教育王國

標題: 英國Guardian 公司推介 [打印本頁]

作者: ming841    時間: 15-5-15 15:48     標題: 英國Guardian 公司推介

Agent介紹的Guardian 公司, 請問邊間好d...thx

1. Quest Guardian
2. White House
3. Studylinks
4. Crown Guardians
5. Bright World Guardian

作者: flyfly120    時間: 15-5-16 20:11

We used one called The Fox Guardians for our 2 boys, this one price seems very reasonable. For more details please pm me.
作者: innisfree    時間: 15-6-20 22:32     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

i used white house when i was studying in the uk
i was 17 when i first arrived uk

作者: 3b    時間: 15-12-1 10:54

大家用緊那一間? 服務和收費如何?
作者: tung_yan0623    時間: 15-12-1 12:08

我用studylinks, homestay乎合我地要求
作者: 亮燈    時間: 15-12-1 12:11     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

我都想知收費及一年寄宿費用共約多少?謝謝!

作者: thekingdom    時間: 15-12-1 13:34

回覆 亮燈 的帖子

我用緊 Pippa's, 收費:£680/term, homestay: £39/night, 服務,跟進ok, 有問題時, 很快回覆。
作者: tung_yan0623    時間: 15-12-1 13:43

Studylink £333/term, £37/night, homestay-school transport £35/round trip, 我仲要加一年四次机場來回, around£3500 /year
作者: 亮燈    時間: 15-12-1 15:04     標題: 引用:Studylink+£333/term,+£37/night,+homest

原帖由 tung_yan0623 於 15-12-01 發表
Studylink £333/term, £37/night, homestay-school transport £35/round trip, 我仲要加一年四次机場來 ...
真係好貴

作者: brother4    時間: 15-12-1 15:33

Pippa's, 收費:£680/term  same,真係好貴
作者: 靚媽媽    時間: 15-12-1 15:35

亮燈 發表於 15-12-1 15:04
真係好貴
我都覺好貴...

可能係咪要機場接送?
我會叫女自己搭算了.

近BATH 有無邊間監戶人推介一下?
合理價

作者: 亮燈    時間: 15-12-1 15:50     標題: 引用:Quote:亮燈+發表於+15-12-1+15:04+真係好貴

原帖由 靚媽媽 於 15-12-01 發表
我都覺好貴...

可能係咪要機場接送?
希望其他家長幫下忙,實在太貴喇!如有就推介啊!

作者: CPW628    時間: 15-12-1 16:18     標題: 引用:Quote:亮燈+發表於+15-12-1+15:04+真係好貴

原帖由 靚媽媽 於 15-12-01 發表
我都覺好貴...

可能係咪要機場接送?
咁貴架 我都想問下向有冇向 Bath 嘅監護人可介紹? thx

作者: jannywsc    時間: 15-12-7 17:49

回覆 靚媽媽 的帖子

可以試下crown guardianship.
作者: jannywsc    時間: 15-12-7 17:52

其實我都揾緊guardianship. 同Crown Guardianship 傾過好似幾好. 但我個仔間學校喺Horsham, West Sussex.
作者: basbyy    時間: 15-12-8 00:29

我而家用緊 White House,基本上唔算貴,我同事教我,其實間間大 Guardian 公司嘅服務都差唔多,而真係好睇你撞正個好唔好嘅職員!!我果時就上網 mark 左最大果三間 Guardian 公司 D 收費,要續樣 mark 清楚,例如:行政費、按金、每晚住宿費,記住行政費係每年都要交,可以話係『白比』佢地,而按金係你的寄存喺佢地度嘅錢,係一路用,一路扣,兩者係有分別架。我記得 (唔係太確定) Quest Guardianship 行政費係最貴,好似 over £1,500一年,Crown 行政費就大約£900一年,而 White House 似係 £600-700一年,而 Crown 住宿費每晚好似係貴 DD,所以我最後揀左 White House,

