教育王國

標題: non jupas 考香港的大學 [打印本頁]

作者: iloveo    時間: 21-7-24 23:10     標題: non jupas 考香港的大學

如果non jupas 的話,請問是否每一間大學,只可申請一個學科?

作者: iloveo    時間: 21-7-25 08:54

即是可否同一年都申請hku的醫和牙醫呢?

作者: Horsebbj    時間: 21-7-25 10:18

iloveo 發表於 21-7-24 23:10
如果non jupas 的話,請問是否每一間大學,只可申請一個學科?

HKU-5科
CUHK-3科

作者: Horsebbj    時間: 21-7-25 10:19

iloveo 發表於 21-7-25 08:54
即是可否同一年都申請hku的醫和牙醫呢?

可以, 但唔放第一就未必有機會面試

作者: iloveo    時間: 21-7-25 10:20

Horsebbj 發表於 21-7-25 10:18
HKU-5科
CUHK-3科

謝謝你,甘是否只可以申請不同的faculty 呢?

作者: Horsebbj    時間: 21-7-25 10:23

iloveo 發表於 21-7-25 10:20
謝謝你,甘是否只可以申請不同的faculty 呢?

沒有限制

作者: Charlotte_mom    時間: 21-7-27 17:44

每間學校有所不同,有d一個費用up to x科,有d續科計錢

作者: 24-Seven    時間: 21-9-17 16:01

Non Jupas 申請香港啲大學, 是否每間都要獨立申請, 或是有 centralized platform 申請多間
作者: Charlotte_mom    時間: 21-9-17 18:07

24-Seven 發表於 21-9-17 16:01
Non Jupas 申請香港啲大學, 是否每間都要獨立申請, 或是有 centralized platform 申請多間  ...

Non jupas係獨立申請

作者: velma    時間: 21-9-17 23:14     標題: 回覆樓主:

咁報同一間大學, 可唔可以又報medic 又報law?  
係咪寫2 份personal statement ?

作者: Radiomama    時間: 21-9-18 00:07

原本冇諗過報,不過剛勸個仔都考慮,UST engineering 有咩介紹?

作者: ANChan59    時間: 21-9-18 10:28

velma 發表於 21-9-17 23:14
咁報同一間大學, 可唔可以又報medic 又報law?  
係咪寫2 份personal statement ?

兒子當時是同時報中大港大不同學系,是只交一份personal statement。

如果你想多交一份,最好問一問相關大學收生辦事處。

作者: velma    時間: 21-9-19 09:05

ANChan59 發表於 21-9-18 10:28
兒子當時是同時報中大港大不同學系,是只交一份personal statement。

如果你想多交一份,最好問一問相關 ...

謝謝你!
只可以交一份, 如果報2 個截然不同系嘅嘢, 就好怪啦
medic同牙醫可能好d d

作者: ANChan59    時間: 21-9-19 09:52

velma 發表於 21-9-19 09:05
謝謝你!
只可以交一份, 如果報2 個截然不同系嘅嘢, 就好怪啦
medic同牙醫可能好d d

我分享吓我哋嘅經驗,你可以參考一下。

我們決定要精神分裂之前問過學校負責Further Study的老師,他不建議,因為他直覺覺得有壞處,冇好處。後來兒子寫完幾份俾佢改,(一份醫科,一份法律,一份經濟,一份QFin,然後mix and match)他都好幫手。最後入到大學,再見面,他同意寫一份PS兩個學院也是行得通。

兒子報英國UCAS,PS只係有一個目標,經濟,自然冇問題。面試的時候,教授有問PS內容。

科大報商學院,用UCAS那份修改一下就可以。面試嘅時候,教授完全冇問PS的內容。

港大因為報MBBS 及Law,所以PS分為兩部份,醫科七成,法律3成。面試醫科沒有PS問題。

中文大學是MBChB + QFin,也是7:3分,面試醫科教授中段時間問點解PS這樣寫法,他解釋了。到QFin就冇問PS問題。

結論係外國大學十分重視,不能馬虎,教授一定問入面一些問題,你寫兩個學院,他們一定深入問,要有充分理由。

香港PS絶大部份大學是做樣,跟本唔多睇,只係有呈交就可以。

作者: velma    時間: 21-9-19 22:49     標題: 回覆樓主:

多謝高人指點

作者: newflower    時間: 21-9-30 23:27

回覆 ANChan59 的帖子

請問申請每間大學時,要學校幫手交predicted grade,還是自己upload成績表就可以啦?
作者: ANChan59    時間: 21-9-30 23:38

newflower 發表於 21-9-30 23:27

請問申請每間大學時,要學校幫手交predicted grade,還是自己upload成績表就可以啦? ...

