教育王國

標題: 請問有無人已收到聖道迦南的取錄? [打印本頁]

作者: smartcash    時間: 18-12-21 11:20     標題: 請問有無人已收到聖道迦南的取錄?

隔離post有人話已收到取錄, 想知有其他人已收到取錄通知嗎? 謝謝!
作者: tpmon    時間: 18-12-21 13:43

smartcash 發表於 18-12-21 11:20
隔離post有人話已收到取錄, 想知有其他人已收到取錄通知嗎? 謝謝!

估不到你住中西區,連這間九龍Band 3直資都報考。

作者: smartcash    時間: 18-12-21 13:50

回覆 tpmon 的帖子

[reply]回覆 tpmon 的帖子[/reply]

我朋友同我講係band2喎, 校風好同埋英中, 咁我有去open day睇下。我覺得佢地理念好好喎, 同埋學生都好主動有禮, 當然您唔可以同B1尾B2頭的直資比較啦。但睇完我覺得佢地好過B2的官津喎。

作者: tpmon    時間: 18-12-21 13:55

smartcash 發表於 18-12-21 13:50

我朋友同我講係band2喎, 校風好同埋英中, 咁我有去open day睇下。我覺得佢地理念好好喎 ...

我在官塘區聽到是Band 3。最多比佢Band 2尾。

但要過海每天花咁多交通時間讀這間非Band 1尾/2頭直資,我就不會咁做。

作者: smartcash    時間: 18-12-21 14:03

真是band3嗎......
因亞仔似係文科人, 佢數唔得, 所以先搞到變B2, 加埋如果答卷要用中文......好似無咩選擇, 就算鄧鏡波, 維官都係得phy, chem, bio先有英文, 又無history讀....我都唔知點幫佢選校....

作者: tpmon    時間: 18-12-21 14:05     標題: 回覆樓主:

東九龍那批一線直資如匯基(東九龍)和官塘福建中學收就話值得每天過海唧。

作者: tpmon    時間: 18-12-21 14:08

smartcash 發表於 18-12-21 14:03

真是band3嗎......

有冇報將軍澳播道那些? 起碼是好D (不是Band 1)的直資。

作者: smartcash    時間: 18-12-21 14:12

有報但機會唔高, 得50個位....福中衰左啦, 始終B2中
作者: Bbkingdombb    時間: 18-12-21 14:18

認識幾個小朋友入讀成績都是band2尾 都是英文偏強 中文數學稍弱 又認識一位英文不太強的band2中沒有 被取錄 我估學校整體都是band2尾附近

作者: tpmon    時間: 18-12-21 14:18     標題: 回覆樓主:

你唔熟九龍和新界的學校,小心小心那些又要比學費,讀完比人話讀Band 3的學校。

沙田林大輝都是這類別。

作者: smartcash    時間: 18-12-21 14:21

謝謝提點。總之真係好煩!
作者: tpmon    時間: 18-12-21 14:24

smartcash 發表於 18-12-21 14:21

謝謝提點。總之真係好煩!

考東區漢華好過啦!

作者: smartcash    時間: 18-12-21 14:26

好的, 謝謝! 我考慮下
作者: masterunion    時間: 18-12-21 14:35

我朋友同我講係band2喎, 校風好同埋英中, 咁我有去open day睇下。我覺得佢地理念好好喎 ...
信自己睇到的, 比D 信心.  (利申我以前係附近居住)

作者: smartcash    時間: 18-12-21 14:38

回覆 masterunion 的帖子

謝謝您, 不過都要收先有得諗。
作者: sandwich    時間: 18-12-21 17:53

我都有同感

作者: adelewong070726    時間: 18-12-21 19:51

回覆 smartcash 的帖子

好似以前有唔好新聞但學校今年申請表寫住要主科全B和操行B
有朋友個仔,數學C,12月頭遞,但未收到電話面試

作者: smartcash    時間: 18-12-21 20:03

adelewong070726 發表於 18-12-21 19:51

好似以前有唔好新聞但學校今年申請表寫住要主科全B和操行B

我覺得佢地好想,同積極去搞好成績。同埋open day時,佢地真係老師、學生、學生家長都好上下一心咁幫學校。所以幾impressed.

