教育王國

標題: 今日民生interview [打印本頁]

作者: baby_shan    時間: 16-11-12 17:56     標題: 今日民生interview

阿仔本身都未識英文字母同埋英文數字,坐埋去阿仔 唔知佢講乜已經開始扁嘴, 外籍老師用英文問what is this color? what is this number? what is the alpha? 阿仔除咗識自己答一條 yellow之外, 全程都係我提水,我:講red 啦,阿仔:red...我:講B啦,阿仔:B, 如是者擺明提水6,7條,阿仔又好配合跟咗我講6,7次,就完成左喇, 睇外籍老師面色都知道0雞蛋啦,不過總好過阿仔全程dead air 啦, 又唔係國際學校, 都唔鬼明做乜要考個兩歲半小朋友用英語對答

作者: Ctswa    時間: 16-11-12 18:07     標題: 回覆:baby_shan 的帖子

作者: angelying1221    時間: 16-11-12 18:09

回覆 baby_shan 的帖子

11月細仔,勁挫敗!老師都問到自圓其說話very well!千辛萬苦寫好份問劵都無望啦!

作者: 千語mami    時間: 16-11-12 18:14     標題: 引用:+本帖最後由+baby_shan+於+16-11-12+17:58+

原帖由 baby_shan 於 16-11-12 發表

阿仔本身都未識英文字母同埋英文數字,坐埋去阿仔 唔知佢 ...
因為咁,我報都無報

作者: letterland    時間: 16-11-12 18:20

baby_shan 發表於 16-11-12 17:56
阿仔本身都未識英文字母同埋英文數字,坐埋去阿仔 唔知佢講乜已經開始扁嘴, 外籍老師用英文問what is this ...

我in中文
小朋友唔識認字
同老師講 佢未識認字

老師都好無癮

作者: suyking    時間: 16-11-12 18:23

angelying1221 發表於 16-11-12 18:09

11月細仔,勁挫敗!老師都問到自圓其說話very well!千辛萬苦寫好份問劵都無望啦!
今次in民生系in得最差一次,完全無互動,若果啱啱好系外藉老師in可能結果大不同,因為女英文叻地。我亦是收工後花5個鐘寫問卷寫到凌晨,心血白費
作者: chengfsl    時間: 16-11-12 18:57     標題: 回覆:今日民生interview

即係睇彩數,有人in英文,有人in中文?我係net in, 個囡好多都答唔到,完全無心理準備係全英,睇黎無行。

作者: baby_shan    時間: 16-11-12 19:07

Ctswa 發表於 16-11-12 18:07
乜要用英文in,我仔吾識英文,睇怕都吾掂。係咪大部分NET in?

我覺得本地老師同NET interview 比例大概四比一喇

作者: gaogaominghui    時間: 16-11-12 19:15     標題: 回覆:suyking 的帖子

me 2

作者: gaogaominghui    時間: 16-11-12 19:17     標題: 回覆:baby_shan 的帖子

我囡囡都係,全程唔識答,我冇提水⋯ 囡囡途中差點走掉⋯ 2歲小朋友,平日都係講中文;NET in 咩嘖⋯

作者: 海豚仔    時間: 16-11-12 19:17     標題: 回覆:baby_shan 的帖子

我女係中文in.. 佢見到中文老師已經不知所措。結果連顏色都答錯晒。如果係net in 可能效果完全唔同晒。不過in 阿女的老師好有耐性又慢慢引導。值得一讚!
Anyway,  只可以講阿女無抽獎運,連3分2機會都抽唔中外籍老師in.
另外請問有無人知在房玩玩具時係計唔計分呢?