阿仔係學校出PG report ,他自己上載,其他中學我就唔知道。

作者: newflower    時間: 21-10-1 09:11

謝謝
作者: ANChan59    時間: 21-10-1 18:12     標題: 回覆樓主:

我補充多一些當時的想法,我們除了問Further Study Coordinator之外,我們有問過一個升學顧問,他的講法也是不建議。

回來之後,我們問兒子為什麼這樣選擇,他形容自己有多個一個興趣,為什麼報大學就一定非卿不娶?個個都只選一個stream,點解大學入學剝削我選擇學科自由?點解我要遷就大學部門及教授的個人睇法?

我們同意他的看法及支持,所以 all in… 不理其他人的勸告,砌咗幾份PS,我現在還留著,作一個挑戰大學收生的記錄及回憶!

作者: bbbusy    時間: 21-10-1 20:11     標題: 回覆樓主:

貴公子有主見、洞察力強, 讀任何科目想必也能得心應手。最後不知那學府、那一系能入他的法眼?

作者: 亞馬氏    時間: 21-10-1 23:27

根據去年apply non Jupas 的經驗, hku & cu 要都可以呈交多一份PS
作者: velma    時間: 21-10-2 08:54

亞馬氏 發表於 21-10-1 23:27
根據去年apply non Jupas 的經驗, hku & cu 要都可以呈交多一份PS

請問hku同cu website有冇講㗎?

作者: newflower    時間: 21-10-2 12:36

請問CU份personal statement 有冇限字數?
作者: ANChan59    時間: 21-10-2 14:23

newflower 發表於 21-10-2 12:36

請問CU份personal statement 有冇限字數?

好似有,你上网查一下!

作者: 亞馬氏    時間: 21-10-2 15:31

回覆 velma 的帖子

For HKU application, no mention in the official website. My kid only submitted one PS in November. However, my kid was asked to submit another PS for that particular subject when was invited for interview via email.
For CUHK application, my kid uploaded 2 PS for 2 different subjects when submitted the online application. My kid remembered that the application guideline did mention that arrangement.

作者: ANChan59    時間: 21-10-2 15:40

亞馬氏 發表於 21-10-2 15:31
回覆 velma 的帖子

For HKU application, no mention in the official website. My kid only submitted on ...

Now looks more reasonable.

What I said was nine years ago, only one PS.

作者: ANChan59    時間: 21-10-7 07:31

bbbusy 發表於 21-10-1 20:11
貴公子有主見、洞察力強, 讀任何科目想必也能得心應手。最後不知那學府、那一系能入他的法眼?
...

在香港,中大 QFin及科大都收,最後選擇前者。

作者: Charlotte_mom    時間: 21-10-7 11:55     標題: 回覆樓主:

覆錯帖 sor

作者: Radiomama    時間: 21-10-27 18:51     標題: 回覆樓主:

~deleted~

作者: LikLik    時間: 21-11-5 19:50     標題: 回覆樓主:

朋友仔仔想用non Jupas報HKU medicine, 請問在system那個位置upload personal statement? 佢話搵咗好耐都搵唔到有位置upload.Thx!!

作者: Sabina-Sabina    時間: 21-11-5 21:39

回覆 LikLik 的帖子

繳費後才可以 upload supporting document。

作者: LikLik    時間: 21-11-5 21:45

Sabina-Sabina 發表於 21-11-5 21:39
回覆 LikLik 的帖子

繳費後才可以 upload supporting document。

唔該晒(emoji)(emoji)

作者: Lofty    時間: 21-11-12 13:03

學校沒有公佈Preficted grade, 可以報大學嗎?🤔
作者: Radiomama    時間: 21-12-25 06:07

Non jupus 報HKUST, 加埋SAT exam results,需要去college board申請埋 sending score俾佢核實嗎?

作者: jj100c    時間: 21-12-25 08:46

回覆 Radiomama 的帖子

你可以email ust 問下,申請時都係scan 學歴copy比佢哋。
作者: 小時了了    時間: 22-10-16 09:36

Radiomama 發表於 21-12-25 06:07
Non jupus 報HKUST, 加埋SAT exam results,需要去college board申請埋 sending score俾佢核實嗎?
...

