教育王國

標題: 學之園PN interview second in result [打印本頁]

作者: wong_keikei    時間: 21-3-19 09:49     標題: 學之園PN interview second in result

有冇人都收到LH  second in result?
今日有得check la

作者: ngngachun    時間: 21-3-19 09:53     標題: 回覆樓主:

已可上網檢查

作者: 吹水媽媽    時間: 21-3-19 09:56

wong_keikei 發表於 21-3-19 09:49
有冇人都收到LH  second in result?
今日有得check la

姐姐係現讀生都冇2nd in ar , 弟弟7月B

作者: amun1128    時間: 21-3-19 10:01

check 左,無2nd in.
都預左~~~
作者: 瑩仔首領    時間: 21-3-19 10:10

無 1

作者: CTOWINGWING    時間: 21-3-19 10:17

回覆 吹水媽媽 的帖子

我都系呀..
作者: ARYAT    時間: 21-3-19 10:20

一樣冇sec-in...
作者: Falcon媽媽    時間: 21-3-19 10:40

回覆 wong_keikei 的帖子

我個friend有second in呀

作者: sarahbyfu    時間: 21-3-19 10:42     標題: 回覆樓主

我小朋友有2nd,不過冇2nd 唔代表fail..舊年有小朋友直接出offer. 大家唔好灰心

作者: CXW    時間: 21-3-19 10:51

吹水媽媽 發表於 21-3-19 09:56

姐姐係現讀生都冇2nd in ar , 弟弟7月B
現讀生siblings 冇2nd in 應該係直入
作者: 吹水媽媽    時間: 21-3-19 11:17

CXW 發表於 21-3-19 10:51

Really ?? 我都有聽人講過,但真定假架?係咪傳聞咋?

作者: bbhodayi    時間: 21-3-19 11:20

吹水媽媽 發表於 21-3-19 11:17
Really ?? 我都有聽人講過,但真定假架?係咪傳聞咋?

前年紅磡聽過有一個,其他分校唔知

作者: ribenaberry    時間: 21-3-19 11:32

deleted
作者: CXW    時間: 21-3-19 12:05

吹水媽媽 發表於 21-3-19 11:17
唔係傳聞,你邊間分校?
作者: icanhear    時間: 21-3-19 13:02

Falcon媽媽 發表於 21-3-19 10:40
回覆 wong_keikei 的帖子

我個friend有second in呀

我都無呀,好灰

作者: Falcon媽媽    時間: 21-3-19 13:12

icanhear 發表於 21-3-19 13:02
我都無呀,好灰

我冇報,我個fd有咋

作者: 吹水媽媽    時間: 21-3-19 13:40

CXW 發表於 21-3-19 12:05
唔係傳聞,你邊間分校?

昇御海逸呀

作者: amigocheer    時間: 21-3-19 13:51

sarahbyfu 發表於 21-3-19 10:42
我小朋友有2nd,不過冇2nd 唔代表fail..舊年有小朋友直接出offer. 大家唔好灰心
...
Congratulations! May you share what you have included in the video?

作者: libra2018    時間: 21-3-19 14:00

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: milkmiu20    時間: 21-3-19 14:26     標題: 回覆樓主:

有2nd in
我報青衣分校

作者: 面包超人360    時間: 21-3-19 14:55

吹水媽媽 發表於 21-3-19 13:40
昇御海逸呀

Lv校siblings好大可能直入

作者: Nutcraker    時間: 21-3-19 15:07

HL second in

作者: Nutcraker    時間: 21-3-19 15:08

凱帆second in

作者: karrrrrrchang    時間: 21-3-19 15:32

作者: amigocheer    時間: 21-3-19 15:50

作者: 吹水媽媽    時間: 21-3-19 15:55

面包超人360 發表於 21-3-19 14:55
Lv校siblings好大可能直入

多謝你的鼓勵,承你貴言啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

弱弱一問,點解LV 校較大機會直入?曾經試過?

