教育王國's Archiver

hinhinmom 發表於 05-11-21 20:58

Re: 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園

barryalice,
[b][size=xx-large][color=FF0066]恭喜哂您呀~[/color][/size][/b][img]http://free4web.biz/gb002/image/face/62.gif[/img] [b][size=xx-large][color=00CC00]如願以償啦~[/color][/size][/b]

hinhinmom 發表於 05-11-21 22:10

hinhin睇緊鄭e健做o個套電視劇, 睇到好high, 佢話琴日見過晒~ 不枉我o甘遠帶佢入去呀~ :-D  :-D  :-D

Sunday 發表於 05-11-22 18:19

Hi barryalice,
甘妳知唔知其他同學仔派位情況點呀!多唔多馮晴呀!

Sunday 發表於 05-11-22 18:23

Hi all,
尋日阿仔放學派咗盤小幼苗返嚟種,但呢輪咁凍,我好驚凍c佢. :-)  :-)  :-)  :-)  :-)

hinhinmom 發表於 05-11-22 20:40

sunday,
係呀~阿仔之前讀德寶都有一人一花, 好似種秋海棠, 又唔講話要交, 種種下種C左, 要拿拿臨走出去花墟買~ :wth:  :wth:

今次張通告寫住keep 18-25(好似)度, 宜家得16-17度, 點搞呀??

barryalice,
你係唔係開心得滞, 唔得閒上黎bk呀?? :-)  :-)  :-)

barryalice 發表於 05-11-22 21:18

Sunday,

仲有兩個同學仔都o係派左去馮晴。

hinhinmom,

緊唔係喇.......係bk又有問題呀! :cheeze:
今晚再o黎過 :-)

hinhinmom 發表於 05-11-22 21:48

barryalice,
你就好啦, 唔駛再煩勒~ :-D  :-D

我今日睇完報紙, 又醒起出年又到我時我就 :verycold:  :verycold:  :verycold:  :giveup:  :giveup:

我自己就prefer直資學校, 但係唔好就會隨時加學費~
同埋唔好都唔知點算, d人之前都話真道好, 點知... :giveup:  :giveup:  :giveup:

諗起就煩啦~ :-|  :-|

hinhinmom 發表於 05-11-22 21:50

barryalice,
st andrew's o既派位情況理想嗎?? 多唔多人中獎呀?? :-?  :-?

barryalice 發表於 05-11-22 22:20

hinhinmom,

其實我自己個人應為最重要做父母既你想自己既小朋友學到什麼? 想小朋友得到什麼又或想學校給予小朋友什麼呢?
例如你prefer直資學校,咁你緊係覺得直資學校某程度上能給予hin hin一些較優質的教學吧, 學費方面當然亦是一個問題喇, 總知而家最重要係多d去留意以及多點參觀一o下其他小學,了解清楚每間小學既不同之處以及佢o地所教導模式又是否適合自己既小朋友,最後亦要了解佢o地在教統局所做的評估又是否屬多優等,當然啦口碑都好重要o架。 hinhinmom慢慢o黎喇, 仲有成年咁耐 ;-)

barryalice 發表於 05-11-22 22:30

hinhinmom,

同班只有兩個女同學同埋我個仔都頭輪中左馮晴,另外一個女同學就唔中馮晴, 有一個女同學就選擇出將軍澳區去女拔萃讀, 有個男同學都唔中, 其餘仲有四個就唔係太清楚。  ;-)

hinhinmom 發表於 05-11-22 23:05

barryalice,
其實我覺得o係直資學校讀會開心d, 無o甘大壓力~
點先知佢o地在教統局所做的評估又是否屬多優等呀??

thks~ :-)

hinhinmom 發表於 05-11-22 23:06

barryalice,
o華~ 有個出拔萃讀呀?? :-o 係唔係o者係收左?? ;-)

barryalice 發表於 05-11-22 23:34

hinhinmom,

教統局每年都會楝取一些中、小學做一個學校自我評估,今年八月馮晴就做左喇
[url=http://www.plkfcmps.edu.hk/news/report.pdf]http://www.plkfcmps.edu.hk/news/report.pdf[/url]

barryalice 發表於 05-11-22 23:36

我就無問呀!可能收左"掛" :-?
[quote]
hinhinmom 寫道:
barryalice,
o華~ 有個出拔萃讀呀?? :-o 係唔係o者係收左?? ;-) [/quote]

hinhinmom 發表於 05-11-22 23:37

barryalice,
我以為你訓左tim~ ;-)

hinhinmom 發表於 05-11-22 23:40

我地都係唔好講小學住, 講返st andrew's先啦~

今日hinhin返完happy bee, 本作業無貼貼紙wo, 你有無呀??  :-?

唔知17/12小蜜蜂宣誓日, 係上午定下午呢?? 駛唔駛家長出席?? 我又要plan定請假勒~ 8-)

barryalice 發表於 05-11-22 23:47

我都無呀........我個仔仲話領袖話叫媽咪唔應該咁早定喎, 原本未教o架 :-)  :-)

e.......我無諗過17/12小蜜蜂宣誓日要唔要出席喎,不過應該下午既, 唉!咁咪又要請假。 :wth:

hinhinmom 發表於 05-11-22 23:47

barryalice,
我睇左馮晴個report勒, 好detail wo~~~  :-D  :-D o係邊度可以攞到第2間學校o既資料?? :-? thks~

hinhinmom 發表於 05-11-22 23:52

我上次睇happy bee手冊, 話只係填p.8, 我問過wing530, 佢話應該要填埋p.9, 所以我都填左~ ;-)

hinhin真係成日都唱"小幼苗"歌, 明顯地佢轉左入st andrew's好開心, 佢以前唔會成日都唱歌, 係都係唱"古巨基"d歌, 宜家佢仲成日自己話感謝耶穌基督~ :-D  :-D

barryalice 發表於 05-11-22 23:56

我之前上過一個website有今年來做過這個校外評估既學校名稱, 不過好似無馮晴咁details, 馮晴o個個係因為學校覺得自己做得好好先成個pdf檔案show出o黎咋!
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28