想請教,Non Jupus HKUST 如果出 Conditional Offer時,是否要俾留位費?

定係最後出正式 Firm Offer 時才要俾留位費?

作者: poonseelai    時間: 22-10-16 12:32

小時了了 發表於 22-10-16 09:36
想請教,Non Jupus HKUST 如果出 Conditional Offer時,是否要俾留位費?

定係最後出正式 Firm Offer 時才 ...

你報 early bird? 我之前嘅理解係要而家比 deposit, 如果唔accept, main round 都唔会考慮你個申請,不知現在有無改變。

作者: Banyan1212    時間: 22-10-16 13:41

根據之前經驗,出左CO 就要比留位費,如果meet 唔到CO, 可退款. 如果meet 到CO, 自己放棄,就冇得退

作者: Radiomama    時間: 22-10-16 14:27

HKUST 出CO之後會俾少少時間你考慮,然後within 一個月內就要交$5000(2022年的價錢)deposit.

當買保險的話,都會乖乖地送上deposit。 所以我哋只報一個non jupas 的application。

作者: 小時了了    時間: 22-10-16 15:25

Radiomama 發表於 22-10-16 14:27
HKUST 出CO之後會俾少少時間你考慮,然後within 一個月內就要交$5000(2022年的價錢)deposit.

當買保險 ...

唔該哂
因為昨日英國 UCAS 1間 大學 及 加拿大 BC 省 1間 College 同一日出咗 conditional offer 俾孩子,但加拿大 College 要係 11月14日前交 CAN 8,400 (~HKD47,880) deposit 留位費,英國 UCAS 就唔洗俾 deposit

所以,我先至想起如有幸香港科大及中大有 conditional offer 是否要俾 deposit 留位費,好讓自己有預算

作者: Radiomama    時間: 22-10-16 15:40

小時了了 發表於 22-10-16 15:25
唔該哂
因為昨日英國 UCAS 1間 大學 及 加拿大 BC 省 1間 College 同一日出咗 conditional offer 俾孩子, ...

如果PG 成績不差,其實BC省college是否可暫且不考慮?一來deposit筆錢太大,二來如你在另一個post所形容,我覺得呢條路太迂迴。加拿大的大學,入學門檻相對不算高,可以target 直接報degree課程。

作者: nicolemummy    時間: 22-10-16 17:05

唔該哂
因為昨日英國 UCAS 1間 大學 及 加拿大 BC 省 1間 College 同一日出咗 conditional offer 俾孩子, ...

college要畀咁多錢的話,妳遲D先報college. college好似全年都收生。D 移民公司一定有路數

作者: 小鹿揀學校    時間: 22-10-16 18:08

唔該哂
Langara ?
作者: Bigmowmow    時間: 22-10-17 15:00

唔該哂
加拿大咁快要比留位費?仲要俾咁多但UCAS 應該報嘅學校未必能夠喺比deposit 限期前收齊, 咁點算?。

仔都想補間加拿大但如果好似你嘅情況其實佢出完Offer就要比錢真係有啲難搞,或者遟D先報加拿大!  

作者: 小時了了    時間: 22-10-17 15:19

Bigmowmow 發表於 22-10-17 15:00
加拿大咁快要比留位費?仲要俾咁多但UCAS 應該報嘅學校未必能夠喺比deposit 限期前收齊, 咁點算?。

仔都 ...

加拿大要俾 deposit 嗰間係 College, 唔係University, 而College 嗰個 deposit 係等於 50%學費。好大機會我未必俾,因為等緊另一間最心儀嗰間 College conditional offer.

另外,依家可能報埋 University of Alberta/ UBC /Waterloo. 不過,申請加拿大大學手續有啲煩,要中學直接寄 transcript 及 IELTS exam board 直接英文成績俾大學, 故仍在思考中

作者: Cherryville    時間: 22-10-23 17:44

作者: poonseelai    時間: 22-10-24 09:08

Cherryville 發表於 22-10-23 17:44
小朋友"而家Y12,  IA 係咪好多人都會畀錢補習班哥哥姐姐幫手睇下, 先交畀tutor?? 有冇媽咪試過搵呢啲IB gra ...

