教育王國

標題: 處境題! [打印本頁]

作者: Liontigerma    時間: 18-3-15 07:32     標題: 處境題!

有一個大仔一個細女讀K2同埋N班,細女入咗一間唔錯嘅幼稚園帶歇左哥哥插班入K2。

依家問題係:阿妹出去考一間出名嘅女校一條龍,如果成功入到嘅話你哋會揀阿妹轉校,留低哥哥喺原本間幼稚園嗎?

作者: MegaKnight    時間: 18-3-15 08:41     標題: 回覆樓主:

邊間先?

作者: littlecarrot111    時間: 18-3-15 09:11

Liontigerma 發表於 18-3-15 07:32
有一個大仔一個細女讀K2同埋N班,細女入咗一間唔錯嘅幼稚園帶歇左哥哥插班入K2。

依家問題係:阿妹出去考 ...

考到再諗,不過我會㨂龍校

作者: 星星的後裔    時間: 18-3-19 00:22

Liontigerma 發表於 18-3-15 07:32

依家問題係:阿妹出去考 ...

唔開名好難答。如現在兩個都在LH, 而你指的龍校又是不太保障(只收回50%-60%)那種。就保持現狀好。

而且分左兩間,你可接送返放學嗎?

作者: Marie_m    時間: 18-3-19 19:09     標題: 回覆樓主

睇下邊間女龍,如果心儀當然轉啦,不過可等考到再諗

作者: 1162694sd    時間: 18-3-19 21:45     標題: 回覆樓主:

未放榜,得spk啫,收左梗讀啦~哥哥都k2,話咁快就拜拜啦

作者: Liontigerma    時間: 18-3-19 21:49

1162694sd 發表於 18-3-19 21:45

哥哥好有可能直升小學,擔心佢會俾人歧視!因為佢細妹做逃兵

作者: Liontigerma    時間: 18-3-19 21:51

1162694sd 發表於 18-3-19 21:45

如果唔收就好地地,真係中獎都唔知點算!好似決定佢嘅人生咁!

作者: 1162694sd    時間: 18-3-20 09:56     標題: 回覆樓主:

吾會嘅~好學校咁多人讀,你吾讀佢搵第二個補上,邊得閒理你小朋友,你唸太多

作者: 魚魚munmun    時間: 18-3-20 16:27

GH?
作者: 星星的後裔    時間: 18-3-20 18:57

Liontigerma 發表於 18-3-19 21:49
哥哥好有可能直升小學,擔心佢會俾人歧視!因為佢細妹做逃兵

你想多了

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5