作者: gaogaominghui    時間: 16-11-12 19:18     標題: 引用:回覆+baby_shan+的帖子 11月細仔,勁挫敗

原帖由 angelying1221 於 16-11-12 發表

寫到凌晨⋯⋯

作者: gaogaominghui    時間: 16-11-12 19:19     標題: 引用:我女係中文in..+佢見到中文老師已經不知所

原帖由 海豚仔 於 16-11-12 發表
我女係中文in.. 佢見到中文老師已經不知所措。結果連顏色都答錯晒。如果係net in 可能效果完全唔同晒。不過 ...
應該會計分

作者: gaogaominghui    時間: 16-11-12 19:20     標題: 引用:Quote:baby_shan+發表於+16-11-12+17:56+

原帖由 letterland 於 16-11-12 發表
我in中文
小朋友唔識認字
同老師講 佢未識認字
仲有中文in 嗎?好好啊。我哋NET in,無望z

作者: letterland    時間: 16-11-12 19:20

海豚仔 發表於 16-11-12 19:17
我女係中文in.. 佢見到中文老師已經不知所措。結果連顏色都答錯晒。如果係net in 可能效果完全唔同晒。不過 ...

我見上一組有老師計分
到我地果組
唔見有老師mark分

作者: gaogaominghui    時間: 16-11-12 19:23     標題: 引用:+本帖最後由+baby_shan+於+16-11-12+17:58+

阿仔本身都未識英文字母同埋英文數字,坐埋去阿仔 唔知佢 ...
今次in民生系in得最差一次,完全無互動,若果啱啱好系中文老師in可能結果大不同,因為女中文講野好叻。我亦是收工後花5個鐘寫問卷寫到凌晨,心血白費

作者: 海豚仔    時間: 16-11-12 19:24     標題: 引用:Quote:原帖由+letterland+於+16-11-12+發表

原帖由 gaogaominghui 於 16-11-12 發表
仲有中文in 嗎?好好啊。我哋NET in,無望z
我仲一心諗會易d 抽中由 net in,  應該可以有好些表現。點知中途出現中文老師叫阿女名。。阿女即笠水,佢只好硬住頭皮坐定定努力咁蚊之聲答老師,結果當然係連顏色答錯啦。哈哈!

作者: 海豚仔    時間: 16-11-12 19:28     標題: 引用:Quote:海豚仔+發表於+16-11-12+19:17+ 我女

原帖由 letterland 於 16-11-12 發表
我見上一組有老師計分
到我地果組
唔見有老師mark分
我都唔見有老師mark 分喎。

作者: babycatrina    時間: 16-11-12 19:48

Net女老師陰陽怪氣,無表情,小朋友嚇怕左唔肯答

問數字英文小朋友又唔多識

重挫小朋友自信心

(小朋友可說全句英文,但只識少量英文字,基本上係文肓)

作者: suyking    時間: 16-11-12 19:48

in果個老師態度麻麻,無笑容。今次面試無增值,盡曬時間精力金錢,so bad
作者: jojo728    時間: 16-11-12 20:09

我見到第一part玩玩具老師有mark分呀
我都係見NET,平時用開中文,心諗死梗,但好好彩遇到外藉男老師係咁引導我囝,又好有耐性,例如「8」:老師同佢數one,two⋯⋯等我囝講Eight雖然我都覺得無機會,但感覺上民生都有有愛心既老師丫
作者: tmko    時間: 16-11-12 20:31

係玩具房係有評分的,我見到個評分表。我亦都知個老師同我評緊分,因為佢企正我面前望實我同小朋友互動,然後寫野。

作者: 海豚仔    時間: 16-11-12 20:40     標題: 回覆:tmko 的帖子

我果度第一個老師睇咁多台,但無郁手寫過野。

作者: shantsang    時間: 16-11-12 21:03

我囡都係in NET男老師,有少少驚不過都肯答問題,老師雖然講英文呀囡未必明,但其實語氣係好鼓勵性,所以呀囡到最後講byebye係最大聲。另外,見到有普通話老師,如果呀囡遇著可能真係乜都唔識答。
作者: Ginger_Gin    時間: 16-11-12 21:13     標題: 回覆:shantsang 的帖子

有普通話老師考?