我用左 White House 年幾無乜問題出現,不過近期就出現左少少問題,事原呢個聖誕假期,我亞女如常諗住自己由學校附近搭 coach 去機場,搭 coach 費用來回只需要二十幾磅,而亞女大大話話都搭左 5、6次,頭果兩次學校幫手搵個 sixth form 姐姐同亞女一齊去機場,所以亞女好有信心自己走,點知今次 White House 話唔得,因為亞女只係啱啱15歲唔夠16歲,唔可以自己搭 公共交通工具,一定要有個 21歲成年人陪同,先可以搭,如果唔係就要佢搭的士!仲話唔理之前係點做,今次一定要揸正做,仲係咁搬佢地 D condition 出黎!。煩到不得了!!明明二十幾磅可以搞掂無喇喇要比二百幾磅出黎搭的士,大家都梗係唔想喇!!我亞女仲火滾過我地,搞左成個星期都無共識,好彩學校都好幫手,幫亞女搵左三個 sixth form over 18 歲嘅姐姐,話會帶住亞女去機場,而 Agent 又幫我聯絡 White House,今日 White House 先至話比亞女搭 coach ,但車程中有乜問題,佢地唔負責!! 本來開開心心放假比佢地搞到一頭煙!!

之前嘅 BK 有個會員 PM 比我,佢係香港移民左去英國並且開 Guardian 公司,收費同 White House 差不多,佢有網址架,可以上去睇下。仲有一樣野,要睇清楚 D condition, White House 想解約好似要一個 term 前通知,即係如果想下年唔用佢,就要 Easter 前通知佢地,唔係會照收一個 term 服務費。呢 D 野問 Agent 都得,佢地都好熟。

作者: tung_yan0623    時間: 15-12-8 07:48

可以揾eve幫手,佢係香港人在英國開guardian, 佢人好好,有需要contact可pm我
作者: CPW628    時間: 15-12-8 08:18     標題: 引用:+本帖最後由+tung_yan0623+於+15-12-8+07:4

原帖由 tung_yan0623 於 15-12-08 發表

可以揾eve幫手,佢係香港人在英國開guardian, 佢人好好 ...
Hi Tung Yan 妳都係搵 Eve ?

作者: 3b    時間: 15-12-8 08:33     標題: 回覆:basbyy 的帖子

多謝分享! AA比左兩份guardian公司資料我, Quest最新年費是1,038鎊。 請問pm你的會員是San嗎?我記得佢有一段時間在EK跟大家分享, 但是之後比人禁言。

作者: Macau媽媽    時間: 15-12-8 10:09

basbyy 發表於 15-12-8 00:29
我而家用緊 White House,基本上唔算貴,我同事教我,其實間間大 Guardian 公司嘅服務都差唔多,而真係好睇 ...
我地都係用 White House, 用左一年, 感覺可以, 我囡果服務係一年免費四次接送去機場, 如果真係吾夠十六, 其實真係吾可以自已坐公交, 因有咩事佢地要負責, 我上星期都收到尼個 White House發出既E-MAIL, 提醒大家, 佢都係為你囡囡好, 吾好嬲啦!

到於我之前都幫襯過香港人開既Guardian公司, 感覺吾得, 因為係英國做Guardian公司, 我覺得都係找返英國人做好d, 因中國人係英國人見眼中, 有咩事都冇牙力

作者: tung_yan0623    時間: 15-12-8 14:26

外国人guardian都唔保証間間好,我仔同学轉左三間guardian都唔好,只可以講撞彩!提及eve, 純粹係有次我仔在uk homestay有問題,正当我心煩唔知点又物都唔識之際,加上自己英文水水,我whatsapp eve, 佢好好立刻教我点做, 仲一切以安頓好我个仔為大前提……重申:我唔係賣广告,我自己係用studylink的亦冇join eve的guardian program, 只係覺得係一个冇利益着數的情況下,eve都願意主动幫忙,可見她本人唔会物都以利行先,所以先講下比大家聽多一个選擇!
至於studylink, 跟野都好貼,又近我仔学校,安排的homestay亦好好,只係第一次个homestay我唔鈡意,佢地立即換左另一家比我,而家合作左一个term, 佢地知道我仔对homestay的口味,所以而家安排比亞仔的homestay, 仔都好鈡意!

作者: Umi    時間: 15-12-8 14:34     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

我用Sutherland, so far so good, 年費好似£1200, @35/night.

作者: jaspermame    時間: 15-12-8 15:57     標題: 引用:Quote:原帖由+tung_yan0623+於+15-12-08+發

原帖由 CPW628 於 15-12-08 發表
Hi Tung Yan 妳都係搵 Eve ?
CPW628,你揾咗 guardian公司啦?