作者: adelewong070726    時間: 18-12-21 20:19

我都有聽,自己覺得佢哋好有heart,成日聽到人哋分banding,我唔係好識,但其實仲有多方面考慮,例如:學校有多方面機會俾小朋友嘗試?會唔會谷?小朋友受唔受到壓力?學習氛圍?講真如果band 2去咗band 1學校,成日墊底,個人冇哂自信,都冇乜意義?
其實每間學校各有特點,不是要揾最好的學校(因為何謂最好最top,因人異以),應該是搵最適合小朋友學校,等佢可以發掘潛能發揮所長!
阿仔學校校長都係咁講

作者: adelewong070726    時間: 18-12-21 20:25

今年出世率比上年多咗2000幾人,如英中派位競爭應比上年大,所以直資英中都多人in
作者: adelewong070726    時間: 18-12-21 20:32

回覆 adelewong070726 的帖子

阿仔老師有講過佢係band 2中的英文中學
上年阿仔學校有2個入咗,都有返母校同老師傾,
話讀得好開心,又話放學有師兄和師姐同佢哋温書,覺得好有支持感!

作者: mt2101    時間: 18-12-21 22:35

smartcash 發表於 18-12-21 11:20

收到取錄電話收我囝,會註冊

作者: smartcash    時間: 18-12-21 22:43

mt2101 發表於 18-12-21 22:35

請問介意講亞囝band幾嗎?

作者: sandwich    時間: 18-12-21 23:05

mt2101 發表於 18-12-21 22:35

今日都收到電話

作者: mt2101    時間: 18-12-21 23:05

smartcash 發表於 18-12-21 22:43
請問介意講亞囝band幾嗎?

B2

作者: smartcash    時間: 18-12-21 23:13

sandwich 發表於 18-12-21 23:05
今日都收到電話

恭喜!

作者: smartcash    時間: 18-12-21 23:13

mt2101 發表於 18-12-21 23:05
B2

恭喜呀!

作者: sandwich    時間: 18-12-21 23:28

smartcash 發表於 18-12-21 23:13
恭喜!

thx

作者: smartcash    時間: 18-12-22 10:33     標題: 回覆樓主:

終於收到電話啦。好開心!

作者: li_kennis    時間: 18-12-22 10:50

smartcash 發表於 18-12-22 10:33

是今天收電話嗎?

作者: smartcash    時間: 18-12-22 11:04

li_kennis 發表於 18-12-22 10:50
是今天收電話嗎?

作者: li_kennis    時間: 18-12-22 11:07

smartcash 發表於 18-12-22 11:04

恭喜

作者: smartcash    時間: 18-12-22 11:11

li_kennis 發表於 18-12-22 11:07
恭喜

謝謝!

作者: masterunion    時間: 18-12-22 11:30

安樂了

作者: 崔妍    時間: 18-12-22 11:37

恭喜!聽講你住中西區,會註冊嗎?

作者: mt2101    時間: 18-12-22 13:12

請問你囝是Band幾?
會註冊嗎?

作者: smartcash    時間: 18-12-22 13:20

masterunion 發表於 18-12-22 11:30
安樂了

係呀,謝謝!

作者: smartcash    時間: 18-12-22 13:31

崔妍 發表於 18-12-22 11:37
恭喜!聽講你住中西區,會註冊嗎?

會呀,雖然係遠,但我覺得適合亞囝。同亞囝傾過,佢都鐘意間學校,唔怕遠。

作者: smartcash    時間: 18-12-22 13:32

mt2101 發表於 18-12-22 13:12
請問你囝是Band幾?
會註冊嗎?

band2中,會註册。

作者: 崔妍    時間: 18-12-22 13:53

smartcash 發表於 18-12-22 13:32
band2中,會註册。
我囡都喺BAND2中,但喺英文最差,可能喺咁,所以12月面試冇機會。

作者: mt2101    時間: 18-12-22 13:55

smartcash 發表於 18-12-22 13:31
會呀,雖然係遠,但我覺得適合亞囝。同亞囝傾過,佢都鐘意間學校,唔怕遠。
...

