教育王國

標題: <!急問!>一呂vs英華 [打印本頁]

作者: mumr    時間: 23-8-24 13:21     標題: <!急問!>一呂vs英華

突然收到英華call, 但要明天立即註冊,希望可以比意見。

小兒動靜皆宜,喜愛數學和運動,但普通話不算好(一呂粵教中英華普教中。家離一呂較近,上學所需時間相差約15分鐘。

作者: kisani    時間: 23-8-24 13:23

mumr 發表於 23-8-24 13:21

小兒動靜皆宜,喜愛數學和運動,但普通話不算好( ...
如果車程只差15min, 你又鍾意英華中學+學費唔係問題ge我會揀YW.有冇弟妹跟尾? YW係咪小學6年都普教中?

作者: happymeme    時間: 23-8-24 13:47

有阿妹就一呂,獨生唔駛諗,英華吧

作者: catf2    時間: 23-8-24 14:02     標題: 回覆樓主:

冇跟尾就YW, 有就考慮吓一呂

作者: lemoncake88    時間: 23-8-24 14:03

kisani 發表於 23-8-24 13:23
如果車程只差15min, 你又鍾意英華中學+學費唔係問題ge我會揀YW.有冇弟妹跟尾? YW係咪小學6年都普教中?
...
YW小學係6年都普教中, 上到書院好似就轉返粵教中.
作者: chole2013schum    時間: 23-8-24 18:53

同意 有弟妹 一呂獨生 英華

作者: hkhk8888    時間: 23-8-25 14:15

樓主最後有冇要到英華個offer?
作者: adriantai    時間: 23-8-25 14:30     標題: 回覆樓主:

除非有細佬妹或者唔鍾意男校, 唔係既選華啦起碼穩陣直升

作者: Chan2015    時間: 23-8-26 13:59

英華!恭喜晒

作者: potato38    時間: 23-8-27 00:43

請問有冇寫求位信?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5