教育王國

標題: York國際班vs雙語班 [打印本頁]

作者: FA1111    時間: 20-11-25 12:35     標題: York國際班vs雙語班

請問大家既offer letter都係可以自選國際班或雙語班?揀咗就必入?去過admission seminar,話兩者接觸英文時間一樣,國際班net班主任上完英文堂就走,主要分別只係國際班日日有普通話堂,雙語班一星期兩堂,真的只有這個分別?有無人知普通話堂係幾長時間?
謝謝!

作者: islz    時間: 20-11-26 12:54

FA1111 發表於 20-11-25 12:35
請問大家既offer letter都係可以自選國際班或雙語班?揀咗就必入?去過admission seminar,話兩者接觸英文 ...
"真的只有這個分別???"

請問知唔知語境係咩?

作者: luzsdavis    時間: 20-11-26 13:35

FA1111 發表於 20-11-25 12:35
請問大家既offer letter都係可以自選國際班或雙語班?揀咗就必入?去過admission seminar,話兩者接觸英文 ...

1堂普通話大概20分鐘左右。另外數學國際班係net教,雙語班係local用英文教。

作者: FA1111    時間: 20-11-26 20:46

回覆 islz 的帖子

我係想知國際同雙語班既分別係唔係只差在普通話堂數,因為我聽admission seminar時,校長講到兩者既分別只在於此!話net時間係相同!可能我問得唔好啦!我想知國際同雙語班既分別,同我知唔知咩係語境無關係,””請問你知唔知我講咩??!””
作者: FA1111    時間: 20-11-26 20:47

回覆 luzsdavis 的帖子

明白!謝謝你的解答!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5