科科也有IA, 科科也問? 我自己孩子無呀, 可以問老師取意見, 亦應該同老師溝通

作者: alpham0m    時間: 22-10-28 20:04

通常學校老師會給學生一個交draft的期限,之後跟著老師給的comments 修改後交最終稿,如果有跟老師好好溝通,應該不用再找外援?

作者: 小時了了    時間: 22-10-29 00:40

今晚孩子online 輸入申請 CU, 請教大家,我核對孩子資料輸入是否正確時見personal statement 嗰版寫最多2頁纸(非医科)及需要係 supporting documents 嗰版面度upload, 但當我係 supporting documents版面時 寫 personal statement / CV, 咁即係upload personal statement 定係 CV? 你哋 upload 邊個?

因孩子較早前學校嘅Non Jupus 申請Notes 有写 CU 要CV,故孩子之前已另行整咗CV, 此外,報英國UCAS 亦有一篇现成personal statement,係咪CV 及personal statement 2樣都 upload?定係是旦其中一個?

作者: ladysasa    時間: 22-10-29 14:27

Horsebbj 發表於 21-7-25 10:18
HKU-5科
CUHK-3科

如果5科都有conditional offer? 可以keep 多少個offer? 謝謝

作者: gracelam    時間: 22-10-29 14:44

小時了了 發表於 22-10-29 00:40
今晚孩子online 輸入申請 CU, 請教大家,我核對孩子資料輸入是否正確時見personal statement 嗰版寫最多2頁 ...

我只答到UCAS,因為阿女今年有報,佢personal statement 及CV都有upload

作者: PUKU    時間: 22-10-29 22:22

ladysasa 發表於 22-10-29 14:27
如果5科都有conditional offer? 可以keep 多少個offer? 謝謝

每間1個

作者: 亞馬氏    時間: 22-10-29 23:08

You can keep all the offers. Upon receiving the Al /IB results and meet the conditions, you can decide which one you go for it.

作者: kkddmom    時間: 22-10-30 12:13

如果有超過一個offer,都係俾一次deposit $5000.

作者: Banyan1212    時間: 22-10-30 18:09

kkddmom 發表於 22-10-30 12:13
如果有超過一個offer,都係俾一次deposit $5000.

5000 for each offer

作者: 小時了了    時間: 22-10-30 19:07

gracelam 發表於 22-10-29 14:44
我只答到UCAS,因為阿女今年有報,佢personal statement 及CV都有upload

唔該晒。
孩子刚刚 submit 了,因 personal statement 已2頁纸了,如 upload 埋 CV 共3頁纸, 唔知道是否超過 CU 要求,最後只 upload  2頁 personal Statement 就算了

作者: nicolemummy    時間: 22-10-30 20:23

小時了了 發表於 22-10-30 19:07
唔該晒。
孩子刚刚 submit 了,因 personal statement 已2頁纸了,如 upload 埋 CV 共3頁纸, 唔知道是否超 ...

請問HKU NJ personal statement 有無頁數或字數限制?我看不到啊

作者: 小時了了    時間: 22-10-30 20:32

nicolemummy 發表於 22-10-30 20:23
請問HKU NJ personal statement 有無頁數或字數限制?我看不到啊

唔好意思,孩子無報 HKU, 抱歉,唔知啊
作者: nicolemummy    時間: 22-10-30 20:36

小時了了 發表於 22-10-30 20:32
唔好意思,孩子無報 HKU, 抱歉,唔知次啊

啊... okok. 唔該哂。

我submit左CUHK。CUHK催我交一些還未上載的文件。即係在11月中前仲可以補。不過已上載文件無得delete

作者: Sabina-Sabina    時間: 22-10-30 21:30

回覆 nicolemummy 的帖子

HKU NJ personal statement 限一篇(無論多少個 choice),
1,000 英文字以內。
如果有申請 Dual Degree in Laws,
才需要另外再寫另一篇 500 英文字的 PS,
或 500 英文字的 PS 加 1,000 中文字的 PS。

作者: nicolemummy    時間: 22-10-30 21:42

Sabina-Sabina 發表於 22-10-30 21:30

HKU NJ personal statement 限一篇(無論多少個 choice),

感謝

作者: Sabina-Sabina    時間: 22-10-30 21:44

回覆 ladysasa 的帖子

HKU 之前可以申請 5個 choices 的時候,
容許 accept (and hold)5個 conditional offers,
只需要繳納一次 5,000元 deposit,
容許最遲在出成績後 3天內 做出最終選擇。

