教育王國

標題: SFA派彩 [打印本頁]

作者: KPI    時間: 21-11-15 10:19     標題: SFA派彩

如題

作者: jjson    時間: 21-11-15 10:23

回覆 KPI 的帖子

thx , got offer, a bit surprised
作者: Ckw2019    時間: 21-11-15 10:26

暫時聽到身邊都多朋友有offer
作者: Ckw2019    時間: 21-11-15 10:26

回覆 jjson 的帖子

Congrats
作者: koizyme    時間: 21-11-15 10:28

Not successful ..唔知有冇機會call waiting呢🙁
作者: dmms    時間: 21-11-15 10:31

Got offer
作者: happy_yan    時間: 21-11-15 10:39

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: som    時間: 21-11-15 10:39

(emoji) 有條龍在手去考,暫一間offer 都無

最叻係有SFA 2nd in … 都止步(emoji)

作者: supermom1    時間: 21-11-15 10:42

koizyme 發表於 21-11-15 10:28
Not successful ..唔知有冇機會call waiting呢🙁

上年有call

作者: Dordorbat    時間: 21-11-15 10:45

Got offer ! Surprised

作者: Azzurro    時間: 21-11-15 11:09

supermom1 發表於 21-11-15 10:42
上年有call

上年 SFA 之亂(亂派彩)之後

今年 SFA 應該唔會再出事了,也就是 call waiting 可能性比上年低

作者: jjson    時間: 21-11-15 11:18

Azzurro 發表於 21-11-15 11:09
上年 SFA 之亂(亂派彩)之後

今年 SFA 應該唔會再出事了,也就是 call waiting 可能性比上年低
上年SFA 發生乜嘢事?點解上年會亂派彩?

作者: yinglui    時間: 21-11-15 11:22     標題: 回覆樓主:

作者: kpkp1212    時間: 21-11-15 11:28

作者: bubble304    時間: 21-11-15 12:35

作者: hht-jamie    時間: 21-11-15 12:36

Got offer, 2nd interview 之後淨兩個貼紙

作者: happy_yan    時間: 21-11-15 12:39

作者: Luluboo    時間: 21-11-15 12:42

作者: happy_yan    時間: 21-11-15 12:49

作者: kpkp1212    時間: 21-11-15 13:00

作者: apple_mylove    時間: 21-11-15 13:37

作者: pegchan611    時間: 21-11-15 13:38     標題: 回覆樓主:

請問幾時要confirm留位?tkss

作者: jjson    時間: 21-11-15 13:46

pegchan611 發表於 21-11-15 13:38
請問幾時要confirm留位?tkss

Dec 4, Sat
registration fee: $2390

作者: pegchan611    時間: 21-11-15 13:47

jjson 發表於 21-11-15 13:46
Dec 4, Satregistration fee: $2390

thanks  

作者: Elehcim18    時間: 21-11-15 13:57

Got offer  🥰
作者: Toko    時間: 21-11-15 14:06

作者: hkhk8888    時間: 21-11-15 14:16

好似咁多offer咁既, 會唔會係經過上年之後, 連SFA都玩超收
作者: happy_yan    時間: 21-11-15 14:17

hkhk8888 發表於 21-11-15 14:16
好似咁多offer咁既, 會唔會係經過上年之後, 連SFA都玩超收

正常應該會。。。超收

作者: miriam    時間: 21-11-15 14:41

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。
再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

作者: 吹水媽媽    時間: 21-11-15 14:47

happy_yan 發表於 21-11-15 14:17
正常應該會。。。超收

好似有得2nd in 的都有offer 咁滯...

作者: matt8888    時間: 21-11-15 14:51

回覆 hkhk8888 的帖子

也有可能是倖存者偏差, 落選的也未必有心情上來回覆的.
作者: hkhk8888    時間: 21-11-15 15:14

matt8888 發表於 21-11-15 14:51
回覆 hkhk8888 的帖子

也有可能是倖存者偏差, 落選的也未必有心情上來回覆的. ...
明白明白, 都有咁既可能

應該搵個入左offer group既家長黎問下有幾多人在group內, 就真係知道有冇超收

題外話, 原來真係有倖存者偏差呢個term, 學到野

https://zh.wikipedia.org/wiki/倖存者偏誤

作者: kenyuenkc    時間: 21-11-15 15:20

hkhk8888 發表於 21-11-15 14:16

呢間不嬲都超收好多

作者: CXW    時間: 21-11-15 15:33

SFA 一向超收勁多,淨係每年LH and St. Cat 每間收offer 過百個,但亦都好多人放offer , 每年call waiting 亦多
作者: Gailie621    時間: 21-11-15 16:15

hht-jamie 發表於 21-11-15 12:36
Got offer, 2nd interview 之後淨兩個貼紙

貼紙事件
有offer? 淨2個貼紙

作者: hht-jamie    時間: 21-11-15 17:45

Gailie621 發表於 21-11-15 16:15
貼紙事件
有offer? 淨2個貼紙

係呀 當其時真係以為淨一個貼紙先有Offer

作者: kc33    時間: 21-11-16 09:35

吹水媽媽 發表於 21-11-15 14:47
好似有得2nd in 的都有offer 咁滯...

