教育王國

標題: 已MEET CO, 等緊CAS - 還要找AGENT 代辦手續嗎? [打印本頁]

作者: cybermouse    時間: 22-6-23 12:45     標題: 已MEET CO, 等緊CAS - 還要找AGENT 代辦手續嗎?

各位家長,

兒子自已報UCAS, 已MEET CO及通知UCAS, 等緊CAS, 請問還要找AGENT 代辦手續嗎?

除了申請STUDENT VISA, 訂機票, 開英國銀行戶口及申請DEBIT CARD,買留學保險, 還有什麼手續要做?

IHS 保險點申請?

唔知仲有咩要留意 ??

多謝各位幫忙
作者: cow    時間: 22-6-23 23:34

回覆 cybermouse 的帖子

IHS 申請 VISA 時比錢就得

作者: erralaw    時間: 22-6-24 02:24

book university student accommodation (if open to book)

作者: cybermouse    時間: 22-6-24 11:08

cow 發表於 22-6-23 23:34

IHS 申請 VISA 時比錢就得
OK, thanks!
作者: cybermouse    時間: 22-6-24 11:08

回覆 erralaw 的帖子

already applied online. Thanks
作者: woman    時間: 22-6-24 14:35

cybermouse 發表於 22-6-23 12:45
各位家長,

兒子自已報UCAS, 已MEET CO及通知UCAS, 等緊CAS, 請問還要找AGENT 代辦手續嗎?
請問係考邊個公開試? 咁快出左成績?
作者: LoveChild    時間: 22-6-24 21:57

我覺得唔駛找AGENT, 小朋友會自己處理到, 不過最緊要係有張DEBIT CARD, 去到英國, 基本上唔會用到現金, 無DEBIT CARD 會好煩, 加上佢地的效率, 我覺得呢樣野最趕急
作者: yfkwan    時間: 22-6-25 13:52

woman 發表於 22-6-24 14:35
請問係考邊個公開試? 咁快出左成績?

Dse 20/7 才放榜,A level 啱啱先考完,8月中先放榜……

作者: mobilecat    時間: 22-6-25 17:57

DSE ,A-level, IB 都未放, 請問考什麼公開試?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5