不過需要注意,firm offer (即:unconditional offer)
只能 hold 住一個。
要 accept 第二個 firm offer 的時候,
等同於 decline 第一個 firm offer,
需要小心處理。

作者: nicolemummy    時間: 22-10-30 22:36     標題: 回覆樓主:

今日submit左application

作者: ladysasa    時間: 22-10-31 00:47

Sabina-Sabina 發表於 22-10-30 21:44
回覆 ladysasa 的帖子

HKU 之前可以申請 5個 choices 的時候,

感謝各位

作者: 亞馬氏    時間: 22-10-31 12:16

回覆 kkddmom 的帖子

you only need to pay once even you get several offers for the same university.

作者: 小時了了    時間: 22-11-26 14:36

HKUST 今日email 通知孩子12月2日am group video interview
作者: girl2016    時間: 22-11-29 12:12

弱弱一問, IB 學生non-jupas 報香港啲大學, 要唔要有中文合格成績?
作者: nicolemummy    時間: 22-11-29 20:13     標題: 回覆樓主:

請問,CU send左一個 專畀NJ local students既1 日遊invitation, 以往有無架?

作者: easybring    時間: 22-12-2 10:12

舊年及前幾年都係疫情, 冇架。
作者: nicolemummy    時間: 22-12-2 13:14

easybring 發表於 22-12-2 10:12

舊年及前幾年都係疫情, 冇架。

感謝

作者: nicolemummy    時間: 22-12-2 22:40     標題: 回覆樓主:

CU 收到 非1st choice interview invitation.

作者: interview    時間: 22-12-3 12:58

小時了了 發表於 22-11-26 14:36
HKUST 今日email 通知孩子12月2日am group video interview

恭喜!什麼科?

作者: 小時了了    時間: 22-12-3 14:44

interview 發表於 22-12-3 12:58
恭喜!什麼科?

呢科http://envrevmt.ust.hk/programs/undergraduate-program/bsc-in-evmt/admission/interview-faqs/

孩子講,昨日佢嗰 group  3個 人,1個係孩子,1個係北京學生,1個係廣州學生

作者: blonwingpig    時間: 22-12-3 18:44

nicolemummy 發表於 22-12-2 22:40
CU 收到 非1st choice interview invitation.
我女兒都收到CU 面試通知,今年一定要face to face interview
作者: nicolemummy    時間: 22-12-3 22:08

blonwingpig 發表於 22-12-3 18:44
我女兒都收到CU 面試通知,今年一定要face to face interview

作者: b3410    時間: 22-12-12 18:42

點解HKU&CU面試可以係同一日嘅?

可否改日期?
作者: blonwingpig    時間: 22-12-12 20:01

b3410 發表於 22-12-12 18:42
點解HKU&CU面試可以係同一日嘅?

可否改日期?
"any requests for.......rescheduling the interview will not be entertained"
作者: bbchan201314    時間: 22-12-24 10:05

請問今年海外 non jupas 是否一定要返香港面試?
作者: okmk    時間: 22-12-24 15:41

bbchan201314 發表於 22-12-24 10:05

睇什麼科目,我家孩子有申請non jupas HKU/CU 同一學院不同科目,分別收到面試邀請,有in person 也有 online 的

作者: bbchan201314    時間: 22-12-24 15:56

bbchan201314 發表於 22-12-24 10:05
我講的是law degree,  收到 in person interview,  可以改為網上面試嗎?
作者: b3410    時間: 22-12-25 12:06

bbchan201314 發表於 22-12-24 15:56
我講的是law degree,  收到 in person interview,  可以改為網上面試嗎?
建議直接email問學校,感覺安排各有不同。
作者: Bigmowmow    時間: 22-12-28 12:53

回覆 bbchan201314 的帖子

請 問 那 間 大學出 interview? 我哋都等緊消息
作者: bbchan201314    時間: 22-12-28 14:59

回覆 Bigmowmow 的帖子

CU 已online interview 左,HKU問左是否可以改online interview, 等緊回覆。
作者: Bigmowmow    時間: 22-12-29 11:48

回覆 bbchan201314 的帖子

謝謝回覆!  
我哋都online In 咗 CU, 仍等緊 HKU 消息, 希望快啲有通知啦

作者: Fionyiu    時間: 22-12-31 08:26

Bbchan, 請問是那一科

作者: bbchan201314    時間: 23-1-1 04:26

回覆 Fionyiu 的帖子

Law, 因為有很多海外生問,所以 HKU改為online interview.
作者: Crabtree    時間: 23-1-2 07:36

bbchan201314 發表於 22-12-28 14:59

CU 已online interview 左,HKU問左是否可以改online interview, 等緊回覆。 ...