其實我們都唔近,不過搵到間校風好,老師校長有心嘅學校重要啲。

作者: smartcash    時間: 18-12-22 14:18

mt2101 發表於 18-12-22 13:55
其實我們都唔近,不過搵到間校風好,老師校長有心嘅學校重要啲。

係呀!我覺得距離相比下的重要性冇咁高。如果有一間係你屋企附近但唔適合的。你都唔會因為近而揀啦。

作者: smartcash    時間: 18-12-22 14:19

崔妍 發表於 18-12-22 13:53
我囡都喺BAND2中,但喺英文最差,可能喺咁,所以12月面試冇機會。

都有可能,亞仔英文A, 係科數差。

作者: adelewong070726    時間: 18-12-22 15:38

但朋友話仲有1月19日星期六面試
作者: smartcash    時間: 18-12-22 15:44

adelewong070726 發表於 18-12-22 15:38

但朋友話仲有1月19日星期六面試

佢有第二輪收生係1月。

作者: MYLIM    時間: 18-12-22 16:27     標題: 回覆樓主:

上年朋友個囝(B2中)去in都無取錄。

作者: MYLIM    時間: 18-12-22 16:28

恭喜哂!

作者: adelewong070726    時間: 18-12-22 17:40

係,佢仔仔收到電話in
作者: adelewong070726    時間: 18-12-22 17:42

回覆 MYLIM 的帖子

今年競爭仲大,因金豬年人數多咗2000人但津校只加145個英中位

作者: adelewong070726    時間: 18-12-22 17:50

回覆 mt2101 的帖子

係,其實小學喺band 1,六年後仲係唔係?都係未知數?六年可以發生好多嘢,反而揾到有心教學,校風又好,就唔係易事,人生唔係只有讀書,仲有好多嘢,師長和父母的支持和鼓勵都好重要!

作者: smartcash    時間: 18-12-22 17:50

MYLIM 發表於 18-12-22 16:28
恭喜哂!

謝謝!

作者: natashiaeriko    時間: 18-12-24 03:31

點會係Band3
中西區有幾遠?我唔覺得需要因為地區而去選擇讀唔讀一間學校?
最重要適合。好多新界人住元朗、深井,有啲東涌既學生咪又係咁返學。

作者: heidi901817    時間: 18-12-24 10:05

真心睇不過眼前面有D人不停講" 如果要我俾錢讀間BAND3直資, 我唔會浪費呢D錢囉" 請問你是當事人嗎? 有在此校讀過嗎? 此校老師我覺得係好有心去教導學生, 都會鼓勵學生同會欣賞學生負出努力. 我孩子本身小學時候都是無咩自信心, 但佢好喜歡呢間中學, 佢而家讀得開心的. 自信心都增加了. 校風我眼見唔覺比隔離校相差幾多. 好多人會用BANDING去評論一間中學, 但最重要搵間適合自己仔囡學校. 你話呢間學校成績係BAND3, 係DSE成績可能係, 但我可以肯定講如果小朋友小學真係BAND3 成績英文比較弱入去讀, 上到去讀會讀得好吃力的.

利申: 我不是打手, 我只係將我所經歷分享下. 有邊個唔想自己孩子入BAND1 入U. 但讀唔到個批要考BAND2名直資又唔夠人爭,到大抽獎派津校又不是英文中學, 又怕萬一抽趺左去BAND3 津校.  咁唯有諗報次一級外面人稱所謂BAND3 直資, 但又成日俾人講唔值得俾錢去讀. -----呢D心情我都正正經歷完. 讀書是小朋友自己, 佢地自己喜歡間學校自然就讀得投入. 以上內容如果有意見觀點不同, 可以不需理我此回覆. 謝謝!.     

作者: Ingridmosa    時間: 18-12-24 10:36

回覆 heidi901817 的帖子

萬二分同意。無論而家讀band 幾,一日未出社會做事,一日都未見真章。做人何必咁mean, 週圍去唱呢?是否曾經甚麽慘痛經歷?願聞其詳。

作者: asweetmom    時間: 18-12-24 11:42

heidi901817 發表於 18-12-24 10:05
真心睇不過眼前面有D人不停講" 如果要我俾錢讀間BAND3直資, 我唔會浪費呢D錢囉" 請問你是當事人嗎? 有在此 ...

不如你分享一下,同樣是B3,直資有甚麼吸引你?

