教育王國

標題: 又加學費…… [打印本頁]

作者: tung_yan0623    時間: 17-4-14 09:21     標題: 又加學費……

上年加5.5%,£1500/yr. 今年加6%,£1800/yr...越黎越貴!大家學校今年加幾多呀?
作者: brother4    時間: 17-4-14 10:21     標題: 回覆樓主:

加咗7%,由79xx加至85xx鎊,9月2017年未知加多少?

作者: tung_yan0623    時間: 17-4-14 10:49

回覆 brother4 的帖子

我仔入讀時學費九千頭,今年九月加到過萬啦,要努力返工賺錢先頂得住
作者: mrsanthony    時間: 17-4-14 11:07

非常可怕
作者: Kai12345678    時間: 17-4-14 13:47

tung_yan0623 發表於 17-4-14 09:21
上年加5.5%,£1500/yr. 今年加6%,£1800/yr...越黎越貴!大家學校今年加幾多呀? ...

咁快知道加多少,是否2017年9月開始?

作者: tung_yan0623    時間: 17-4-14 16:18

回覆 Kai12345678 的帖子

係呀,年年都係而个時候通知
作者: tung_yan0623    時間: 17-4-14 16:20

請問边間学校甘正under 1万學費?我仲有个女跟住,正揾緊d平少少嘅學校
作者: brother4    時間: 17-4-14 17:12

tung_yan0623 發表於 17-4-14 16:20

請問边間学校甘正under 1万學費?我仲有个女跟住,正揾緊d平少少嘅學校 ...

講平一定是北愛的Campbell college,RSA....自己孩子個間少人選因冇AL,要丫11左右找新校,sciences是double〈中等程度)。。。一分錢一分貨,伙食麻麻,今次带很多零食+杯面 回校。

作者: 亮燈    時間: 17-4-14 17:41

tung_yan0623 發表於 17-4-14 09:21
上年加5.5%,£1500/yr. 今年加6%,£1800/yr...越黎越貴!大家學校今年加幾多呀? ...

阿大果間之前每年加£2000,下年就加£3000。

作者: brother4    時間: 17-4-15 10:58     標題: 回覆樓主:

北愛學費加咗好似好平,18xxx鎊一年,加夠3000鎊一年,估21xxx鎊一年,每季是7千鎊。。。

作者: 亮燈    時間: 17-4-15 11:35

brother4 發表於 17-4-15 10:58
北愛學費加咗好似好平,18xxx鎊一年,加夠3000鎊一年,估21xxx鎊一年,每季是7千鎊。。。
...

北愛唔會加咁多

作者: brother4    時間: 17-4-15 11:54     標題: 回覆樓主:

原來北愛的學校又平又抵和加得少學費,。。Good (emoji)

作者: 過客    時間: 17-4-15 12:20

去北愛機票會唔會貴過去倫敦機票?

可否指教我, 北愛同 Manchester 坐咩機去同貴唔貴?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5