請問CU online interview 是那一科呢?

作者: Crabtree    時間: 23-1-2 07:37

bbchan201314 發表於 22-12-28 14:59

CU 已online interview 左,HKU問左是否可以改online interview, 等緊回覆。 ...

Deleted

作者: Mattb    時間: 23-1-12 20:26

小時了了 發表於 22-11-26 14:36

請問邊科出咗 group interview?

作者: 24-Seven    時間: 23-2-15 12:08

回覆 Mattb 的帖子

收到 HKU的CO,  Economics/Economics and Finance .   要求達 A*A*A 或以上, 感覺相當harsh.  上年呢科的 Lower Boundary 係 AABB (修4科) 或 AAA (修3科)
作者: Mattb    時間: 23-2-15 14:16

24-Seven 發表於 23-2-15 12:08
回覆 Mattb 的帖子

收到 HKU的CO,  Economics/Economics and Finance .   要求達 A*A*A 或以上, 感覺相當h ...

我小朋友都收到 HKU CO offer 了,都係2A*1A, 今年要求又會咁高嘅!!!

作者: ElaiUKStudy    時間: 23-2-15 17:15

Mattb 發表於 23-2-15 14:16
我小朋友都收到 HKU CO offer 了,都係2A*1A, 今年要求又會咁高嘅!!!

可以分享下是報什麼科目嗎?

作者: Mattb    時間: 23-2-15 17:44

ElaiUKStudy 發表於 23-2-15 17:15
可以分享下是報什麼科目嗎?

Engineering

作者: bbchan201314    時間: 23-2-15 18:22

CU 因不同人出不同offer, 好似law甘, 個range A*A*A - AAB都有.
作者: barque    時間: 23-2-16 17:09

上年HKU Law online group interview, 之後出offer要求IB 每科唔低於6(大約36/42),不看EE/TOK 成績。

作者: ElaiUKStudy    時間: 23-2-16 17:21

bbchan201314 發表於 23-2-15 18:22
CU 因不同人出不同offer, 好似law甘, 個range A*A*A - AAB都有.

有朋友的小朋友等八月GCE ALevel出成績(A*AA) 敲門CU Law, 都入到

作者: poonseelai    時間: 23-2-16 19:52

barque 發表於 23-2-16 17:09
上年HKU Law online group interview, 之後出offer要求IB 每科唔低於6(大約36/42),不看EE/TOK 成績。
...

早幾年好似要38/42

作者: 小時了了    時間: 23-3-7 08:00

依家3月頭了,想問問你哋孩子收到8大 Conditional Offer 嗎? 如收到的話方便透露是什麼學科?

孩子PolyU (Business 、Engineering)、中大(Social Science、中文)、科大(跨學科) 全部未有 Conditional Offer, 暫時只有科大12月時 interview 咗, 其他全部無 interview 消息(我見 PloyU 孩子報嗰2科要interview 的)

另外,Non Jupus  如有 offer 的話(不是 Conditional offer ) 是否在 IB、DSE、GCEAL 放晒榜於 7至8月時有剩餘學位才會通知?

有無前輩、過來人分享經驗及資訊?

謝謝先

作者: bbtung    時間: 23-3-7 16:59

小時了了 發表於 23-3-7 08:00
依家3月頭了,想問問你哋孩子收到8大 Conditional Offer 嗎? 如收到的話方便透露是什麼學科?

孩子PolyU (B ...

The following details are our applications in a few years ago for your reference :-

CUHK LAW

6 Dec - Interview Invitation
15 Dec - Interview date
25 Jan - receive Conditional Offer
8 Jul - IB result formal issue
10 Jul - receive firm offer from CUHK

HKUST Business

25 Nov - Interview Invitation
2 Dec - Interview date (online)
15 Jan - receive Conditional Offer
8 Jul - IB result formal issue
10 Jul - receive firm offer from HKUST

作者: b3410    時間: 23-3-7 20:31

小時了了 發表於 23-3-7 08:00

孩子PolyU (B ...
感覺應該已經出到差唔多了

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5