教育王國

標題: 小四的你們,覺得應該點備戰 [打印本頁]

作者: PigPig710    時間: 20-8-25 10:59     標題: 小四的你們,覺得應該點備戰

如題! 三年級基本無讀過, 而家又講升四年級, 但又唔知會唔會空白一片咁上五年級, 就算自己係屋企幫佢補住個底我自己都覺得好有限....個心已經散開晒, 真係好擔心考唔到好中學...
作者: fairytaly    時間: 20-8-25 11:30

完全明白你感受!就算在家溫極都好有限,況且小三d野根本打得唔穩⋯⋯同時,長時間在家中真係好難唔心散,又無群體生活。我諗只可以盡量提醒,有望快啲返返半日學,回復正常!

作者: vin105    時間: 20-8-25 13:12

PigPig710 發表於 20-8-25 10:59
如題! 三年級基本無讀過, 而家又講升四年級, 但又唔知會唔會空白一片咁上五年級, 就算自己係屋企幫佢補住個 ...

仲要疫情下,又未能參加D興趣班和比賽!

真係要想下計仔!

作者: 0030    時間: 20-8-25 13:18

日日打機睇電視,基礎又差,不知高小點算,擔心ing~
作者: swytca    時間: 20-8-25 14:09

作者: ar_mak    時間: 20-8-26 01:02

作者: PTL_L    時間: 20-8-26 20:08

swytca 發表於 20-8-25 14:09
整日掛住玩,學習一點動力都沒,不讓玩,就倒頭困覺。
仲要身型同我個腦一樣,愈來愈脹
作者: zhangbeibei    時間: 20-8-31 15:49

作者: ar_mak    時間: 20-8-31 16:01

作者: PigPig710    時間: 20-9-2 15:21

原來咁多同路人, 而家唯有自求多福, 九月尾真係開得到學, 返得一日得一日...
作者: totobb0723    時間: 20-9-5 22:45

我識人已經狂補大量補習班私補,由朝到晚,星期一至日

作者: lovebb2    時間: 20-9-6 07:45

PigPig710 發表於 20-8-25 10:59
如題! 三年級基本無讀過, 而家又講升四年級, 但又唔知會唔會空白一片咁上五年級, 就算自己係屋企幫佢補住個 ...
努力考插班

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5