作者: shantsang    時間: 16-11-12 21:16

回覆 Ginger_Gin 的帖子

我in完出課室,有普通話老師教我出口方向。唔知課室入面會唔會普通話in,但我有朋友小朋友讀民生,話佢兩三年前in係有普通話老師見
作者: rachelbibilala    時間: 16-11-12 21:25

suyking 發表於 16-11-12 19:48
in果個老師態度麻麻,無笑容。今次面試無增值,盡曬時間精力金錢,so bad

有冇人in 普通話老師?
成個流程係點?(emoji)(emoji)

作者: kinderman    時間: 16-11-12 21:29

請問幾時出result? 我跌左張通告,謝謝!
作者: miaccp    時間: 16-11-12 21:33

letterland 發表於 16-11-12 18:20
我in中文
小朋友唔識認字
同老師講 佢未識認字

請問廣東話in, 係要小朋友認中文字?

作者: ngaleec    時間: 16-11-12 21:55

回覆 kinderman 的帖子

12月3號前, 郵寄
作者: mik.chai    時間: 16-11-12 22:03

請問你地講緊喺九龍定香港民生?

作者: baby_shan    時間: 16-11-12 22:31

mik.chai 發表於 16-11-12 22:03
請問你地講緊喺九龍定香港民生?

九龍

作者: hannahy    時間: 16-11-12 22:57     標題: 回覆:今日民生interview

今天都in民生,都抽到net in,完全沒準備,碰運氣答對兩個,不過肯定沒戲。net都很無奈。全程面了5分鐘,就出來了!不像一早的學之園,面了40分鐘,三個環節。感覺民生面試比較隨意!

作者: MaMaow    時間: 16-11-12 23:01

baby_shan 發表於 16-11-12 17:56
阿仔本身都未識英文字母同埋英文數字,坐埋去阿仔 唔知佢講乜已經開始扁嘴, 外籍老師用英文問what is this ...

相信只有超大或者大B先會識a-z , 1-10 囉!我又唔係咁想提水,等到dead air 就我打完場

作者: 宮二    時間: 16-11-12 23:12     標題: 引用:Quote:baby_shan+發表於+16-11-12+17:56+

原帖由 MaMaow 於 16-11-12 發表
相信只有超大或者大B先會識a-z , 1-10 囉!我又唔係咁想提水,等到dead air 就我打完場
...
就算大b識答,學校都唔應該考呢d學術嘢!考k1應該考下自理能力、禮貌等
利申:往年有offers,放棄了

作者: babyboy123    時間: 16-11-12 23:16     標題: 回覆:今日民生interview

係咪一定識晒先會有offer?

作者: pollywcw    時間: 16-11-12 23:32

其實我覺得佢考d 算係common 嘢, 顔色, 數字, 字母. 如果佢全部中文interview,成千人根本好難sort out . 我唔知係咪一定要答中哂先收offer , if yes, 佢好明顯係收大b. 因為有d 學校唔一定要答中, 小朋友反應, 家長response 都計分. 但值得一讚, 我見到嘅老師, 幫手嘅學生都係nice
作者: lavender912    時間: 16-11-12 23:42

我間房⋯⋯3個老師都係男net,我係第四個,第一個入房個女仔入左唔夠3分鐘就爆喊,要媽媽抱出課室⋯

唔知收生標準係咩⋯⋯

作者: lavender912    時間: 16-11-12 23:44

tmko 發表於 16-11-12 20:31
係玩具房係有評分的,我見到個評分表。我亦都知個老師同我評緊分,因為佢企正我面前望實我同小朋友互動, ...

我完全冇為意玩具房會mark分

作者: shantsang    時間: 16-11-12 23:49

lavender912 發表於 16-11-12 23:44
我完全冇為意玩具房會mark分
其實我都覺得玩具房兩位老師好似唔係好留意小朋友咁,有時佢地仲傾下計咁。係我起身去第二課室果時,先赫然見到老師有個表mark分。
作者: lavender912    時間: 16-11-12 23:52

shantsang 發表於 16-11-12 23:49
其實我都覺得玩具房兩位老師好似唔係好留意小朋友咁,有時佢地仲傾下計咁。係我起身去第二課室果時,先赫然 ...

