教育王國

標題: 註册證 [打印本頁]

作者: TinTinMame    時間: 15-6-5 10:01     標題: 註册證

我想問, 如果明天放榜, 派到果間未係心水, 都要去果間先註册比註册證 ? 定HOLD住先, 去心儀果間攞FROM填?? 等到9&10號先比?? 好驚好緊張呀!! 個程序有D亂.....!!!
作者: longyiu    時間: 15-6-5 10:24     標題: 引用:我想問,+如果明天放榜,+派到果間未係心水,+

作者: 小曳人    時間: 15-6-5 10:27

去註冊先,唔係連呢間都無埋!
作者: mayyylai    時間: 15-6-5 11:00

回覆 TinTinMame 的帖子

明天放榜,9/6 及 10/6 註冊,唔滿意派位都一定要註冊先,叩門冇咁快有結果。
作者: TinTinMame    時間: 15-6-5 11:24

明白! 明白!
作者: YuiYauMa    時間: 15-6-5 12:10

回覆 TinTinMame 的帖子

只要在6月9日及6月10日內到所派學校註冊到就OK? 不需要鬥快的, 是嗎?
作者: mayyylai    時間: 15-6-5 12:15

回覆 YuiYauMa 的帖子

Yes!
作者: edutm    時間: 15-6-5 12:38     標題: 回覆:註册證

註冊前記得copy 註冊証,因為註冊交左去學校就無架啦

作者: nillnill    時間: 15-6-5 12:40     標題: 回覆:YuiYauMa 的帖子

無論結果,大家必須按照獲派小學所安排的日期註冊。註冊證於之後成功叩門時,可以預約學校取回註冊證。張註冊證可以好像人球去過幾間學校。祝各位好運

作者: kit1014    時間: 15-6-5 13:21

如果有私校收左, 但派到唔理想, 決定讀私校, 係咪直情唔洗去註冊架?
作者: catcc2000    時間: 15-6-5 18:48     標題: 引用:+本帖最後由+kit1014+於+15-6-5+13:22+編輯

原帖由 kit1014 於 15-06-05 發表

如果有私校收左, 但派到唔理想, 決定讀私校, 係咪直情唔洗去 ...

作者: YuiYauMa    時間: 15-6-5 18:56

回覆 kit1014 的帖子

係喎, 私校會要註冊証註冊嗎?如否而又決定讀私校, 咁我認為就不需要去被派學校註冊. 如我錯, 請指正
另, 如讀直資,註冊方面又怎樣呢?

作者: www    時間: 15-6-5 19:41

TinTinMame 發表於 15-6-5 10:01
我想問, 如果明天放榜, 派到果間未係心水, 都要去果間先註册比註册證 ? 定HOLD住先, 去心儀果間攞FROM填??  ...
若註冊deadline 前未有叩門結果,要先註冊。

作者: www    時間: 15-6-5 19:42

kit1014 發表於 15-6-5 13:21
如果有私校收左, 但派到唔理想, 決定讀私校, 係咪直情唔洗去註冊架?
Yes, 如果有私校收左,可以直情唔洗去註冊。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5