作者: tung_yan0623    時間: 15-12-8 16:11

好多家長們問eve contact, 我已reply. 重申: 我係覺得eve為人好幫手,也許大家是來自香港,我自己唔係用佢service,我同eve冇关係冇利益架,只係見到而个topic, 自己多口講句自己的經驗而矣……
作者: 亮燈    時間: 15-12-8 17:02     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

唔該晒各位,我正在要認識監護人公司,D資料好有用,謝謝!

作者: CPW628    時間: 15-12-8 17:41     標題: 引用:Quote:原帖由+CPW628+於+15-12-08+發表Hi+T

原帖由 jaspermame 於 15-12-08 發表
CPW628,你揾咗 guardian公司啦?
我唔係呀 仲末搵

作者: brother4    時間: 15-12-8 17:48     標題: 回覆:tung_yan0623 的帖子

想知多點,eve 費用多少?

作者: jannywsc    時間: 15-12-8 18:15

回覆 3b 的帖子

3b, 我個friend都係同樣去年經AA介紹了用QUEST. 結果全年HOMESTAY 次次不同都不特止, 仲要離學校老遠好慘. 所以我都唔感選哩間.
作者: 3b    時間: 15-12-8 22:57     標題: 回覆:jannywsc 的帖子

每間公司都有負評, 真係要睇彩數

作者: basbyy    時間: 15-12-8 23:47

3b 發表於 15-12-8 08:33
多謝分享! AA比左兩份guardian公司資料我, Quest最新年費是1,038鎊。 請問pm你的會員是San嗎?我記得佢有 ...
係 Eve 呀!
作者: basbyy    時間: 15-12-8 23:52

3b 發表於 15-12-8 08:33
多謝分享! AA比左兩份guardian公司資料我, Quest最新年費是1,038鎊。 請問pm你的會員是San嗎?我記得佢有 ...
為免自己寫錯野,我噚晚上 Quest 網址睇過,佢地 Guardian Fee 係£1,590喎,咁唔知 AA係咪有折頭?!
作者: basbyy    時間: 15-12-8 23:58

我之前提果個 BK 會員就係 Eve,我無佢 whatsapp 架,不過有佢網址。有無人係搵 Eve?有乜評價?我來年想想地轉 Guardian 公司!
作者: DKmum    時間: 15-12-9 01:05

basbyy 發表於 15-12-8 23:58
我之前提果個 BK 會員就係 Eve,我無佢 whatsapp 架,不過有佢網址。有無人係搵 Eve?有乜評價?我來年想想 ...

Deleted

作者: 亮燈    時間: 15-12-9 07:04     標題: 引用:Quote:原帖由+basbyy+於+15-12-08+發表我之

原帖由 DKmum 於 15-12-09 發表
我用緊Eve 嘅service,佢好helpful 同埋覆enquires 超快,佢會系幾好的盲公竹,有d 5關guardian services  ...
可否PM資料,如價錢,聯絡方法,謝謝。

作者: CPW628    時間: 15-12-9 08:28     標題: 引用:Quote:原帖由+basbyy+於+15-12-08+發表我之

原帖由 DKmum 於 15-12-09 發表
我用緊Eve 嘅service,佢好helpful 同埋覆enquires 超快,佢會系幾好的盲公竹,有d 5關guardian services  ...
即係 Eve 嘅公司係 Quest ? 年費係 ? 可唔可以都比嘅資料我 唔該曬 thx

作者: 3b    時間: 15-12-9 08:46     標題: 引用:Quote:3b+發表於+15-12-8+08:33+多謝分享!+

原帖由 basbyy 於 15-12-08 發表
為免自己寫錯野,我噚晚上 Quest 網址睇過,佢地 Guardian Fee 係£1,590喎,咁唔知 AA係咪有折頭?!  ...

可能服務計劃不同?