Me too我面向入黎個門口⋯起身先見到有老師響後面個門口⋯見佢好似響份form tick左一野咁囉

作者: wendywongst    時間: 16-11-13 00:31

lavender912 發表於 16-11-12 23:52
Me too我面向入黎個門口⋯起身先見到有老師響後面個門口⋯見佢好似響份form tick左一野咁囉
...

唔怪得之我對面個媽媽喺咁大大聲讀圖書俾個仔聽啦,老師背住我所以睇唔到老師計緊分。。。。去到課室好愕然點解有net響到嘅,又有普通話老師叫小朋友個名,諗住死得啦,不過最後好彩是in廣東話。

作者: appfor    時間: 16-11-13 01:00

回覆 babyboy123 的帖子

唔係囉~上年in時,全部識晒,結果......一個吉heehee
作者: celia777888    時間: 16-11-13 01:11

今天我两女儿都有面试,但面试外籍老师好友善。但玩具房的老师态度非常差,全程无笑容小朋友看到有些怕怕。真的不知道学校老师态度差別如此大。有些疑惑这学校的管理和爱心小朋友程度有多少……???

作者: minihunghung    時間: 16-11-13 02:34

jojo728 發表於 16-11-12 20:09
我見到第一part玩玩具老師有mark分呀
我都係見NET,平時用開中文,心諗死梗,但好好彩遇到外藉男老師係咁引 ...

same!my son cannot count nor recognize letters.but the male teacher was very nice!I don't think we have a chance but...my son really likes the school.

作者: Elaine.F    時間: 16-11-13 04:31

作者: Elaine.F    時間: 16-11-13 04:33

作者: HoFaYee    時間: 16-11-13 08:03

我好彩是中文老師in仔仔
有砌Lego 同時問顏色
表現幾好
不過佢地一向收大b多,所以不抱期望

作者: BabyBookBu    時間: 16-11-13 09:21

我估積木個part主要睇下小朋友小手肌如何,問顏色只係表面野。細B好難做到
作者: monodad    時間: 16-11-13 10:03

只要識答,有禮貌,唔怕人,就算12月細B都可以正取生offer,大家加油!

作者: tmko    時間: 16-11-13 10:13

Elaine.F 發表於 16-11-13 04:33
Btw你地有冇考要切高D迷你積木嗎?

有細Lego, 但個net 冇比我個小朋友砌,佢只係成堆Lego 收埋係手,然後逐個逐個推出來,叫我小朋友講係乜嘢顏色。

作者: Chan343    時間: 16-11-13 10:53

請問有無delay or 等好耐

作者: tmko    時間: 16-11-13 10:54

Chan343 發表於 16-11-13 10:53
請問有無delay or 等好耐

我in 4:30, 4:15 到,約5:00完成整個過程。

作者: legoisland2005    時間: 16-11-13 13:20

回覆 MaMaow 的帖子

不,我11超細b都識a z 1-10
係在乎佢心情而已

作者: szeti    時間: 16-11-13 15:27

聽說民生面試出名俾人感覺冷漠,又咁諗,佢用呢個手法㨂人,唔對嘴型就byebye先,eq 低啲都唔掂,覺得點可以俾小朋友來讀呢...其實我覺得學校並非如此,佢收的話對佢一定有信心.
作者: zmw1031    時間: 16-11-13 17:14

