用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

Zoey >> 係呀! 今日日頭屋企個network 勁慢,  所以冇上來八下. 剛剛我hb 用完機, 咪乘機上來八下la.  
考試越近, 就覺得囡囡好多野都未溫. 但係佢話d 同學仔個個話自己溫哂, 都唔知點算好.     冇la, 都係try her best ..... How about you ?

Zoey,

大家o禁話la. 齊齊努力 !  

Zoey,

你同囡囡安排d活動真係好充實, 真係唔怕佢話悶
我同佢地報左游水jar, 好似少左tim 不過見到出面天氣禁熱, 真係邊度都唔想去.

KristyMum,

Pls check PM.  

Zoey >> 請接 PM.      

Good night  

Hi  各位小學部媽咪,

明天終於考完哂試la. 你地有冇諗住relax 下呀!  

今日派左本暑期作業, 我想問下各位係咪全本做哂. 因為我見後面有d mug mug 專題研習, 又好似有d 實驗要做. 但係阿囡話老師冇提過. o禁本作業係咪做完要交比老師架 ? ?

Zoey,

冇wor    你囡囡個班有冇呀?

本暑期作業幾正架. 有中,英, 數, 常, 跟住有少少普通話兒歌, 仲有其他唔係好記得la. 我諗你地明天會收到架la. 不過我地又好似冇交過d 暑期作業費, 真奇怪    

Zoey,

散學禮個日我囡囡有褓姆車坐wor. 你不如check 下 x 太, 睇下你地有冇la.  

可能d 媽咪同小朋友全部去哂wet, o禁咪冇哂人law

Zoey, Olivia1997,

Please check PM.

Heidi媽,

你唔洗o禁快諗住買補充練習哇! 其實學校方面都有補充練習比小朋友做. 所以你暫時唔洗急住. 測驗同考試係有課外題的, 例如閱讀理解, 重組句子 等. 不過你唔洗驚, 老師會幫小朋友慢慢去適應的.

不如今個暑假比Heidi 玩過痛快先la.    

Hi 3kids,

你所指的下冊係到下學期才買的.

Zoey,

請問旅遊車係咪$15-16 (來回) , o禁單程咪$7.5- $8, 如果係的話,好似唔錯.
不過都係睇下其他人意見啦!  :

Zoey,

OIC. o禁我第一個贊成book 車啦!
其他人快d 表態啦   

Re: 民生書院小學

Miffy2,

我真係mug 都慢人幾步tim 怪唔得我冇銀啦! 冇計做左c9 之後, 成個人慢左幾拍. 唔得! 都係要 < 與時並進 > o下先    
d 錢你拾哂, o禁下次你真係要請我high tea 啦

各位 :
Sorry ! 今晚我唔得呀     希望下次有機會啦!  

Olivia1997 > 你番來la. 好唔好玩呀?  

菲媽 > 今次麻煩你啦! 唔該你幫我睇, 之後再e-mail 比我呀!

今次又唔可以join 你地啦! 因為佢地兩個小朋友個日下午學游泳. 由於兩個係唔同時間, 所以成個下午都比哂佢地.  :-x

菲媽,

Thank you very much.
See you on 1 Sept.

菲媽 寫道:
Zoey, abbybear, 桃子,

Send左d編班比你地啦, 快d去check email.

菲媽

Zoey , Miffy2,

aiya. 比你地迫我現身tim. :
Sat 約會我應該no problem. 不過唔知係1 個人 or 4 個人. 你地幾時book 位呀

Zoey,

好番d 未呀? 希望你地快d 好番.

唔緊要啦! 我地下次再約過law.  

Hi 各位,

開學日那天見到佢地班房唔同左, 而家佢地係一組組坐, 唔知有冇人知道係點解呢
‹ 上一主題|下一主題