教育王國

標題: 有乜方法可以在溫哥華續學生簽證 [打印本頁]

作者: 小蜜蜂818    時間: 17-2-8 18:02     標題: 有乜方法可以在溫哥華續學生簽證

阿囝已經在加拿大讀緊書,點樣可以幫佢在溫哥華續學生簽證?有甚麼手續?幾錢?
作者: jitjitma    時間: 17-2-9 11:21

小蜜蜂818 發表於 17-2-8 18:02
阿囝已經在加拿大讀緊書,點樣可以幫佢在溫哥華續學生簽證?有甚麼手續?幾錢? ...

你仔可以自己在加拿大攪續visa,  自己去immigration 排隊,帶齊證件,成績表,經濟證明,學校證明。

作者: 小蜜蜂818    時間: 17-2-9 11:40

回覆 jitjitma 的帖子

有agent 可以代辦嗎?因阿仔只有15歲,我唔想佢自己周圍走。
作者: yy13    時間: 17-2-11 10:30     標題: 回覆:小蜜蜂818 的帖子

我仔喺多倫多讀
我上網幫佢續

作者: 小蜜蜂818    時間: 17-2-15 00:12

yy13 發表於 17-2-11 10:30
我仔喺多倫多讀
我上網幫佢續
我仔在溫哥華讀書,請問是怎樣做和可以給我link嗎?
作者: yy13    時間: 17-2-15 08:03     標題: 回覆:小蜜蜂818 的帖子

http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/5552ETOC.asp

http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/extend-student.asp

作者: yy13    時間: 17-2-15 08:08     標題: 回覆:小蜜蜂818 的帖子

你仔仔依家個permit 係咪你自己apply?
續permit 步驟大致差唔多
都係upload 文件、相、交$$、等消息
大約3-4星期就批出

作者: 小蜜蜂818    時間: 17-2-15 09:32

yy13 發表於 17-2-15 08:08
你仔仔依家個permit 係咪你自己apply?
續permit 步驟大致差唔多
都係upload 文件、相、交$$、等消息
當時因時間緊迫,我是自己直接交文件到炮台山辦事處,網上辦理也是容易辨嗎?謝謝!

作者: yy13    時間: 17-2-15 15:05     標題: 回覆:小蜜蜂818 的帖子

有document list 比你睇
你照單執文件upload 上去就ok

作者: yuwk    時間: 17-2-15 15:13

網上辦理很容易,也可找agent代辦。建議先看cic網頁。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5