頭半part係玩玩具,見有人計分,平時係都同小朋友講母語,點知去到後半part係鬼佬in,嗰個鬼佬一d耐心都冇,小朋友都聽唔明個鬼佬問咩,齋對住個鬼佬笑,跟住我解釋咗話平時同小朋友都係母語溝通,佢唔係好明英文,跟住個鬼佬就話我小朋友俾唔到反應佢,即刻就送玩具請我哋走了,過程前後唔夠兩分鐘,俾我嘅感覺非常唔好,不如你民生改辦國際學校好過啦。感覺in嘅老師冇愛心冇耐性。聽講in中文嘅要考認字?呢間學校有冇跨d啊⋯如果d小朋友又認字又叻英文,仲有冇必要上幼稚園啊,下下都想靠家長教坐享其成,你民生有冇咁巴閉啊

作者: suyking    時間: 16-11-13 19:26

zmw1031 發表於 16-11-13 17:14
頭半part係玩玩具,見有人計分,平時係都同小朋友講母語,點知去到後半part係鬼佬in,嗰個鬼佬一d耐心都冇 ...
我都系唔夠兩分鐘被打發走,心里條氣唔順到今日,in前做左好多准備工夫,結果衰在同個老師唔夾
作者: HoFaYee    時間: 16-11-13 20:20

回覆 zmw1031 的帖子

我仔考中文的,無認字考嘅內容是一樣的,只是用英或中in

作者: GT13    時間: 16-11-13 21:06

BabyBookBu 發表於 16-11-13 09:21
我估積木個part主要睇下小朋友小手肌如何,問顏色只係表面野。細B好難做到 ...
我囡12月細B 唔肯答顏色 佢平時識答但佢出盡力去砌積木 超大力 大力到老師叫佢唔駛再砌

作者: firefighter    時間: 16-11-13 21:34     標題: 引用:+本帖最後由+baby_shan+於+16-11-12+17:58+

民生年年考同一樣嘢, 如有爬文, 家長做足準備, 一定唔會唔識

作者: 旺角卡門    時間: 16-11-13 22:30     標題: 回覆:今日民生interview

驚驚,我囡in 英文都ok,但佢一見到男老師,吾會答野,仲會喊,之前係LH以經試過,聽你們講,民生都多鬼佬,die hard!

作者: propolis    時間: 16-11-13 22:44

回覆 旺角卡門 的帖子

黎緊到我個女in, 識哂都未必收,當玩下就算
作者: babycatrina    時間: 16-11-13 23:01

firefighter 發表於 16-11-13 21:34
民生年年考同一樣嘢, 如有爬文, 家長做足準備, 一定唔會唔識

唔係唔知面試形式
唔係無教小朋友字母數字
係小朋友未學識
唔好以為你小朋友同你寶貝一樣天資咁高唔該

作者: Ctswa    時間: 16-11-13 23:17     標題: 回覆:babycatrina 的帖子

作者: Tomimo    時間: 16-11-13 23:50

仔仔今年讀緊民生K1,上年仔仔interview時 未識A-Z、唔識數字、未識顏色(未識講咩顏色,識指下),係情景題答到下,我諗學校收生唔係一定要識晒學術題
作者: MaMaow    時間: 16-11-13 23:53

babycatrina 發表於 16-11-13 23:01
唔係唔知面試形式
唔係無教小朋友字母數字
係小朋友未學識

係囉,我都有教過,但佢係唔入腦我都唔會勉強亦冇話日日指住要佢認,反正學校都會教,識到幾多答到幾多都算,隨緣

作者: lokyankit    時間: 16-11-14 00:37

我個女IN外籍男老師...見到佢好似見到外星人咁...我個女匿埋喺我後面,老師問咩都唔答,係最後送小禮物俾佢既時候SAY THANK YOU & BYE. 有拍好櫈,
睇老師個面口都知冇機會了~~~
不過講真,呢排去o左咁多學校IN,都見到女收有唔同表現,其實除o左間學校好,最緊要係小朋友開心,今次都係一個經驗!! :)
作者: zmw1031    時間: 16-11-14 01:43

suyking 發表於 16-11-13 19:26
我都系唔夠兩分鐘被打發走,心里條氣唔順到今日,in前做左好多准備工夫,結果衰在同個老師唔夾 ...