圖片附件: 1449622039589.jpg (15-12-9 08:46, 67.05 KB) / 下載次數 44
/forum.php?mod=attachment&aid=NjE1ODF8YTc0YzNkMGJ8MTcyNzE0NDI2MHww

作者: 3b    時間: 15-12-9 08:48     標題: 引用:Quote:原帖由+basbyy+於+15-12-08+發表為免

原帖由 3b 於 15-12-09 發表
可能服務計劃不同?
掉轉了

圖片附件: 1449622128215.jpg (15-12-9 08:48, 58.46 KB) / 下載次數 65
/forum.php?mod=attachment&aid=NjE1ODN8ZTY2NDFhYTB8MTcyNzE0NDI2MHww

作者: jy1230    時間: 15-12-9 09:07

DKmum 發表於 15-12-9 01:05

Please PM to me too.  Thanks.
作者: brother4    時間: 15-12-9 09:21     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

跟EVE資料?希望多一個選擇,thx

作者: tung_yan0623    時間: 15-12-9 09:44

Eve的公司唔係quest.....只係同名咋
作者: dsedse    時間: 15-12-9 09:56

是否Eve Leung? 網上見服務: 提供督導和居住安排的服務。可以提供假期課程。這個假期課程和英文導師上堂,提供英文 (比如IELTS) 和有關英文的課程 (GCSE English)輔導,或者特別安排導師為學生補習。                                                                           BronzeThe economical option   £200/term                        

Silver Our Most popular package   £230/term                        

Gold    All the care you need    £330/term This is us giving our utmost care to you. Including free consultation before departure, free UK sim cards for the whole family, one to one meeting in Hong Kong every year. You will get the best advice for your child when studying in UK

作者: Candice1128    時間: 15-12-9 10:03     標題: 引用:+本帖最後由+dsedse+於+15-12-9+10:02+編輯

原帖由 dsedse 於 15-12-09 發表

是否Eve Leung? 網上見服務: 提供督導和居住安排的服務。可以 ...
我都想要Eva聯絡电話,可以pm比我嗎?

作者: dsedse    時間: 15-12-9 10:09

sorry,冇要Eva聯絡电話,公司是Anglo-Chinese Students Sxxxxxxx, 是否Eve 是同一人??
作者: 3b    時間: 15-12-9 10:24     標題: 引用:sorry,冇要Eva聯絡电話,公司是Anglo-Chine

原帖由 dsedse 於 15-12-09 發表
sorry,冇要Eva聯絡电話,公司是Anglo-Chinese Students Sxxxxxxx, 是否Eve 是同一人??

有位家長的ID 是Axx-Cxxx, 同一人?

作者: wloi    時間: 15-12-9 11:08

個人經驗,如果你只需要監護人服务,Eve係-個不錯的選擇。
作者: 亮燈    時間: 15-12-9 11:25     標題: 引用:個人經驗,如果你只需要監護人服务或準備住

原帖由 wloi 於 15-12-09 發表
個人經驗,如果你只需要監護人服务或準備住佢在倫敦zone 3 的宿舍,Eve係-個不錯的選擇。如果想住homestay, ...
呢點對黎講好重要,謝謝。

作者: brother4    時間: 15-12-9 11:32     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

上去anglo-Chinese的網看了,宿舍很大 ,可住幾十人學生,有補習,有車接送由學校去宿舍??

作者: brother4    時間: 15-12-9 11:36     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

是指London zone 3 最大的宿舍由學校接送,有否? 長假期最有用

作者: puifun    時間: 15-12-9 18:36     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

我也是用Eve嘅service, 已用了一個term, 最方便係大家可以WhatsApp 聯絡, 她很helpful.  亞女今年第一年去留學,讀year 8, 學校在中部,所以用homestay. 因倫敦center 太遠。她介绍給我的homestay 很好,每次亞女去住,都會帶亞女周圍去,half term 仲帶咗亞女去Blackpool 睇燈飾,我個人覺得她的服務很滿意。

作者: CPW628    時間: 15-12-9 18:44     標題: 引用:我也是用Eve嘅service,+已用了一個term,+最

原帖由 puifun 於 15-12-09 發表
我也是用Eve嘅service, 已用了一個term, 最方便係大家可以WhatsApp 聯絡, 她很helpful.  亞女今年第一年去 ...
Hi puifun 可唔可以講下佢嘅收費同比佢聯絡方法我 thx