作者: smartcash    時間: 18-12-24 12:13     標題: 回覆樓主:

首先,睇番啲資料,我又唔覺得間學校係band3, band2中尾掛。同埋公平啲講DSE出咩成績都要睇下佢之前收咩學生架。我覺得係最緊要係間學校適唔適合。比間入U率9成的學校你,你係另外嗰1成都無用。相反如間學校得1成入U率但佢適你推到你係嗰1成,咁未得攞。同埋我覺得係要睇未來的6年,唔係往績。今年都睇過啲直資官津校,暫時睇我對呢間學校未來6年,我係放心比呀仔讀的。

再者,有時根本唔到你揀唔揀。鬼唔知band1好過band2/3咩,你要成績到先得架。講到尾都係只可以係你有的offer之中揀最適合。

作者: heidi901817    時間: 18-12-24 14:42

正確, 絕對非常認同你既想法, 就是正正我想法. 只係不明白為何每次有D人討論某幾間唔出名直資時候, 都有好多聲音出現是一面倒, 可能佢地個班根本就不會當BAND2/ BAND3 學生會有所作為掛. 鬼唔知出名直資好, DSE成績好入U機率高, 能力去唔到咪搵次一級囉. 能力高咪去神校. 名直資. 最重要啱自己孩子.   

作者: heidi901817    時間: 18-12-24 14:48

回覆 asweetmom 的帖子

我孩子是BAND2的. 直資資源各樣同津校是會有分別. 直資即代表家長都是緊張自己孩子先會比錢去讀直資. 所以同學之間學習質素會比較相以接近的.  

作者: puiyima    時間: 18-12-24 16:22

學校有收 band 2 生,但全科是否一定要 B 或以上呢!
作者: a_for_apple    時間: 18-12-24 16:52

heidi901817 發表於 18-12-24 10:05
真心睇不過眼前面有D人不停講" 如果要我俾錢讀間BAND3直資, 我唔會浪費呢D錢囉" 請問你是當事人嗎? 有在此 ...

Agree!
睇返 EK, 大部份都只係講 band 1 學生同英中,啲 band 2 & 3 嘅學生選校資料相對少。好多人會話呢間 band 2 尾,嗰間 band 3 咋喎,唔好揀。 (重點係自己又未必係該校學生家長)咁呢啲學生仲可以有咩選擇呢?就算俾佢好彩入到 band 1 學校,相信下場都唔會過得好好。始終搵間合適嘅學校最重要

作者: a_for_apple    時間: 18-12-24 16:54

puiyima 發表於 18-12-24 16:22
學校有收 band 2 生,但全科是否一定要 B 或以上呢!

今年要中英數同操行 B 或以上先有面試機會

作者: thcheung1    時間: 18-12-24 17:28

真心睇不過眼前面有D人不停講" 如果要我俾錢讀間BAND3直資, 我唔會浪費呢D錢囉" 請問你是當事人嗎? 有在此 ...我亦有留意到某個家長一開始已經批評別人的選擇,其實學校是沒有 banding的,只有學生有banding, 我的孩子也有去聖道迦南書院面試,學校俾我感覺非常正面,校長非常親切,老師亦顯得有愛心地對待考生,相反第二天我們前往大埔另一間直資中學面試時感覺完全相反,不同學生有不同的需要,並不是每個人都適合讀拔萃的,如果要比較的話即使你讀到香港大學, 讀劍橋牛津的家長 莫非說 畀錢讀香港 二等學校 不值得,對嗎?
作者: puiyima    時間: 18-12-24 17:42

有朋友仔仔讀緊,評價好好。可惜小朋友有主科不達標,現在還未有得見
作者: MYLIM    時間: 18-12-24 17:57

thcheung1 發表於 18-12-24 17:28
真心睇不過眼前面有D人不停講" 如果要我俾錢讀間BAND3直資, 我唔會浪 ...

同意!雖然我小朋友吾係讀聖道迦南,但我都曾經比人批評過點解要比錢讀Band2直資。 原因咪就係你吾係我,你吾會了解我點解覺得間學校岩自己小朋友。
我無選最好的學校比自己小朋友,而選了最適合自己小朋友的學校。

作者: adelewong070726    時間: 18-12-24 22:28

回覆 thcheung1 的帖子

認同!我覺得沒有最好,只有最適合,最好因番小朋友性格、程度和興趣~之後學校有否用心教學?能否俾小朋友嘗試~發掘潛能?有否給予支持和鼓勵?而家唔再似以前填鴨式,不停谷…谷…谷~
之前仲見有人話Band 3直資,但阿仔老師話喺Band 2中的英文中學,但冇需理Band幾(只喺阿媽不停講),查實小朋友好真,可以直接講鐘唔鐘意?及原因
每個人都有選擇權,我哋要懂得尊重别人。

Ps:阿仔學校上年有師兄師姐就讀,返母校同老師傾偈,話讀得好開心,老師好支持佢哋揾自己興趣,加以栽培,仲話學習氛圍好好!