in完後俾我感覺民生係校本位思維,唔尊重d小朋友。大家都有交報名費,但面試過程令我覺得唔係好公平。in嘅老師咁隨機會係鬼佬或者中教,完全唔考慮有d小朋友母語表達較佳,有d小朋友英文表達較佳。真係難怪之前有家長喺另一個post鬧爆民生對待在校生都大細超,唔會俾機會d佢認為唔夠好嘅小朋友。

作者: Elaine.F    時間: 16-11-14 04:49

作者: adrianbaby2013    時間: 16-11-14 04:59     標題: 回覆:今日民生interview

我仔並沒有砌積木,外藉男老師只是拿不同顏色的lego blocks問他是什麼顏色

作者: Elaine.F    時間: 16-11-14 05:02

作者: dreamdream081    時間: 16-11-14 06:11     標題: 引用:頭半part係玩玩具,見有人計分,平時係都同

原帖由 zmw1031 於 16-11-13 發表
頭半part係玩玩具,見有人計分,平時係都同小朋友講母語,點知去到後半part係鬼佬in,嗰個鬼佬一d耐心都冇 ...
very bad school

作者: HoFaYee    時間: 16-11-14 06:46

回覆 Elaine.F 的帖子

我小朋友自己聽到老師叫拎咩顏色就自己攞自己砌

作者: letterland    時間: 16-11-14 08:49

Tomimo 發表於 16-11-13 23:50
仔仔今年讀緊民生K1,上年仔仔interview時 未識A-Z、唔識數字、未識顏色(未識講咩顏色,識指下),係情景 ...

估唔到民生會收唔識學術既小朋友
請問你小朋友幾月份出世?

作者: firefighter    時間: 16-11-14 09:29     標題: 引用:Quote:firefighter+發表於+16-11-13+21:34+

原帖由 babycatrina 於 16-11-13 發表
唔係唔知面試形式
唔係無教小朋友字母數字
係小朋友未學識
不好意思, 無意串人或show off, Interview 要識A-Z, 顏色, 數字是基本, 因為民生一上學已用letterland 教phonics 的發音, 所以如冇少少語文基礎, 好難應付

作者: firefighter    時間: 16-11-14 09:32     標題: 引用:其實好多事情係需要有兩手準備嘅(何況隨機

原帖由 Elaine.F 於 16-11-14 發表
其實好多事情係需要有兩手準備嘅(何況隨機抽樣已唔係第一年咁行亦不是秘密),冇話公唔公平的,正因這間學 ...
所以我有比小朋友上playgroup,  一早對下d net, 我cheap,  只報10堂, 只prepare interview, 起碼in鬼時不會縮去我身後

作者: LHYH    時間: 16-11-14 09:34     標題: 引用:回覆+babyboy123+的帖子 唔係囉~上年in時

原帖由 appfor 於 16-11-13 發表
回覆 babyboy123 的帖子

唔係囉~上年in時,全部識晒,結果......一個吉heehee
ha??

作者: legoisland2005    時間: 16-11-14 09:46

回覆 firefighter 的帖子

我小朋友識...A-Z.. 1-10 識.哂,,,但係佢果一刻心情, 係唔答呀,,,, 你咪急囉,,佢係要話 'I DONT KNOW'..真係吹佢唔脹.....

所以識哂唔表咩,.要睇佢心情~~~~

作者: miaccp    時間: 16-11-14 10:05

請問大家除左要讀1-10, 英文字母, color, 仲有無考其他? 我個仔識答晒所有, 跟住個net 指圖中的動物, 人物, 問我個仔呀, 佢淨識答panda, 但兩個人物, 佢唔出聲, 我就幫口問個仔: boy or girl? daddy or mummy? 我個仔唔彩我. 之後佢收左禮物極速講THANK YOU & BYEBYE (因為佢好想離開)
作者: Snowie_yung    時間: 16-11-14 10:11

MS 有幾日面試?
作者: tmko    時間: 16-11-14 10:15

miaccp 發表於 16-11-14 10:05
請問大家除左要讀1-10, 英文字母, color, 仲有無考其他? 我個仔識答晒所有, 跟住個net 指圖中的動物, 人物, ...

