教育王國

標題: 請問 教育局 有無一個地方可以睇到幼升小 派位, 謝謝 [打印本頁]

作者: pppppppppp    時間: 20-11-20 01:48     標題: 請問 教育局 有無一個地方可以睇到幼升小 派位, 謝謝

請問 教育局 有無一個地方可以睇到幼升小 派位, 謝謝

作者: hkpapa852    時間: 20-11-20 08:09

pppppppppp 發表於 20-11-20 01:48

唔會有,而且呢D資料其實無乜參考價值

作者: pppppppppp    時間: 20-11-20 12:25

hkpapa852 發表於 20-11-20 08:09
唔會有,而且呢D資料其實無乜參考價值

謝謝

作者: pccw2017    時間: 20-11-20 14:37

坊間有D傳聞話某某幼稚園畢業生多數升讀某名小學. 如寶山幼稚園的多數入SPCCPS, 基督堂幼稚園的多數入DGJS/DBSPD 等
https://www.sundaykiss.com/313386/education/%e8%ae%80%e7%a5%9e%e7%b4%9a%e5%b9%bc%e7%a8%9a%e5%9c%92-%e5%8f%af%e5%a2%9e%e5%8a%a0%e5%85%a5%e8%ae%80%e7%a5%9e%e7%b4%9a%e5%b0%8f%e5%ad%b8%e6%a9%9f%e7%8e%87/8/

作者: VinJacHay    時間: 20-11-20 14:53

都係睇返你想讀果間幼少有冇POST O的資料出黎,
有就有, 冇就冇。

作者: pppppppppp    時間: 20-11-20 14:54

pccw2017 發表於 20-11-20 14:37
坊間有D傳聞話某某幼稚園畢業生多數升讀某名小學. 如寶山幼稚園的多數入SPCCPS, 基督堂幼稚園的多數入DGJS ...

明白:)

作者: pppppppppp    時間: 20-11-20 14:55

VinJacHay 發表於 20-11-20 14:53
都係睇返你想讀果間幼少有冇POST O的資料出黎,
有就有, 冇就冇。

作者: Charlotte_mom    時間: 20-11-20 15:30

pccw2017 發表於 20-11-20 14:37
坊間有D傳聞話某某幼稚園畢業生多數升讀某名小學. 如寶山幼稚園的多數入SPCCPS, 基督堂幼稚園的多數入DGJS ...

因樓主用「派位」,令人覺得主要睇政府派位資料,而派位本身與就讀邊間幼稚園無關

作者: tkinwong    時間: 20-11-20 20:58

無。因為自行和大抽獎張表格係唔洗填幼稚園,政府無相關資料。

作者: pppppppppp    時間: 20-11-20 21:47

tkinwong 發表於 20-11-20 20:58
無。因為自行和大抽獎張表格係唔洗填幼稚園,政府無相關資料。

明白晒, 好多謝大家解說:)

作者: NNbaby    時間: 20-11-20 23:33

一間間幼稚園會出升小結果,學之園嗰啲一目了然

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5