用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

係呀!就係呢張囉!

其實唔單止呢張呀!RK工作紙我都收唔到呀!

原帖由 lbb 於 10-9-28 17:54 發表
我唸係講你會唔會有興趣做義工個張.

係360元,抬頭:德膳餐飲有限公司 或者 Delicacy Catering Ltd.

原帖由 TszYingMama 於 10-9-28 19:08 發表
唔好意思, 我估我只交了張回條, 唔記得交飯錢票.  有無人可以話我知TOTAL幾錢.  我唔肯定我留底個張回條有無寫飯商名稱(支票抬頭)及銀碼. 唔該哂!

...

係呀!亞囡之前都無將普通話作業交俾老師,不過我叫佢今日交番喇!

原帖由 busy_mom 於 10-9-28 23:39 發表
e....我女果本仲係度?

我今日都寫咗張紙仔問老師可唔可以俾張工作紙亞囡,不過可能老師好忙,亞囡重未收到。

原帖由 TszYingMama 於 10-9-29 13:02 發表
唔知阿女今天有無同老師講唔見咗, 真係論盡.
[/quote]

29th September 2010

中文:1.寫作(一)

英文:1. SGD WS(1)
         2. Vocab W(B)
         3. Buy index card and ring

數學:課冊pg. 17, 18

G.S.:護照p.1

另外,在手冊上亦貼了中英數常的評估範圍。

唔好咁講啦!亞囡病嗰陣,都係靠呢度啲媽咪幫我對功課,亞囡啲功課先至無咁亂咋!

不過今次評估嘅範圍都好似幾多,真係要花多啲時間温書呀!

原帖由 busy_mom 於 10-9-29 18:07 發表
Thanks Mavisng2003 & other parents post HW everyday

仲有今日派咗字詞表(三),老師叫要過膠。

Vocab W(B)係一本英文簿,亞囡寫咗下面四句,而每句寫3次:

1. Super Grandad can swim.
2. Thank you very much.
3. You are welcome.
4. He can walk with his hands.

應該好快寫完,可唔可以叫亞囡聽日返學前快快趣趣用張紙寫埋去呀?

原帖由 listenken 於 10-9-29 21:08 發表
請問Vocab W(B)是否一本簿? 內裡寫咩生字? 因為女話冇左

英文評估範包括 Vocabulary list,請問Vocabulary list 係乜嚟? 老師幾時派架?

係呀!亞囡都係呢啲功課,唔該哂你呀!唉!我啱啱先收工,而家先返到屋企呀!

原帖由 LoCLai 於 10-9-30 18:57 發表
30/9/2010功課

中:
(1) 帶快樂1上(2)
(2) 工(八)
(3) 改工(四)
(4) 閱理(一)
(5) 一二三四和手足人口(???唔知係咩)

英:
(1) SUPP WS(3)

數:
(1) SUPP pg10,11
(2) 1上A pg 50

其他:
查收旅行資料

煩請各媽咪幫 ...

呀!仲有一樣就係要download一張新的體温表,因為下星期一返學已經係10月喇!

沙律媽,check pm pls.

原帖由 LoCLai 於 10-9-30 18:57 發表
30/9/2010功課

中:
(1) 帶快樂1上(2)
(2) 工(八)
(3) 改工(四)
(4) 閱理(一)
(5) 一二三四和手足人口(???唔知係咩)

英:
(1) SUPP WS(3)

數:
(1) SUPP pg10,11
(2) 1上A pg 50

其他:
查收旅行資料

煩請各媽咪幫 ...

沙律媽,check pm pls.

原帖由 LoCLai 於 10-10-1 11:02 發表
HEHE媽,
咁夜先放工??? 做咩呀??? 你真係辛苦啦!!
CHECK PM

係呀!十月喇!唉!啲評估呀!默書呀!都陸續開始喇!

原帖由 listenken 於 10-10-1 14:01 發表
好在你提一提, 差點forget it~~

4th Oct., 2010

Visual Arts:帶相片一張

中文:1. 工(9)
         2. 帶字詞表1-4

英文:1.Book report due 29/10
         2. Bring ten index cards and ring
         3. Corr SGD WS(1)

數學:1. EM 1A pg35-37
         2. 課冊 pg.19

係呀!亞囡都收到呢張通告呀!點解會咁呢?

原帖由 katiecheung 於 10-10-4 17:29 發表
有冇人學費過唔到數 , 今日收到張通告話10月學費未能在銀行過數 , 明天要交支票 , 亞囡又話好多同學仔都收到通知過唔到數

亞囡話今日有啲小朋友無帶index cards + ring,所以聽日再帶喎!

原帖由 LoCLai 於 10-10-4 17:43 發表
4th Oct., 2010

Visual Arts:帶相片一張

中文:1. 工(9)
         2. 帶字詞表1-4

英文:1.Book report due 29/10
         2. Bring ten index cards and ring(阿囡無呢樣)
         3. Corr SGD WS(1)
         4. G ...

各位媽咪,我想請問老師有無收咗RK作業呀? 唉!我又揾唔到亞囡本作業呀!

5th Oct., 2010

中文:1. 週四默快樂單元二(3, 4)
         2. 工(十)
         3. 介紹自己(亞囡話係自己練習介紹自己喎)

Eng:1. Gr. WB p.7 corr p.4
       2. Corr Supp Ws(3)
       3. Monday Pictionary A-E

數學:1.  1 上A pg. 54

功課更正:

英文:Gr WB p6-7 corr p.4

其他:打針回條,bring a flower for Mother Mary.
‹ 上一主題|下一主題