唔使second in , first in reject 最後都call

作者: koizyme    時間: 21-11-16 10:40

回覆 kc33 的帖子

但係有見過個post有媽媽話佢second in not successful 有寫信但最後係冇offer喎~
First in rejected 最後有call會唔會只係個別事件
還是上年係拍片唔同玩法🤭
利申:我都係second in not successful..苦等waiting中..in 咁多間得呢間入到second round 好灰

作者: Tamtao    時間: 21-11-16 10:55

我小朋友unsuccessful,我都希望今年勁call waiting 🙏🏻
作者: fanfan25251    時間: 21-11-16 12:26

我都有offer,聽我仔話2nd in淨係睇書⋯所以都有少少surprised

作者: fanfan25251    時間: 21-11-16 12:32

fanfan25251 發表於 21-11-16 12:26
我都有offer,聽我仔話2nd in淨係睇書⋯所以都有少少surprised

其實e間好唔好?仲有無得大抽奬?我so far得e問有offer,本身報得又唔多,所以都考慮中(emoji)

作者: Hwtsui    時間: 21-11-16 12:34

fanfan25251 發表於 21-11-16 12:26

My boy said he (1) read Chinese in PTH, (2) describe a pic using English, (3) 2 maths q, (4) spell a word, (5) asked him the content of the book

作者: Poyau    時間: 21-11-16 13:03

fanfan25251 發表於 21-11-16 12:32
其實e間好唔好?仲有無得大抽奬?我so far得e問有offer,本身報得又唔多,所以都考慮中(emoji)
...

可以大抽獎

作者: hoiki_hk    時間: 21-11-16 14:59

koizyme 發表於 21-11-16 10:40
回覆 kc33 的帖子

但係有見過個post有媽媽話佢second in not successful 有寫信但最後係冇offer喎~
我會放offer, 祝福你~ 一定會有Offer~
作者: koizyme    時間: 21-11-16 16:38

回覆 hoiki_hk 的帖子

多謝你🙏🏻
作者: leonaleona    時間: 21-11-16 17:39

hoiki_hk 發表於 21-11-16 14:59
我會放offer, 祝福你~ 一定會有Offer~

請問放offer原因是有更好的 offer定其他原因?

作者: kc33    時間: 21-11-16 23:33

koizyme 發表於 21-11-16 10:40
回覆 kc33 的帖子

我上屆親身經歷 身邊朋友都有人first round call offer 。上年已經超派好多都要call waiting ,唔肯定今年係咪都係咁。

一到6月大執位 寫定信做足野就ok 盡父母所能啦 ,祝福你

作者: fanfan25251    時間: 21-11-16 23:38

Hwtsui 發表於 21-11-16 12:34

My boy said he (1) read Chinese in PTH, (2) describe a  ...

1st in or 2nd in?

作者: Hwtsui    時間: 21-11-17 00:08

fanfan25251 發表於 21-11-16 23:38
1st in or 2nd in?

2nd in r. First in 做卷

作者: fanfan25251    時間: 21-11-17 01:24

Hwtsui 發表於 21-11-17 00:08
2nd in r. First in 做卷

我仔2nd in淨係睇書,完全無考無問,好奇怪喔(emoji) 1st in有考有做卷,原來個個唔同in法

作者: jjson    時間: 21-11-17 09:42

fanfan25251 發表於 21-11-17 01:24
我仔2nd in淨係睇書,完全無考無問,好奇怪喔(emoji) 1st in有考有做卷,原來個個唔同in法
...
唔係喎,second in 我個仔話有做卷,重要好多中文嘅卷,老師問佢數學,英文同埋普通話,另外叫佢介紹本書嘅內容。
好似考咗好多野

作者: hoiki_hk    時間: 21-11-17 10:57

leonaleona 發表於 21-11-16 17:39
請問放offer原因是有更好的 offer定其他原因?
有更心儀offer.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5