教育王國

標題: 2017~18 鰂魚涌保良局慧研雅集幼稚園K1 [打印本頁]

作者: Joych    時間: 16-11-17 08:51     標題: 2017~18 鰂魚涌保良局慧研雅集幼稚園K1

請問有無下年K1新生呀?請揮揮手吖✋

作者: keith_ccc    時間: 16-11-25 11:45

Joych 發表於 16-11-17 08:51
請問有無下年K1新生呀?請揮揮手吖✋

終於排到我!但唔諗住讀!聽聞校社大設備足!
但我比較想讀d語景較好既學校!

作者: mik.chai    時間: 16-11-25 18:27

keith_ccc 發表於 16-11-25 11:45
...

你排左幾耐? 我排左一年學校話未有耐到我

作者: keith_ccc    時間: 16-11-25 22:13

mik.chai 發表於 16-11-25 18:27
你排左幾耐? 我排左一年學校話未有耐到我

20個月

作者: Joych    時間: 16-12-1 09:04

keith_ccc 發表於 16-11-25 11:45
...

我大囡讀緊呢間, 我覺得真係好好, 不過如果要比較語境既話, 確實要讀私幼會更好既

作者: Joych    時間: 16-12-1 09:05     標題: 回覆樓主:

我大囡都排咗30個月(?), 一歲入紙排到K2先入到學

作者: Joych    時間: 16-12-1 09:06     標題: 回覆樓主:

http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/free-quality-kg-edu/index.html

http://tv.on.cc/hk/index.html?s=3&i=ONS161129-14006-58-M&d=1480439671

作者: mugwai    時間: 16-12-1 14:25

Joych 發表於 16-12-1 09:05
我大囡都排咗30個月(?), 一歲入紙排到K2先入到學

我囝排左17個月,之前有六百幾人。星期一通知明年9K1有位,但我都放棄了

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5