教育王國

標題: KL3 B1b 自行選擇 [打印本頁]

作者: fufu17    時間: 21-8-11 15:46     標題: KL3 B1b 自行選擇

男仔,自行可選那些?迦密/華英有機嗎?
作者: Poyau    時間: 21-8-11 15:56

fufu17 發表於 21-8-11 15:46
男仔,自二可選那些?迦密/華英有機嗎?

請問有無考慮旅港

作者: 0030    時間: 21-8-11 16:32

回覆 fufu17 的帖子

迦密/華英band1b自行應該機會好微吧~

作者: Joe8889    時間: 21-8-11 18:20

自行冇地區限制
男仔會唔會考慮九華?
作者: fufu17    時間: 21-8-11 18:57

九華易過迦密?
作者: joannemak    時間: 21-8-11 21:43

1A都未必入,何況1B

作者: YolandaTam    時間: 21-8-11 22:09

銀禧?丘佐榮?

作者: Joe8889    時間: 21-8-12 09:21

回覆 YolandaTam 的帖子

入左會唔會唔甘心?
作者: Joe8889    時間: 21-8-12 09:22

fufu17 發表於 21-8-11 18:57
九華易過迦密?
成績比較合你子女吧
作者: YolandaTam    時間: 21-8-12 10:33

Joe8889 發表於 21-8-12 09:21

入左會唔會唔甘心?

人各有志吧?
有人喜歡兩間都搏:父母相信自己子女實力,或者有直資 offer,又或者唔介意大抽獎;
有人採取中庸之道:一間十分心儀嘅搏高一線,一間啱啱合水平,總之入邊間都好,大不了大抽獎;
有人保守求穩陣:一間啱水平,一間保守,總之唔好大抽獎,最多叩門,即使叩門不成,讀住保守嗰間先。

作者: 0030    時間: 21-8-12 11:53

我系保守求穩陣:一間啱水平,一間保守,總之唔好大抽獎,最多叩門,即使叩門不成,讀住保守嗰間先。心血少,自認等不到7月大抽獎

作者: Joe8889    時間: 21-8-12 12:10

如果銀/丘,大抽獎乙一一定入自行係咪應該選其他?

作者: 傻太    時間: 21-8-12 12:52

YolandaTam 發表於 21-8-12 10:33
人各有志吧?
有人喜歡兩間都搏:父母相信自己子女實力,或者有直資 offer,又或者唔介意大抽獎;
有人採 ...

都要睇校網,KLN 3男女我會大不了抽獎
NT 大部分區就可能會建議保守

作者: YolandaTam    時間: 21-8-12 12:54

Joe8889 發表於 21-8-12 12:10

如果銀/丘,大抽獎乙一一定入自行係咪應該選其他?

由於銀/丘應該無聯繫或直屬小學,好少人夠胆搏自己乙一一定入喎,皆因大家 Band 1 嚟講到大抽獎係睇随機號碼靚唔靚。
如果 somehow 係一定入嘅,咪揀其他  

作者: wincat    時間: 21-8-12 16:14     標題: 回覆樓主:

銀都好多人放乙一,反而丘會少啲人放乙一,通常做保險線。 不過都冇話一定入到嘅,都要睇你隨機號碼

作者: fufu17    時間: 21-8-12 16:35

如果自二純計難入程度 ,應該點排?

華英-->迦密--->九華--->銀禧

黃笏南應排邊

成績B1B, 有運動校隊, 有樂器8級

作者: gracelam    時間: 21-8-12 18:15

fufu17 發表於 21-8-12 16:35

以上4間, b1b生自行預咗陪跑, 黃笏南都要睇吓級排名, 咩樂器8級?

作者: elbar    時間: 21-8-12 21:36

fufu17 發表於 21-8-12 16:35

如現時是升小六生,或許自行次選 迦密 都不錯  

作者: tpmon    時間: 21-8-13 01:09

如想大抽獎博好運抽入,自行可照選。

如想自行大機會入到,應改選Band 1B 校。

作者: ha930    時間: 21-8-13 10:51

tpmon 發表於 21-8-13 01:09
如想大抽獎博好運抽入,自行可照選。

如想自行大機會入到,應改選Band 1B 校。

級十以內, 無其他特異功能, 自行旅港有無機會?

作者: tpmon    時間: 21-8-13 10:55

ha930 發表於 21-8-13 10:51
級十以內, 無其他特異功能, 自行旅港有無機會?

50:50

作者: Joe8889    時間: 21-8-13 11:41

回覆 ha930 的帖子

都要睇你邊間小學
作者: ha930    時間: 21-8-13 14:23

Joe8889 發表於 21-8-13 11:41
回覆 ha930 的帖子

都要睇你邊間小學

九龍城區二線私小呢?

作者: PuffyBobby    時間: 21-8-16 11:09

回覆 Joe8889 的帖子

我朋友個仔東區B1A仲有特異功能, 自二揀九華連面試都無呀! 我都唔知究竟九華in乜野人... 更加唔好講收乜野人啦!
作者: starry_night    時間: 21-8-21 00:33     標題: 回覆樓主:

點解唔諗黃笏南?近幾年好似少人講呢間
之前好hit

作者: Zleep    時間: 21-8-21 00:52

回覆 PuffyBobby 的帖子

請問是考級幾同咩特異功能? 想知清楚點,有點嚇人呢
作者: christse1314    時間: 21-8-21 01:13

作者: christse1314    時間: 21-8-21 01:22

作者: christse1314    時間: 21-8-21 01:23

作者: Zleep    時間: 21-8-21 20:16

回覆 christse1314 的帖子

原來我都睇錯左,開頭以為佢講自己係band 1a 小學級頭+特異功能都冇得in。
而家睇真d 係self define band 1a 果隻,咁都冇咁驚,謝謝家長細心眼指正。

作者: PuffyBobby    時間: 21-8-23 12:24

我都係咁以為, 但係喇沙同男拔都有in佢個仔, 所以我又覺得佢係B1A喎.  好奇怪!
作者: 傻太    時間: 21-8-23 13:15

PuffyBobby 發表於 21-8-23 12:24

我都係咁以為, 但係喇沙同男拔都有in佢個仔, 所以我又覺得佢係B1A喎.  好奇怪! ...

LSC 1st in 全 in 喎
DBS係呈二嘅分上EBD前in的(大部分)

作者: Zleep    時間: 21-8-23 13:50

PuffyBobby 發表於 21-8-23 12:24

我都係咁以為, 但係喇沙同男拔都有in佢個仔, 所以我又覺得佢係B1A喎.  好奇怪! ...
不如咁啦,反正過左,可否講下係邊間考級幾同有咩特異功能?可以俾我呢d 將來有需要知既家長一個真確信息嘛

作者: christse1314    時間: 21-8-23 15:17

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5