教育王國

標題: London Student Accomodation [打印本頁]

作者: JN125    時間: 22-5-11 14:49     標題: London Student Accomodation

請問可否分享租 student accomodation 經驗 ?
我見有呢個網站⋯

Student.comUniversalstudentliving
Amber.com

全部都係即收£250 deposit to secure booking.

呢几間信譽、服務如何?
除這些,有沒有其他好的公司可用?

先謝謝大家幫忙

作者: 已刪除用戶    時間: 22-5-11 15:44

阿仔唔喺倫敦讀書,不過大學有個 list,會列出大學建議嘅 agents 同住宿,你小朋友讀嘅學校有無呢個建議?

作者: JN125    時間: 22-5-11 16:13

回覆 pauline_c 的帖子

有喔,呢度有兩間在list的。你小朋友係唔係都驚呢啲網站度定房?係唔係先比250磅,跟住就可以保證有你揀嘅房間俾你嘅?謝謝你分享經驗。
作者: rubycourt    時間: 22-5-11 16:25

JN125 發表於 22-5-11 16:13

有喔,呢度有兩間在list的。你小朋友係唔係都驚呢啲網站度定房?係唔係先比250磅, ...

我都想瞭解一下,是否學生宿舍,一人一房,有獨立廁所?廚房是share?

作者: JN125    時間: 22-5-11 17:11

有不同類型的,bedroom only, ensuite, studio…
作者: grace.ywp    時間: 22-5-11 17:16

有喔,呢度有兩間在list的。你小朋友係唔係都驚呢啲網站度定房?係唔係先比250磅, ...
我仔仔都係係london 住 student accommodation, 佢上年係直接係hall 的網站上 apply,  當確定有房時再比deposit.
作者: 已刪除用戶    時間: 22-5-11 17:30

阿仔唔係用呢兩間,有比250鎊 hold 房。

作者: JN125    時間: 22-5-11 19:15

回覆 grace.ywp 的帖子

謝分享。我都覺得先確定有房再交deposit合理⋯我見有啲網站都未知是否有房,已經要交訂,所以擔心到時冇房唔知係咪唯有㨂更貴的。

作者: 已刪除用戶    時間: 22-5-11 19:50

JN125 發表於 22-5-11 19:15
回覆 grace.ywp 的帖子

謝分享。我都覺得先確定有房再交deposit合理⋯我見有啲網站都未知是否有房,已經要 ...

阿仔係有房情況下,agent 先要求比250鎊

作者: JN125    時間: 22-5-11 20:12

謝分享,我叫仔小心留意,確定先落訂。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5