教育王國

標題: 藍田靈糧堂升小一選擇 [打印本頁]

作者: pppppppppp    時間: 20-12-17 17:25     標題: 藍田靈糧堂升小一選擇

有冇用家知道請問藍田靈糧堂升小一,多數派去邊度?謝謝:)

作者: DengCK    時間: 20-12-17 18:13

派位唔關幼稚園事

作者: NNbaby    時間: 20-12-17 18:23

學校網頁有齊晒,Google一搵就有啦,唔好做伸手黨

https://www.lingliang.org.hk/image/primary/LT/LT-2019-2020.pdf

作者: pppppppppp    時間: 20-12-17 18:24

DengCK 發表於 20-12-17 18:13
派位唔關幼稚園事

我知吖, 我意思係如果係藍田靈糧堂出去叩門, 會唔會扣到啲乜嘢好嘅學校, 謝謝

作者: pppppppppp    時間: 20-12-17 18:26

NNbaby 發表於 20-12-17 18:23
學校網頁有齊晒,Google一搵就有啦,唔好做伸手黨

https://www.lingliang.org.hk/image/primary/LT/LT-201 ...

當然有睇啦, 我意思係叩門

作者: balls    時間: 20-12-17 18:28

pppppppppp 發表於 20-12-17 18:24
我知吖, 我意思係如果係藍田靈糧堂出去叩門, 會唔會扣到啲乜嘢好嘅學校, 謝謝
...

除非靠家長自己谷。因為學校學嘅實在太簡單了,好難叩到一線津校。

作者: pppppppppp    時間: 20-12-17 18:28

balls 發表於 20-12-17 18:28
除非靠家長自己谷。因為學校學嘅實在太簡單了,好難叩到一線津校。

Oh, 明白。 謝謝你

作者: NNbaby    時間: 20-12-17 18:50

pppppppppp 發表於 20-12-17 17:25
有冇用家知道請問藍田靈糧堂升小一,多數派去邊度?謝謝:)

問「派」去邊 原來係問叩門

作者: Eunice0203    時間: 20-12-17 18:54

pppppppppp 發表於 20-12-17 18:24
...

不如你講你target咩小學仲好啦?考直私都唔差 叩門都唔會差得去邊~

作者: Eunice0203    時間: 20-12-17 18:56

NNbaby 發表於 20-12-17 18:50
問「派」去邊 原來係問叩門

睇到r哂頭

作者: pppppppppp    時間: 20-12-17 19:03     標題: 回覆樓主:

不好意思, 令大家誤會。

作者: pppppppppp    時間: 20-12-17 19:05

Eunice0203 發表於 20-12-17 18:54
不如你講你target咩小學仲好啦?考直私都唔差 叩門都唔會差得去邊~

暫時未有target(emoji)(emoji) 多謝你嘅回覆,唔該曬吖

作者: Eunice0203    時間: 20-12-17 19:12

pppppppppp 發表於 20-12-17 19:05
暫時未有target(emoji)(emoji) 多謝你嘅回覆,唔該曬吖

咁好難答你丫因為入得靈糧 小學一般都唔多會揀谷校~如果你target小學係想入谷校 就迦南金麗個d會岩你d啦!
我女同學仔好多會考直私 培道 音小 禮賢 德雅 福小都唔小offer~
津小就會揀基顯 將循 藍循多~
其實我唔覺得課程真係超級淺 不過係要家長跟~學校好多課程都好好 絕對係一間好學校希望幫到你

作者: pppppppppp    時間: 20-12-17 19:17

Eunice0203 發表於 20-12-17 19:12
咁好難答你丫因為入得靈糧 小學一般都唔多會揀谷校~如果你target小學係想入谷校 就迦南金麗個d會岩 ...

幫到吖, 多謝你。
其實係咁嘅我係好想過一間happy school, 咁呢藍田靈糧堂收咗我小朋友創價亦都有waiting list offer。。。。。 所以我就唔知點樣處理囉

作者: Eunice0203    時間: 20-12-17 19:41

pppppppppp 發表於 20-12-17 19:17
幫到吖, 多謝你。
其實係咁嘅我係好想過一間happy school, 咁呢藍田靈糧堂收咗我小朋友創價亦都有waitin ...

我女當年同你一樣呀 但創價最後無call 所以就讀左藍靈

作者: pppppppppp    時間: 20-12-17 19:57

Eunice0203 發表於 20-12-17 19:41
我女當年同你一樣呀 但創價最後無call 所以就讀左藍靈

明白。 希望我lucky

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5