你指的應該是情景題,係成幅圖的中間部份?有問呀。

作者: miaccp    時間: 16-11-14 10:34

tmko 發表於 16-11-14 10:15
你指的應該是情景題,係成幅圖的中間部份?有問呀,我地個幅係大人同小朋友一齊游泳,net問估吓圖中大人及 ...

你小朋友答唔答到呀?
作者: firefighter    時間: 16-11-14 10:37     標題: 引用:回覆+firefighter+的帖子 我小朋友識...A-

原帖由 legoisland2005 於 16-11-14 發表
回覆 firefighter 的帖子

我小朋友識...A-Z.. 1-10 識.哂,,,但係佢果一刻心情, 係唔答呀,,,, 你咪急囉,,佢 ...
所有幾十蚊, 報多幾間, 當熱身

作者: tmko    時間: 16-11-14 11:22

miaccp 發表於 16-11-14 10:34
你小朋友答唔答到呀?

我小朋友係怕羞B(雖然係大B),要老師鼓勵及比提示吓,蚊之咁細聲咁答,都叫做勉強答哂,係yes / no questions 就只有點頭及擰頭作答。

作者: Tomimo    時間: 16-11-14 11:38

回覆 letterland 的帖子

仔仔10月出世中小B
作者: mable0901    時間: 16-11-14 12:24

想問下大家 我見時間 10:00-10:30 早15分鐘到 係9:45到嗎 唔該哂
作者: GT13    時間: 16-11-14 13:07

mable0901 發表於 16-11-14 12:24
想問下大家 我見時間 10:00-10:30 早15分鐘到 係9:45到嗎 唔該哂
係呀 因為門口都好曬 記得帶姐
作者: GT13    時間: 16-11-14 13:08

回覆 GT13 的帖子

見完後 會係後門走 近公園個邊叫屋企人 係果邊等你出來啦

作者: GT13    時間: 16-11-14 13:09

回覆 GT13 的帖子

想問民生in 到幾時 會in晒所有小朋友?
作者: HoFaYee    時間: 16-11-14 13:56

回覆 GT13 的帖子

19/11
作者: GT13    時間: 16-11-14 14:26

HoFaYee 發表於 16-11-14 13:56
回覆 GT13 的帖子

19/11
嘩 真係好多人報
作者: Elaine.F    時間: 16-11-14 14:30

作者: kukarma    時間: 16-11-14 14:44

多謝大家分享,似乎這學校多著重學術,知道如何選擇了。

作者: dadamatrix    時間: 16-11-14 14:50

家長使唔使in?

作者: bbkan    時間: 16-11-14 15:34

大家知唔知會共收幾多學生(上,下午班), thx
作者: GT13    時間: 16-11-14 15:39

回覆 bbkan 的帖子

Interview 好睇小朋友狀況大家加油

作者: Snowie_yung    時間: 16-11-14 15:41

dadamatrix 發表於 16-11-14 14:50
家長使唔使in?
NO NEED

作者: HoFaYee    時間: 16-11-14 17:09

其實考過PN , 對考k 已經好化
在我心目中佢已經超水準,如果無offer 也不一定是他唔叻。
呢個世界無公平唔公平,人揀你你揀人!
作者: lokapo    時間: 16-11-14 17:26

HoFaYee 發表於 16-11-14 17:09
在我心目中佢已經超水準,如果無offer 也不一定是他唔叻。
呢個世界無公平唔 ...

完全認同,大家其實都in緊間學校

作者: lokapo    時間: 16-11-14 17:26

HoFaYee 發表於 16-11-14 17:09
呢個世界無公平唔 ...

完全認同,大家其實都in緊間學校

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5