教育王國

標題: 各位用家變到offer未? [打印本頁]

作者: addca    時間: 19-12-12 12:03     標題: 各位用家變到offer未?

報左St. Peters' School, york 但過左好耐都仲未有得考試
但我有幾個朋友都已經收到offer...... 好驚
作者: lau心    時間: 19-12-12 12:08

你喺邊度報??報咗幾耐?
作者: ee8289    時間: 19-12-12 12:12

我妹的兒子收到了Bromsgrove offer,準備enrol

作者: idaidang    時間: 19-12-12 12:15

addca 發表於 19-12-12 12:03
報左St. Peters' School, york 但過左好耐都仲未有得考試
但我有幾個朋友都已經收到offer......  ...

我好早報名,到依家都未考,已經收到其他3間offer,揀定比埋deposit添,我決定豪比佢。

作者: addca    時間: 19-12-12 12:18

接近三個月了,agent冇咩消息,係咪要搵下其他agent
作者: TTEE1819    時間: 19-12-12 12:40

addca 發表於 19-12-12 12:18

無理由咩消息都無呀!考到或考唔到,agent應該跟你緊密聯絡呀!你主動一點,快搵另外一兩個agent啦。

作者: 3b    時間: 19-12-12 12:53

addca 發表於 19-12-12 12:18

只報了一間學校? 如是, 我諗你要快些搵其他agent了, 因為好多學校已出offer

作者: longlokma    時間: 19-12-12 13:11

addca 發表於 19-12-12 12:03
但我有幾個朋友都已經收到offer......  ...

去讀year幾?我地已收offer

作者: bebefy    時間: 19-12-12 13:35

回覆 addca 的帖子

你報year幾?
作者: bebefy    時間: 19-12-12 13:35

回覆 longlokma 的帖子

year 幾? 我仔都係st peter
作者: longlokma    時間: 19-12-12 13:56

bebefy 發表於 19-12-12 13:35
回覆 longlokma 的帖子

year 幾? 我仔都係st peter

我地已收offer, 但不是樓主講的學校

作者: addca    時間: 19-12-12 16:34

我可能係因為揀左間冇咁出名的agent...... 當時心諗佢地可能會跟得緊d 而家立即去問緊大嘅agent 但係好爆
作者: bebefy    時間: 19-12-12 16:55

未必關agent大細事, St Peter有一批會安排12月至1月先考admission test, 你可以直接send email問學校, 學校好nice會馬上覆返你
作者: lau心    時間: 19-12-12 17:25

又係呢d問題
我之前試過中伏一次就不敢再用細公司,寧願一開始排一陣隊
作者: addca    時間: 19-12-12 17:28

回覆 bebefy 的帖子

但係我9月已經報咗...... 點解會排到咁後?
樓上都有用家已收到offer......
作者: bebefy    時間: 19-12-13 09:50

建議你直接contact學校睇下有冇收過你份申請最實際, 其他學校我唔敢比意見, 而間我仔讀左幾年, 學校admission dept負責人好helpful, 有問必答
作者: bebefy    時間: 19-12-13 09:52

回覆 lau心 的帖子

個人認為唔係agent大細的問題, 係跟你case果個consultant的問題
作者: mavisBBBB    時間: 19-12-13 13:04

細仔已收到offer喇喎
作者: jj100c    時間: 19-12-13 13:35

回覆 idaidang 的帖子

真係咁想入st Peter?
作者: idaidang    時間: 19-12-13 13:40

jj100c 發表於 19-12-13 13:35
回覆 idaidang 的帖子

真係咁想入st Peter?

我冇等啦!揀左第二間,比埋deposit啦!st Peter 收咗考試費,我豪比佢,唔考啦!

作者: jj100c    時間: 19-12-13 13:41

我仔考過st Peter,程序都好多嘢,考Admission test前或後,要求家長寫一封關於屋企家庭背景的介紹,之後interview 都問好多知識上的問題,假設性的問題,看看你解難方法,都幾有挑戰性(我仔覺得)。
作者: addca    時間: 19-12-13 16:49

回覆 mavisBBBB 的帖子

你都係St. Peter's York? 你幾時報架?係邊度報?
作者: mavisBBBB    時間: 19-12-16 12:24

係啊,10月已經報, 英識
作者: topbabe    時間: 19-12-16 17:00

你把握機會2月第2輪嘅時候報啦,果陣應該有位
作者: addca    時間: 19-12-16 17:06

回覆 mavisBBBB 的帖子

真係!我pm你
作者: ee8289    時間: 19-12-16 19:02

你淨係報左一間?
作者: addca    時間: 19-12-17 10:44

回覆 ee8289 的帖子

仲有另外一間,不過好似冇咩人識。。。今日打左去問,佢話最近有好多enquiry,會處理。。。。。。 已經半放棄,都係等second round。。。 好驚今年報唔到好難走
作者: ee8289    時間: 19-12-17 12:36

應該不會吧,今年的事出年應該會淡,不用太擔心
作者: addca    時間: 19-12-17 14:45

回覆 ee8289 的帖子

我上網睇左篇文:http://www.####.com/485953/overs ... %E5%B3%B0%E5%B9%B4/ 講到走唔到咁架喎
作者: tsechris    時間: 19-12-20 01:17     標題: 回覆樓主:

st Peter 耍12月未1月頭先考試,我都放棄

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5