作者: 蔚藍睛空    時間: 21-3-19 15:57

無2nd in 唔好灰心...爬文見上年有人話好表現會直入,marginal case先要2nd in

作者: 面包超人360    時間: 21-3-19 15:59

蔚藍睛空 發表於 21-3-19 15:57
無2nd in 唔好灰心...爬文見上年有人話好表現會直入,marginal case先要2nd in

直入機會只有數位
上年拍片更加係 入得sec in 絕非marginal case

作者: miss321    時間: 21-3-19 16:07

CXW 發表於 21-3-19 10:51

我也有朋友case , 有兄姊 無offer .....
近幾年有兄姊都要second in

作者: rcrcrc    時間: 21-3-19 17:28

收到個信封。大家一齊估下(emoji)面係咩?好想知考咩....☺️

作者: Nutcraker    時間: 21-3-19 17:30

面包超人360 發表於 21-3-19 15:59
直入機會只有數位
上年拍片更加係 入得sec in 絕非marginal case

係lorr,哂咁多人力物力,又要去拎物資先second in , marginal 既唔會搞咁多野

作者: orangetammy    時間: 21-3-19 18:22

作者: 瑩仔首領    時間: 21-3-19 18:34

唔會係marginal 啦⋯我都無得2 in啊⋯⋯
但積極心態都會4月17上網望一望大家加油

作者: orangetammy    時間: 21-3-19 18:39

我以為個仔表現得幾好㗎, 點知連second in機會都冇.....
作者: miriam    時間: 21-3-19 18:50

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

作者: amigocheer    時間: 21-3-19 19:28

ribenaberry 發表於 21-3-19 11:32
Got the PN second interview email. Need to go to the school to collect a pack. Applied for Hampton L ...
係咪唔係每間分校都有material pack?
作者: CXW    時間: 21-3-19 20:14

吹水媽媽 發表於 21-3-19 13:40
昇御海逸呀
應該冇問題啦!紅磡校甚至N 無都有機會直入 ,何況你係siblings, 對小朋友要有信心,加油
作者: catlover1026    時間: 21-3-19 20:43

CXW 發表於 21-3-19 20:14
應該冇問題啦!紅磡校甚至N 無都有機會直入 ,何況你係siblings, 對小朋友要有信心,加油 ...

請問多唔多N無直入例子?謝謝

作者: sarahbyfu    時間: 21-3-19 20:54

amigocheer 發表於 21-3-19 13:51
Congratulations! May you share what you have included in the video?

Quite diversify actually...self intro first, then singing, story telling, leisure activities as well as his self-discipline training etc. The main idea is to show his strengths and characteristics :)

作者: tsy550    時間: 21-3-19 22:10

amigocheer 發表於 21-3-19 19:28
係咪唔係每間分校都有material pack?
上年 zoom 2nd in 無material pack !今年唔知會點考!

作者: bbhodayi    時間: 21-3-19 22:15

好似福袋咁(emoji)

作者: rcrcrc    時間: 21-3-19 22:32

bbhodayi 發表於 21-3-19 22:15
好似福袋咁(emoji)

大家估下係咩?(emoji)

作者: bbhodayi    時間: 21-3-19 22:33

冇得打開㗎?

作者: Fishy1122    時間: 21-3-19 22:55

ribenaberry 發表於 21-3-19 11:32
Got the PN second interview email. Need to go to the school to collect a pack. Applied for Hampton L ...

Congratulations! could you share what activities you have included in the video? Can your child speak a lot now? And both parents involve a lot in the video?

作者: littlesecret123    時間: 21-3-19 23:03

rcrcrc 發表於 21-3-19 17:28
收到個信封。大家一齊估下(emoji)面係咩?好想知考咩....☺️

我仲未拎
聽之前考k1講有啲係書,有啲係卡,會叫小朋友做啲task

作者: CXW    時間: 21-3-19 23:18

catlover1026 發表於 21-3-19 20:43
請問多唔多N無直入例子?謝謝
唔多,非常少
作者: orangetammy    時間: 21-3-20 00:17

有沒有得看回自己當時填表填了什麼
作者: ribenaberry    時間: 21-3-20 12:34

deleted
作者: littleyen    時間: 21-3-20 13:14     標題: 回覆樓主:

請問青衣有幾多個n班位?

作者: CXW    時間: 21-3-20 13:40

littleyen 發表於 21-3-20 13:14
請問青衣有幾多個n班位?
兩班56個
作者: littleyen    時間: 21-3-20 13:41

CXW 發表於 21-3-20 13:40
兩班56個

唔該晒

作者: Fishy1122    時間: 21-3-20 17:06

ribenaberry 發表於 21-3-20 12:34
Thanks :) Filmed video ourselves, very relaxed, no staging. Showed him getting ready for playgroup,  ...

Thanks! 你哋好叻啊!

作者: littlesecret123    時間: 21-3-20 17:48

CXW 發表於 21-3-20 13:40
兩班56個

即係上下晝各一班?

