用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校 嘉諾撒聖心討論區~~ part 2
樓主: vc
go

嘉諾撒聖心討論區~~ part 2 [複製鏈接]

Re: 嘉諾撒聖心討論區~~ part 2

今日好熱呀....

Typhoon No. 1 ah

:

靜藍媽媽,
你去左邊鬼度呀......
係呢, 你地知吾知道散學禮係米有頒獎儀式架.... 例如: 優異獎等等啦

ichiban
知吾知幾時會改全日呀
ichiban 寫道:
Hi,

在此topic 上, 始終都唔見有家長發表任何意見在6月24日在聖心小學參加小學下午班校長所講的"""今年9月預備在07年升小一選小學派位留意事項"""
有無家長在今年9月選校時, 對於是否選擇聖心, 又或且會選聖心上午班或下午班, 可以發表些意見大家交流下
或且其他已經是過來人的家長可以俾d意見嗎?? 我都唔知自己點決擇會好d, 我本身喜歡聖心上午校, 下午可以俾小朋友有其他課外活動, 又唔知往後下午校改全日制時, 會搬到什麼地方??大家升uk 班的家長你們點睇???

ichiban

你8吾8到呀.... 冇錯, 仲有1年, 不過時間過得好快架
ichiban 寫道:
[quote]
Little_cy 寫道:
ichiban
知吾知幾時會改全日呀[quote]

Little_cy:

6月24日聖心小學下午校校長都未知道何時可以轉全日制, 校長也希望快d可以改全日制, 而我的囡囡便要面對今年9月派位, 07年9月便升小一, 所以真係頭痛.
你的囡囡今年升LK, 都仲有一年拖下.

ichiban

sindy,
下午班係米好難入到

忠心??  點樣忠心呀....
Sindy 寫道:
唔係,只要忠心,好大機會入到.........[quote]
sindy,
下午班係米好難入到
[/quote]

我個女就係同我講話自己有獎, 我問佢咩野獎, 佢話"優異獎喎", 跟住我問佢, 咁個獎呢, 佢話要散學禮至有... 都吾知真訂假.....

sindy,
幼稚園都有名次既咩..... 其實佢地係點樣評分呢

sindy,
你真攪笑..... 多謝曬你既info.
想問下小學係米好深架..... 我聽10個人講, 話小學深到嘔...

吓..... 就係咁.........

吾識去chatroom wor

靜藍媽媽,
上午班應該吾難... 不過你想佢入下午or 上午呀....

bergamot,.
我個女米又係話自己有獎, 我都 r 晒頭!!
Bergamot 寫道:
[quote]
我個女就係同我講話自己有獎, 我問佢咩野獎, 佢話"優異獎喎", 跟住我問佢, 咁個獎呢, 佢話要散學禮至有... 都吾知真訂假.....

我女原先都番來話自已有"寶寶獎",搞到我r晒頭,我以為係咩進步獎/之前果d禮貌獎....後來同老師講開電話,佢話d獎有幾個categories, "優異獎 (academic)", "好寶寶獎 (disclipine)", "美勞創意獎"同 好似係進步獎. 阿女有個好寶寶獎wor. 阿女話呢排成日都有rehersal,但係佢呢兩日燒燒,希望佢可以星期二番去law獎啦.. :cry: [/quote]

靜藍媽媽,
上午係好用d!!
靜藍媽媽 寫道:
[quote]
靜藍媽媽,
上午班應該吾難... 不過你想佢入下午or 上午呀....

入番上午啦!時間好用D        [/quote]

吾緊要, ..... 反正我個女都吾知係米..... 不過佢又講得似層層咁
靜藍媽媽 寫道:
嘩!你地個個都有獎    我問呀女佢話冇       

sindy,
is it 首名子女有15分, or 10分

^O^ ,
SPC 係私校
^O^ 寫道:
sindy

spc係咪私校/直資?
‹ 上一主題|下一主題