作者: sfuhsg    時間: 18-12-26 03:08

smartcash 發表於 18-12-21 14:12

有報但機會唔高, 得50個位....福中衰左啦, 始終B2中

播道先收曬band 1果批,之後好多人唔會要,就開始call band2的

作者: LOKLOK89    時間: 18-12-26 13:01

sfuhsg 發表於 18-12-26 03:08
播道先收曬band 1果批,之後好多人唔會要,就開始call band2的

播道仲有無第二輪招生。我miss 咗,已經截止。

作者: sfuhsg    時間: 18-12-26 17:52

LOKLOK89 發表於 18-12-26 13:01
播道仲有無第二輪招生。我miss 咗,已經截止。

往年2,3月有,7月派位後都有叩門

作者: LOKLOK89    時間: 19-1-2 22:12

sfuhsg 發表於 18-12-26 17:52
往年2,3月有,7月派位後都有叩門

謝謝告知!

作者: adelewong070726    時間: 19-1-3 15:37

回覆 a_for_apple 的帖子

啱!程度跟唔上,難聽啲講句墊屍底,仲令到小朋友信心大減,家長又要承受壓力,何苦?

作者: mt2101    時間: 19-1-3 17:20

adelewong070726 發表於 18-12-24 22:28
回覆 thcheung1 的帖子

認同!我覺得沒有最好,只有最適合,最好因番小朋友性格、程度和興趣~之後學校有否 ...

band 2 直資一定好過Band 2津校。起碼直資唔洗跟教育署個套課程,學校更有彈性呢點已值回票價 。
而且肯付出學費的家長都緊張小朋友,校風又點會差。
我寧願畀錢讀band 2直資,一早坐低,都唔會等到7月先知西去邊間中中。

作者: adelewong070726    時間: 19-1-3 19:35

我都係咁諗,起碼用番喺小朋友身上,最怕等咁耐,仲要唔知去咗邊?搞到壓力仲大

作者: sandwich    時間: 19-1-5 19:41     標題: 回覆樓主:

今日去聽完簡介會,感覺良好

作者: smartcash    時間: 19-1-5 19:54

sandwich 發表於 19-1-5 19:41
今日去聽完簡介會,感覺良好

係呀,我覺得佢地係有心的。

作者: adelewong070726    時間: 19-1-5 21:22

回覆 sandwich 的帖子

我上年都聽咗,感覺幾好!
作者: sandwich    時間: 19-1-5 22:02

adelewong070726 發表於 19-1-5 21:22
回覆 sandwich 的帖子

我上年都聽咗,感覺幾好!

其實我前年都有聽過,今年收左我個小朋友,我再去聽多次(一來轉左校長),比我的感覺良好,我覺得校長講得好啱,每個人的起步點唔同,最緊要同自己比較,提升自己的目標。

作者: mt2101    時間: 19-1-12 13:51

sandwich 發表於 19-1-5 22:02
其實我前年都有聽過,今年收左我個小朋友,我再去聽多次(一來轉左校長),比我的感覺良好,我覺得校長講得 ...

剛註冊完,見到張表有一半註冊左

作者: sandwich    時間: 19-1-12 14:04

mt2101 發表於 19-1-12 13:51

我星期三去註冊,見到果頁得大約10人註左冊

作者: kjma    時間: 19-1-12 14:32

mt2101 發表於 19-1-12 13:51

請問你係幾時收到電話通知收小朋友?

作者: mt2101    時間: 19-1-12 14:50

kjma 發表於 19-1-12 14:32
請問你係幾時收到電話通知收小朋友?

12月聖誕假前收到電話通知

作者: adelewong070726    時間: 19-1-12 15:08

係,我尋日16:40去到,仲見到有條龍遞表,約10個家長,有家長仲問:幾時知道面試日期和時間?
作者: yyy8182    時間: 19-1-12 21:52

作者: bunnybakery00    時間: 19-1-13 09:27

adelewong070726 發表於 19-1-12 15:08

係,我尋日16:40去到,仲見到有條龍遞表,約10個家長,有家長仲問:幾時知道面試日期 ...

請問第二輪面試係幾時?

作者: adelewong070726    時間: 19-1-13 12:30

回覆 bunnybakery00 的帖子

早前已通知第二輪1月19日面試
作者: luiling    時間: 19-1-15 09:06

adelewong070726 發表於 19-1-13 12:30
回覆 bunnybakery00 的帖子

早前已通知第二輪1月19日面試

請問面試時間可以改嗎?

