昊言 (Wesley)-- 男-----OCT06----(Whampoa )
2. Ryan--------------男-----SEP13----( )

pm class:
1. KinKin-------------男-----JUL30-----(未定住處)
2. Minnie Wong------女-----DEC11----(Fanling)
3. 黃稱揚-------------男-----AUG09----(葵涌)
4. Joshua------------男-----AUG01----(Fanling)

明天註冊的媽咪:
是否都係早上呀? 可能大家有機會碰面喎.

今天交咗註冊費啦,見到有部份申請表唔同顏色嘅?點解呢?都有幾隻色漆喎
‹ 上一主題|下一主題