教育王國

標題: 早慧or知識庫好 [打印本頁]

作者: parkview1224    時間: 17-9-13 20:14     標題: 早慧or知識庫好

想知道有冇家長比小朋友去邊呢兩間試過或還在學緊呀,邊間比較好?我個仔K3想比佢再加強語文能力,謝謝各位。

作者: mknmf    時間: 17-10-12 10:48

早慧我讀緊,幾好,有系統,聽說寫樣樣都有操,不過有人覺得佢教的是聖經字,不常用,無咩用.但留意早慧都幾難的,唔係一路跟住上,可能錯敗感好强,而且佢都幾多功課.
作者: smiley7x24    時間: 17-12-15 23:58

mknmf 發表於 17-10-12 10:48
早慧我讀緊,幾好,有系統,聽說寫樣樣都有操,不過有人覺得佢教的是聖經字,不常用,無咩用.但留意早慧都幾難的, ...
幾多功課? 例如呢? 一個星期要做幾耐?

作者: csbaik    時間: 18-1-20 11:32     標題: 回覆樓主:

早慧

作者: pekovian    時間: 18-1-25 01:22

csbaik 發表於 18-1-20 11:32
早慧

請問有咩好?

作者: joeylin1017    時間: 18-2-27 01:46     標題: 回覆樓主:

早慧好, 小朋友本來補早慧。。。。但話辛苦,但起碼有90幾分,,,之後幫佢地轉左智識庫。。。岩岩11月測驗肥左

作者: ekhc    時間: 18-2-27 19:59

joeylin1017 發表於 18-2-27 01:46
早慧好, 小朋友本來補早慧。。。。但話辛苦,但起碼有90幾分,,,之後幫佢地轉左智識庫。。。岩岩11月測驗肥 ...

爬文,有JM 話早慧只適合幼稚園學生, 真的嗎? Thx

作者: sadsam    時間: 18-2-28 09:10

我都覺得早慧好過智識~
作者: ekhc    時間: 18-3-3 02:05

sadsam 發表於 18-2-28 09:10
我都覺得早慧好過智識~

願聞其詳.  Thx

作者: sadsam    時間: 18-3-13 09:14

只是大小朋友之前上過早慧2年(冇再去),成績OK。現在細果個上智識庫 (冇上過早慧),真係合格補到唔合格。
作者: ekhc    時間: 18-3-14 00:02

sadsam 發表於 18-3-13 09:14
只是大小朋友之前上過早慧2年(冇再去),成績OK。現在細果個上智識庫 (冇上過早慧),真係合格補到唔合格。 ...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5