教育王國

標題: 是否每所學校都要提無學位予甲部? [打印本頁]

作者: chanwendy    時間: 17-9-15 10:18     標題: 是否每所學校都要提無學位予甲部?

我一直以為係, 但睇返上年的資料, 我見到有學校甲部學額係 0 喎.  
作者: hkpapa852    時間: 17-9-15 10:23

chanwendy 發表於 17-9-15 10:18
我一直以為係, 但睇返上年的資料, 我見到有學校甲部學額係 0 喎.
有邊間係 0 呢? 我見最少都有2個喎?

作者: chanwendy    時間: 17-9-15 10:55

hkpapa852 發表於 17-9-15 10:23
有邊間係 0 呢? 我見最少都有2個喎?
黃大仙德愛中學.我係睇網其他人SEND 的FILE, 我都唔肯定係真係0, 定係個FILE 有錯.

作者: hkpapa852    時間: 17-9-15 11:16

chanwendy 發表於 17-9-15 10:55
黃大仙德愛中學.我係睇網其他人SEND 的FILE, 我都唔肯定係真係0, 定係個FILE 有錯.
...
要睇資料就睇EDB提供, 不知名來源既可信性甚低, 甚至可能來自一D"有心人"

上年德愛甲部有8個位

作者: chanwendy    時間: 17-9-15 11:27

hkpapa852 發表於 17-9-15 11:16
要睇資料就睇EDB提供, 不知名來源既可信性甚低, 甚至可能來自一D"有心人"

上年德愛甲部有8個位
非常謝謝你, 多個博的機會.
作者: kkhon    時間: 17-9-15 12:48

每間一定要撥出統一的10%比甲部全港抽
作者: hkpapa852    時間: 17-9-15 13:03

kkhon 發表於 17-9-15 12:48
每間一定要撥出統一的10%比甲部全港抽
正確D講, 係統一派位階段扣除聯繫或直屬學位後既10%學額

作者: kkhon    時間: 17-9-15 13:09

hkpapa852 發表於 17-9-15 13:03
正確D講, 係統一派位階段扣除聯繫或直屬學位後既10%學額
係嘅,所以LS甲部只有2个位。
作者: elbar    時間: 17-9-15 15:53

chanwendy 發表於 17-9-15 10:18
不參加中學學位分配辦法的直接資助計劃中學 係

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5