作者: puifun    時間: 15-12-9 18:47     標題: 回覆:CPW628 的帖子

收費方面dsedse 已貼了出來

作者: CPW628    時間: 15-12-9 18:54     標題: 引用:收費方面dsedse+已貼了出來 +

原帖由 puifun 於 15-12-09 發表
收費方面dsedse 已貼了出來
唔該曬 eve

作者: CPW628    時間: 15-12-9 18:56     標題: 引用:Quote:原帖由+puifun+於+15-12-09+發表收費

原帖由 CPW628 於 15-12-09 發表
唔該曬 eve
Sorry 打錯 唔該曬 Puifun

作者: scso    時間: 15-12-9 19:37

今日收到home stay family用對仔女的相片自製咗張聖誕咭及一盒朱古力寄比我, 佢真係好有心, 我們也做咗朋友, 經常facebook連系
作者: CPW628    時間: 15-12-9 21:52     標題: 引用:今日收到home+stay+family用對仔女的相片自

原帖由 scso 於 15-12-09 發表
今日收到home stay family用對仔女的相片自製咗張聖誕咭及一盒朱古力寄比我, 佢真係好有心, 我們也做咗朋友 ...
So sweet

作者: DKmum    時間: 15-12-9 23:00     標題: 回覆樓主:

Deleted

作者: basbyy    時間: 15-12-10 00:07

dsedse 發表於 15-12-9 10:09
係同一個人。
作者: basbyy    時間: 15-12-10 00:08

3b 發表於 15-12-9 10:24
有位家長的ID 是Axx-Cxxx, 同一人?
係同一個人
作者: jy1230    時間: 15-12-10 12:37

DKmum 發表於 15-12-9 23:00
Just send out Eve contact, pls check mail.
Can you please pm contact of Eve to me? Thanks
作者: Mapleac    時間: 15-12-10 13:16     標題: 引用:今日收到home+stay+family用對仔女的相片自

原帖由 scso 於 15-12-09 發表
今日收到home stay family用對仔女的相片自製咗張聖誕咭及一盒朱古力寄比我, 佢真係好有心, 我們也做咗朋友 ...

作者: cyhp    時間: 15-12-10 16:55

是否即是熊女士?
作者: candy9328    時間: 15-12-10 17:23

我是用Eve, 都是用了一個term。
作者: CPW628    時間: 15-12-10 17:51     標題: 回覆:candy9328 的帖子

好似都幾多人用 Eve 咁禾

作者: yfchanMa    時間: 15-12-10 19:00

Hi 各位家長,我也是用Eve替兒子做英國監護人的,所以路過見到這topic就入來湊熱鬧。
我是2012年9月開始就用Eve service至現在(兒子最初讀Yr.9,現在Yr.12)。如果你問我對她的服務評價是怎樣?我會話她
是英國通,很helpful, 回覆又快,一陣間就可以覆你一大篇中文,最好是我英文麻麻,可以用廣東話同她溝通。最初頭一年兒子去英國,我倆公婆在英國一個親友都無,甚麼都不䁱,除透過顧問公司找了學校,接着就頭痕怎找適合既監護人。
咁啱當年Eve在這裡post了一個topic問有無人要找London監護人,就由這時起我就跟她聯络了!

最初頭一、兩年,因為我真係乜都唔適,便用email問她,她除了覆得快,又會把所有有用的資訊都話比我知。我又問她家庭背景(做家長當然想起清她底子),她也一一照講比我知。在出發陪兒子到英國開學前,我都是用email問晒Eve我想知英國的種種事情。到步當日安排了她駕車來機場接我們一家三口,先出發去她在London的家(因為兒子頭一年所有half term break 是住在她的House),稍作休息,參觀她house, 貓貓,還有她老公都在,大家傾談下,放下兒子要入學校的行李後,我們就離開去乘歐洲之星去法國玩左幾日,再返英國玩幾曰住B&B, 入學前一晚,我們入住Eve 家(收費的,不過好平)一晚,第二日記得是星期日,她老公駕車,Eve也陪同我們一起到學校。到了學校,我們一起參觀學校地方,把所有行李搬到兒子房後,當日有見過校長,housemaster後,Eve他們便開車送我倆公婆出機場,當晚就乘機返港了!

