教育王國

標題: 923interview放榜了 [打印本頁]

作者: angeljodi    時間: 16-10-25 00:00     標題: 923interview放榜了

如題, 剛剛收到mail喇, 大家check下啦!

作者: MyBBNamNam    時間: 16-10-25 00:14

angeljodi 發表於 16-10-25 00:00
如題, 剛剛收到mail喇, 大家check下啦!

12點才收email, 真的令人徹夜難眠

作者: Mowchingching    時間: 16-10-25 04:43

我都收到了,我報國際班但得waiting,不過收我仔中英班。當日我仔仲好開心話老師讚他smart,攪到他好開心,因為平時無乜人讃他嘛

作者: jerry1027    時間: 16-10-25 08:09

Mowchingching 發表於 16-10-25 04:43
我都收到了,我報國際班但得waiting,不過收我仔中英班。當日我仔仲好開心話老師讚他smart,攪到他好開心, ...
Congrats!!

作者: snoopy123456    時間: 16-10-25 14:20

回覆 Mowchingching 的帖子

congratulations!!! 其實國際班學費貴2000+, 比中英班真係好好多嗎? 係咪值呢?定係中英班都夠用呢? 因為都係個班NET, 都係雙班主任。。。 好似係書本唔同,同多一個語言學。。。唔係咩?

sorry, 我係路過, 本身唔熟崇真, 講多左, 先SAY SORRY!

作者: loveu2    時間: 16-10-25 15:10

我發現近年成日都係有人講,幼稚園報國際變中英offer,但又可waiting國際,小學又係咁.原來真的.咁講.應該係咪都報國際穩陣D.

申利:我小朋友有英文小學offer
作者: harriet121    時間: 16-10-25 16:03

請問如果唔得會同樣收到消息嗎?

作者: angeljodi    時間: 16-10-25 16:38

harriet121 發表於 16-10-25 16:03
請問如果唔得會同樣收到消息嗎?

我相信點都通知你有冇offer的, 可能時間問題, 加油

作者: 萬能太    時間: 16-10-25 16:43

我囡收到國際班offer, 國際班同學仔歡迎pm我組group.
作者: Mowchingching    時間: 16-10-26 16:31

萬能太 發表於 16-10-25 16:43
我囡收到國際班offer, 國際班同學仔歡迎pm我組group.

你是崇幼生嗎?

作者: Mowchingching    時間: 16-10-26 16:33

snoopy123456 發表於 16-10-25 14:20
回覆 Mowchingching 的帖子

congratulations!!! 其實國際班學費貴2000+, 比中英班真係好好多嗎? 係咪值呢 ...

我d朋友都是這樣說,好似只是多了外語學,多幾千學外語有無需要。

作者: Jellyrabbit    時間: 16-11-2 15:10

恭喜哂,小朋友將會面見,請問小朋友有否透露大致面試內容呢?
另外,家長問卷是用中文或是英文填呢?
有否交 portfolio,中文版或是英文版呢?謝謝(emoji)(emoji)

作者: 萬能太    時間: 16-11-2 21:01

回覆 Jellyrabbit 的帖子

我問阿囡考左咩, 佢答我"唔話你知, 等你心思思"
只知道要畫圖, 有填色, 似乎要做paper, 但唔肯定, 有同英文老師對話.

我考國際班, 所以用英文填問卷.

作者: Jellyrabbit    時間: 16-11-2 22:34

萬能太 發表於 16-11-2 21:01
回覆 Jellyrabbit 的帖子

我問阿囡考左咩, 佢答我"唔話你知, 等你心思思"

Thank you very much!

作者: wangahb    時間: 16-11-2 23:42

你就好啦,恭喜哂

作者: vickytam911    時間: 16-11-3 16:58

我仔 10月6日 interview, 都收到 offers了
作者: bonbonha    時間: 16-11-11 13:45

有人14/10 in 收到email 了嗎?

作者: angeljodi    時間: 16-11-13 18:09

bonbonha 發表於 16-11-11 13:45
有人14/10 in 收到email 了嗎?

足21日架, 仲要係工作日, 所以應該聽日會有

作者: bonbonha    時間: 16-11-13 18:23

angeljodi 發表於 16-11-13 18:09
足21日架, 仲要係工作日, 所以應該聽日會有

Tks!  好心急

作者: maoy    時間: 16-11-15 11:40

14/10 出左EMAIL 未?
作者: bonbonha    時間: 16-11-15 15:49

maoy 發表於 16-11-15 11:40
14/10 出左EMAIL 未?

剛剛收到了

作者: joejoe828    時間: 16-11-15 15:55

剛剛收到了 x2
作者: IRISLILAKWAN    時間: 16-11-15 19:30

出了
作者: angel-papa    時間: 16-11-16 10:46

Mowchingching 發表於 16-10-25 04:43
我都收到了,我報國際班但得waiting,不過收我仔中英班。當日我仔仲好開心話老師讚他smart,攪到他好開心, ...
我都報了國際班,但waiting list,不過,點解他們又會比中英班offer你嘅?是你有特別要求這個offer嗎?還是學校自己提議?那又是否只有一次interview? 還需要再in嗎?
Thanks!

作者: Minnie11    時間: 16-11-16 21:48

angel-papa 發表於 16-11-16 10:46
我都報了國際班,但waiting list,不過,點解他們又會比中英班offer你嘅?是你有特別要 ...

每人只可揀國際或英文班。國際一班而英文有三班,但國際又多人揀,所以我估有以下結果可能:
申請國際:(1) offer 國際 (2) 俾英文offer 同時國際 waiting (3) waiting 國際 (4) reject
申請英文:(5)offer 英文 (6)waiting 英文 (7) reject

我係2

作者: Mowchingching    時間: 16-11-17 20:24     標題: 回覆樓主:

我都係2

作者: Danrice    時間: 16-12-12 14:39

有 reject letter??

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5