教育王國

標題: 數學 [打印本頁]

作者: Jojo1211    時間: 23-7-5 20:57     標題: 數學

請問中學數學教科書有沒有邊本係比較深?

另外可否推介數學練習(會由淺到深)謝謝

作者: 2010YL    時間: 23-7-6 12:41

Jojo1211 發表於 23-7-5 20:57

做學校既past paper 已經足夠
作者: Jojo1211    時間: 23-7-6 13:14

2010YL 發表於 23-7-6 12:41
做學校既past paper 已經足夠

學校沒有past paper 喎

作者: kirstyau    時間: 23-7-6 13:20

Jojo1211 發表於 23-7-5 20:57

細女初中買 Able Students 補充做。
大既補開數冇買補充。

作者: johnwooo    時間: 23-7-7 09:13

kirstyau 發表於 23-7-6 13:20

細女初中買 Able Students 補充做。
開學頭買左上下冊, 做做下佢話問題方式唔似DSE, 所以集中做PP
作者: kirstyau    時間: 23-7-7 10:59

johnwooo 發表於 23-7-7 09:13
開學頭買左上下冊, 做做下佢話問題方式唔似DSE, 所以集中做PP

所以係阿妹初中做Able Students,因為佢唔肯補習, 家姐係主力做補習社+PP

建議中四 買by topics pp,女買左數 bio chem, 250一科,一科2本超厚 順豐包郵 而家出去是旦補一堂都要咁嘅價錢 抵到爛。
知學校老師/補習社會有但未必齊曬,因為之前我諗住慳錢有補數唔買數,後其家姐要我買埋 ,佢話自己買套CE AL DSE 咁多年齊曬(間野聲稱out c 抽左),我叫女先做DSE近期到久遠>AL>CE

如果想買去ig carousell 一搵就見

https://dse.life/ppindex/

唔想買,有免費資源,但係印出嚟都係錢,望住電腦對隻眼唔好,所以買本實體都值

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5