作者: adelewong070726    時間: 19-1-15 11:52

回覆 luiling 的帖子

唔好意思,我唔太清楚你可試打電話去問

作者: luiling    時間: 19-1-15 14:19

adelewong070726 發表於 19-1-15 11:52
回覆 luiling 的帖子

唔好意思,我唔太清楚你可試打電話去問

tks

作者: sasafan    時間: 19-1-20 07:46

sandwich 發表於 19-1-5 22:02
其實我前年都有聽過,今年收左我個小朋友,我再去聽多次(一來轉左校長),比我的感覺良好,我覺得校長講得 ...

請問你前年和今年都有聽簡介會,覺得二位校長的理念是否差不多還是完全不同?我只聽了今年,覺得校長好正面,我自己幾like,但朋友今年和上年都有聽,佢説比較like上年的,因今年轉了新校長,聽d學生分享,今年開始谷,同埋全英語環境,我小朋友英文不太好,怕受不了,thx.

作者: little_yolky    時間: 19-1-21 15:34

我見到呢D Pos, 會直接ignore當時運高睇唔到, 唔好嘥氣去回佢哋, 直接回有需要幫助查詢既JM。
作者: kenchtam    時間: 19-1-21 16:30

回覆 sasafan 的帖子

現任校長有魄力,非常好!會聽取及執行學生合理的要求。
老師會用淺白的對話,令學生明白,不需要擔心。相信大家選擇英中,都是希望有良好的語境。

作者: snake666    時間: 19-1-21 19:17

sasafan 發表於 19-1-20 07:46
請問你前年和今年都有聽簡介會,覺得二位校長的理念是否差不多還是完全不同?我只聽了今年,覺得校長好正 ...

學校會按學生嘅能力分組上英文堂, 即係話每班都有英文強弱唔同嘅學生,會將程度相若嘅學生group做同一組, 全級分6 group 上英文堂, 就算英文較弱嘅同學都不用太擔心

作者: sasafan    時間: 19-1-22 08:48

kenchtam 發表於 19-1-21 16:30

現任校長有魄力,非常好!會聽取及執行學生合理的要求。

Thanks,不過收先算

作者: sasafan    時間: 19-1-22 08:48

snake666 發表於 19-1-21 19:17
學校會按學生嘅能力分組上英文堂, 即係話每班都有英文強弱唔同嘅學生,會將程度相若嘅學生group做同一組 ...

Thanks

作者: luilui2012    時間: 19-1-22 18:44

我係一位係迦南讀緊中五學生既家長,眼見自己小朋友由中一入迦南時成績麻麻,因為上英文有分程度上課,令到佢成績有進步,分班上課有成效,小兒中三開始成績有好大進步,好多科目都考到前幾名,好感恩,我想同大家分享,真的要跟小朋友程度去選擇學校,如果學校較深程度,讀得辛苦就沒有發揮,相反迦南程度一般,好有發揮既地方,如果讀到一間又關愛,又有好既學校環境,好既老師同學同輩裡成長,對小朋友幫助會好大,而現在新校長同舊校長既理念都好相同,係佢地既帶領下學校會更進步👍
作者: HAPPYJOCELYN    時間: 19-1-22 19:00     標題: 回覆樓主:

請問知唔知19号面試後何時有offer? 有人收到電話嗎?

作者: snake666    時間: 19-1-22 19:47

HAPPYJOCELYN 發表於 19-1-22 19:00
請問知唔知19号面試後何時有offer? 有人收到電話嗎?

仔今年F.1 ,上年係星期六見完, 星期二定星期三收電話比offer

作者: 大時了了    時間: 19-1-22 21:36

tpmon 發表於 18-12-21 13:43
估不到你住中西區,連這間九龍Band 3直資都報考。

佢既dse成績同基崇不相伯仲,照計應該都同基崇一樣係B2。

作者: tpmon    時間: 19-1-22 21:46

大時了了 發表於 19-1-22 21:36
佢既dse成績同基崇不相伯仲,照計應該都同基崇一樣係B2。

你喜歡應該讓小朋友讀。

作者: adelewong070726    時間: 19-1-22 21:53

我仔英文都係最弱
作者: adelewong070726    時間: 19-1-22 21:55

回覆 snake666 的帖子

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5