教育王國's Archiver

barryalice 發表於 05-11-20 01:13

Re: 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園

係邊個topic呀? 因為舊年st.andrew真係好多去左"景林天主教小學"呀

barryalice 發表於 05-11-20 01:18

wing530,

唔掂喇!!!!!周公超級急call喇, 走先. 886 :wave:  :wave:

wing530 發表於 05-11-20 01:21

barryalice,

good night~ :wave:  :wave:  :wave:

Sunday 發表於 05-11-20 01:45

Hi all,
barryalice,
我又係晨早request咗30號放假去disney,所以2號就唔比我放lor.我friend又係上week唔駛$$$跟人入disney,不過佢就話勁多人喎!   

而家出面好鬼c凍呀! :verycold:  :verycold:  :verycold:

Sunday 發表於 05-11-20 18:48

Hi all,
今日去咗學校嘉年華,玩咗一陣攤位遊戲,妳地有冇去呀??我見都好多人吓喎!!有d同學仔家長都認得我阿仔,司能我少接放學,都唔太認得,真係
:oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:

hinhinmom 發表於 05-11-20 20:23

hi all,
今日帶阿仔去左"政府飛行服務隊open day"雖然真係好多人同埋好遠, 但係都好值得~ :-D  :-D  :-D 因為出面無得睇, 仲有消防車, 直昇機可以影相, 仲有警隊, 直昇機等表演, 阿仔睇到好high, 我老公今日要返學, 去唔到, 唯有我自己帶阿仔去, 都ok, 無叫我抱過~ :-D  :-D  :-D

其實我自己除左機場外, 都未入過東涌, 今次仲要自己帶埋個仔入禁區, 你地贊下我犀利啦~ :-)  :-)  :-)

barryalice 發表於 05-11-20 20:43

hinhinmom,

好[size=large][color=CC0000]犀利[/color][/size]呀!! :-D  :-D  :-D  :-D  :-D
[quote]
hinhinmom 寫道:
hi all,
今日帶阿仔去左"政府飛行服務隊open day"雖然真係好多人同埋好遠, 但係都好值得~ :-D  :-D  :-D 因為出面無得睇, 仲有消防車, 直昇機可以影相, 仲有警隊, 直昇機等表演, 阿仔睇到好high, 我老公今日要返學, 去唔到, 唯有我自己帶阿仔去, 都ok, 無叫我抱過~ :-D  :-D  :-D

其實我自己除左機場外, 都未入過東涌, 今次仲要自己帶埋個仔入禁區, 你地贊下我犀利啦~ :-)  :-)  :-) [/quote]

hinhinmom 發表於 05-11-20 21:12

barryalice,
[b][size=x-large][color=9900CC][font=Verdana]thank you~~[/font][/color][/size][/b]

頭先奶奶問我係唔係一個人帶hinhin去東涌, 我覺得佢都不知覺得幾利害~~ 其實我都唔係好驚一個人帶hinhin去街, 上次ocean park都無問題~

我諗就算我自己帶hinhin出國旅行都ok~  :mrgreen:  :mrgreen: 不過我覺得我老公會擔心個仔~~ :-)  :-)

我剛剛聽到hinhin唱歌, 唔知o羊 "小幼苗"wo~ 我只聽到呢3個字~ ?-(  ?-(  :mrgreen:  :mrgreen:

hinhinmom 發表於 05-11-20 21:18

barryalice,
頭先沖涼時諗起你仔仔聽日知派位result, 係唔係好緊張~[img]http://www.dchome.net/emote/icon/56.gif[/img]希望如你所願啦~ :-D  :-D  :-D

barryalice 發表於 05-11-20 21:38

hinhinmom,

now真係好緊張呀! 多謝你呀......我都希望如我所願呀!! :hammer:  :hammer:

barryalice 發表於 05-11-20 21:42

hinhinmom,

hin hin 係唱"基督小幼苗"主題曲呀! :-D  :-D

KCMAMA 發表於 05-11-20 21:46

Hi........ 你們好,我囝囝都是讀聖安德肋的,有一事想請教,你們會否考慮報讀聖安德肋小學、又你們有否意見??
謝謝 :lol:

barryalice 發表於 05-11-20 21:51

KCMAMA,

我就唔會lor, 一來聖安德肋小學仍屬太新, 二來我本人總覺得楝一些派中學位好d既小學對小朋友將來升中時會有d幫助。

KCMAMA 發表於 05-11-20 22:03

barryalice
Tks ....
因我聽講此校用母語及活動教學,覺得適合囝囝,因他不是太有耐性及較喜歡動腦筋很難座定定。但身邊的朋友則同你意見一樣,楝一些穩穩當當的小學,有利日後上中學。

wing530 發表於 05-11-20 22:50

>Sunday,
你又係30號去dsiney呀~  :-D  :-D  :-D 聽你講話多人, 我都驚驚地呀!  :verycold:  :verycold:

我今日都有去嘉年華呀, 仲邀請左以前deborah 3個同學仔呀!  :-)  :-)

>hinhinmom,
你好勁呀!  :-D  :-D 比我一定唔會自己帶anson去到山長水遠既機場呀, 萬一扭眼訓就閉家火呀!  :-)  :-)  咁有無影相呀? 我地有無得睇架? :-)  :-)

>barryalice
希望聽日你有好消息話我地知啦~ :cheeze:  :cheeze:  :cheeze:

barryalice 發表於 05-11-21 11:04

hi all,

我要在此公佈........[size=x-large][color=FF3300]我個仔第一輪入到馮晴喇[/color][/size], 我好開心呀 :-)  :-)  :-)  :-D  :-D

mandytso 發表於 05-11-21 11:55

dear barryalice,
Congratulations  :pint:  :pint: , 可放下心頭大石啦, 唔便"訓"唔著啦. 咁你去Disney 又可以玩得開心d.

Sunday 發表於 05-11-21 19:05

Hi barryalice,

恭喜哂!飲得杯落啦!! :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:

wing530 發表於 05-11-21 19:44

barryalice,

恭喜哂呀!  :-D  :-D  :-D  :-D  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:

barryalice 發表於 05-11-21 20:34

hi all,

多謝哂各位!! :wave:  :wave: 不過真係好開心lor可以一take過唔需要再為楝學校而煩就真既 :-)  :-)
頁: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27