作者: CXW    時間: 21-3-20 20:23

littlesecret123 發表於 21-3-20 17:48
即係上下晝各一班?
Yes
作者: Happymama100    時間: 21-3-21 01:10

女女算係超大B,收到有second in,E-mail話要去拎第二次面試的所需物資

作者: Nutcraker    時間: 21-3-21 01:41

SC 同LH 應該點揀

作者: LITLITPIG    時間: 21-3-21 11:29     標題: 回覆樓主:

上年PN 2nd in 用zoom問問題無material pack
但K1 2nd in時有,相對小朋友有反應好多,因為有公仔同多圖
不過打開睇都應該無咩用,因為我地考時入面好多野,睇校長揀咩考你小朋友
(最好唔好偷偷地打開,因為到時要係佢地面前開,被發現打開過唔係幾好)

作者: 2016mamahome    時間: 21-3-24 16:42

作者: miriam    時間: 21-3-24 18:57

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。
再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

作者: Waterrr    時間: 21-3-27 23:28

大家係咪都in咗啦?我哋小朋友同老師做task嗰part都無乜反應, 之後見校長小朋友又坐唔定又嘈,在一片混亂下完成second in (emoji)(emoji)(emoji)

作者: 妞妞寶媽    時間: 21-3-27 23:38

Waterrr 發表於 21-3-27 23:28
大家係咪都in咗啦?我哋小朋友同老師做task嗰part都無乜反應, 之後見校長小朋友又坐唔定又嘈,在一片混亂下 ...

我比你更糟糕。兒子才睡20分鐘被我拉起來,然後就是又哭又鬧,發脾氣。面試時拉著臉,不肯面對鏡頭,不配合,卡片都扔啦,還打姐姐,只會說:no!反正就是搞砸了!

作者: Christielaw33    時間: 21-3-28 00:36

其實n 班真係唔知小朋友可以點樣interview , 肯俾反應已經好好

作者: Happymama100    時間: 21-3-29 18:47

大家係咪都in咗啦?我哋小朋友同老師做task嗰part都無乜反應, 之後見校長小朋友又坐唔定又嘈,在一片混亂下 ...

請問interview是用英語定普通話?是否用返自己填Form選擇的語言?

作者: Fishy1122    時間: 21-3-29 23:27

請問凱帆加奧運一共有幾多PN 位?點解好似唔多人有second in?

作者: snowiemama    時間: 21-3-30 03:14

Fishy1122 發表於 21-3-29 23:27
請問凱帆加奧運一共有幾多PN 位?點解好似唔多人有second in?

作者: 新手N爸    時間: 21-3-30 21:36

回覆 妞妞寶媽 的帖子

請問有問家長問題嗎?
作者: 新手N爸    時間: 21-3-30 21:37

請問有問家長問題嗎?
作者: Waterrr    時間: 21-3-31 23:11

其實second in 主要問家長問題

作者: Happymama100    時間: 21-4-2 01:36

Waterrr 發表於 21-3-31 23:11
其實second in 主要問家長問題

謝謝你分享,請問小朋友係in邊間分校啊?

作者: fongyu1122    時間: 21-4-11 09:54

請問今年PN 2nd interview 係邊幾日進行?
作者: Happymama100    時間: 21-4-12 03:45

fongyu1122 發表於 21-4-11 09:54
請問今年PN 2nd interview 係邊幾日進行?

23/3-9/4

作者: milkmiu20    時間: 21-4-15 22:40     標題: 回覆樓主:

明早出結果了

作者: wong_keikei    時間: 21-4-15 22:42

milkmiu20 發表於 21-4-15 22:40
明早出結果了

17/4 Saturday
Not tmr (emoji)

作者: Serbibi    時間: 21-4-16 00:21

主任話會書面通知... 有冇人已經收到取錄信呀??

作者: teafa    時間: 21-4-16 01:44

sarahbyfu 發表於 21-3-19 20:54
Quite diversify actually...self intro first, then singing, story telling, leisure activities as wel ...

請問係幾月b呀?係咪細b有機會?

作者: milkmiu20    時間: 21-4-16 14:03

wong_keikei 發表於 21-4-15 22:42
17/4 Saturday
Not tmr (emoji)

我記錯左

作者: sarahbyfu    時間: 21-4-17 09:33     標題: 回覆樓主

作者: sarahbyfu    時間: 21-4-17 11:19

teafa 發表於 21-4-16 01:44
請問係幾月b呀?係咪細b有機會?

1 月B, 如果細B 好outstanding 既都有機會:)

作者: miriam    時間: 21-4-17 13:52

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

作者: teafa    時間: 21-4-17 22:44

sarahbyfu 發表於 21-4-17 11:19
1 月B, 如果細B 好outstanding 既都有機會:)

多謝回覆不過係超細b,應該冇得諗

作者: BearBB16    時間: 21-4-18 13:07

幾時要註冊留位?

作者: wong_keikei    時間: 21-4-18 13:08

BearBB16 發表於 21-4-18 13:07
幾時要註冊留位?

3May-5May

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5