教育王國

標題: 89馬鞍山網你地18/19自行揀左邊間? [打印本頁]

作者: bowiefu    時間: 17-9-25 23:38     標題: 89馬鞍山網你地18/19自行揀左邊間?

媽媽們今日開始自行收生,你地揀左邊間?

我揀左莊小

作者: 宏心    時間: 17-9-25 23:46

作者: purple_rainy    時間: 17-9-25 23:50     標題: 回覆樓主:

禧年

作者: YEUNGCHING1984    時間: 17-9-25 23:51

Me too禧年
作者: angelaau    時間: 17-9-26 09:01     標題: 回覆樓主:

你哋有幾多分?

作者: bowiefu    時間: 17-9-26 12:09

angelaau 發表於 17-9-26 09:01
你哋有幾多分?

15咋(emoji)

作者: Janyan    時間: 17-9-26 18:23     標題: 回覆樓主

想知道除了馬主和雨川一定要111才可叩門外,仲有邊間都要呢?

作者: YEUNGCHING1984    時間: 17-9-26 21:53

今年朋友叩只有主風要111,因佢主風111,但佢有in雨川呀
作者: Janyan    時間: 17-9-26 22:15

YEUNGCHING1984 發表於 17-9-26 21:53
今年朋友叩只有主風要111,因佢主風111,但佢有in雨川呀

明白,唔該曬
咁你朋友最後有成功叩到邊間?

作者: YEUNGCHING1984    時間: 17-9-27 00:44

佢話好難叩,間間都幾百人in……叩不到呀,有要又禮貌,1中,英,數都有考,如中文用普通教個d……仲有考下普通話,只好平常心,除四寶外,佢全部有叩
作者: MirukuZoe    時間: 17-9-27 01:42

YEUNGCHING1984 發表於 17-9-27 00:44
佢話好難叩,間間都幾百人in……叩不到呀,有要又禮貌,1中,英,數都有考,如中文用普通教個d……仲有考下 ...

請問馬主在89有幾熱門?定另外邊間比佢更熱?我意思係睇谷呀,升中果d

作者: tnd327    時間: 17-9-27 15:04     標題: 回覆樓主:

我報了 馬主

作者: 流浪客    時間: 17-9-27 15:26

YEUNGCHING1984 發表於 17-9-26 21:53
唔係啵, 雨川我前後去聽過佢兩次開放日,都係話要111喎,妳有無搞錯呀?

作者: 流浪客    時間: 17-9-27 16:01

YEUNGCHING1984 發表於 17-9-27 00:44
佢話好難叩,間間都幾百人in……叩不到呀,有要又禮貌,1中,英,數都有考,如中文用普通教個d……仲有考下 ...

唔係呀!因為我太太要阿仔入馬主,所以我去年就交o左張表去馬主(為o左111將來有機會叩門當買保險),到今年大抽獎果然派唔到去叩門,首次考試都只係畫下畫同回答故事問題之嘛,就算係禧年同馬陳都只係畫下畫咋,無咁多o野考喎!
仲有,馬主、禧年、馬陳等多人叩門o既熱門小學,第一次考試都只不過係百幾人之嘛,只有馬循因為來者不拒(每位只收$30.- 兼無需要111)先至有成二、三百人,邊有妳朋友講到間間都幾百人咁誇呀!

作者: 流浪客    時間: 17-9-27 16:10

Janyan 發表於 17-9-26 18:23
想知道除了馬主和雨川一定要111才可叩門外,仲有邊間都要呢?
莊啟程雖然唔駛111,但到大抽獎時要將佢放o係頭三選擇,否則叩門時無得見。

作者: YEUNGCHING1984    時間: 17-9-27 16:34

我朋友話係睇圖書,但會用英文問佢問題,有中英文圖書呀,佢話有用普通話問D問題,因佢小朋友普通話差/,佢仲叫我比個仔學家小小普通話
作者: YEUNGCHING1984    時間: 17-9-27 16:39

唔好意思,因係我朋友話比我知,我唔知係唔係真係有咁多人,如有錯流,真係唔好意思可能我朋友係用佢既感受來講

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5