第二年起,我兒子被安排入住的不再是她的家,但最初Eve都着兒子由學校乘火車照舊到她家先,再駕車送她兒子去新落腳的地方,兒子當時有拍下新地方的照片send給我看,而我一向都無進入anglo-chinese的website看過,現在見有家長提,我便進入這website看,兒子告訴我知他現在放half term break, May bank holuday住的正正就是 website裡有相片的宿舍。我兒子就讀的學校也有其餘四位都是Eve做監護人,不過有一位each half term break都返香港。她會安排嬸嬸煮飯給他們食,間中也會和他們去飲中式茶食點心,打邊爐,我印象中食過一次日本菜。

現在當然不需要下下再send email比Eve, 簡單既whatsapp就得,現在是第四個年頭,只是最近用whatsapp打過一次電話給Eve, 太方便了! 我對她的服務無投訴,只說幸運,因機緣巧合認識到她。相信其他家長看之前家長提及, 已知怎樣聯絡她, 價錢也post了在website內。所以,我純粹只希望用過來人身份,把親身感受說給其他家長知而已。為免得被誤會幫人家做宣傳,所以恕我不便去回覆家長任何提問!

作者: Honey917    時間: 15-12-10 19:15     標題: 引用:Hi+各位家長,我也是用Eve替兒子做英國監護

原帖由 yfchanMa 於 15-12-10 發表
Hi 各位家長,我也是用Eve替兒子做英國監護人的,所以路過見到這topic就入來湊熱鬧。
我是2012年9月開始就 ...
Thanks for your sharing. The information is very useful.

作者: DKmum    時間: 15-12-10 21:20

yfchanMa 發表於 15-12-10 19:00
我是2012年9月開始就 ...

Deleted

作者: DKmum    時間: 15-12-10 21:46     標題: 回覆樓主:

Deleted

作者: 英子    時間: 15-12-10 21:57

DKmum 發表於 15-12-10 21:46
I just send out Eve's contact again, pls check PM.
可以PM  Eve's 聯絡方法給我嗎?
作者: DKmum    時間: 15-12-10 22:04

英子 發表於 15-12-10 21:57
可以PM  Eve's 聯絡方法給我嗎?

Pls check PM
作者: wing530    時間: 15-12-10 23:11     標題: 回覆:yfchanMa 的帖子

我冇上黎一排,呢度真係好熱鬧呀,我個 guardian 都係 Eve 呀 我都好慶幸係 bk 認識到 Eve,佢真係教識我好多野,又幫左我好多,開學日有 Eve 幫手,我都好感謝佢呀,之後阿仔又有 homesick,Eve 幫我同 houseparent了解下,houseparent 搵左班高年級的師兄同阿仔一起打波,阿仔就好快就過渡左喇,我先可以繼續我係法國嘅行程咋,而且大家用 whatsapp 傾談,超方便

作者: DKmum    時間: 15-12-10 23:19     標題: 引用:我冇上黎一排,呢度真係好熱鬧呀,我個+gua

原帖由 wing530 於 15-12-10 發表
我冇上黎一排,呢度真係好熱鬧呀,我個 guardian 都係 Eve 呀 我都好慶幸係 bk 認識到 Eve,佢真係 ...
你真系好耐冇上嚟傾計啦,得闲就系2015 嗰post 度講下你仔及你新工近况!

作者: etoile    時間: 15-12-11 00:09

wloi 發表於 15-12-9 11:08
個人經驗,如果你只需要監護人服务或準備住佢在倫敦zone 3 的宿舍,Eve係-個不錯的選擇。如果想住homestay, ...
係咪一定要搵佢做guardian先可以入住London個宿舍呢?我搽厚面懵膏拍膊頭搵咗個朋友做掛名guardian,亞囡放假要自己搵地方俾佢住。
作者: etoile    時間: 15-12-11 00:11

DKmum 發表於 15-12-10 22:04
可否也PM俾我?唔該曬!
作者: CPW628    時間: 15-12-11 00:33     標題: 引用:Quote:wloi+發表於+15-12-9+11:08+個人經驗

原帖由 etoile 於 15-12-11 發表
係咪一定要搵佢做guardian先可以入住London個宿舍呢?我搽厚面懵膏拍膊頭搵咗個朋友做掛名guardian,亞囡放 ...
阿女幾大呀 我同妳 case 一樣 妳原本有冇搵定地方 ? 妳地讀邊間?

作者: wloi    時間: 15-12-11 01:13

etoile 發表於 15-12-11 00:09
係咪一定要搵佢做guardian先可以入住London個宿舍呢?我搽厚面懵膏拍膊頭搵咗個朋友做掛名guardian,亞囡放 ...

你可以叫女兒問下其他寄宿同學的homestay可唔可以收多個? 其實都唔少homestay 唔同guardian 公司合作,自己經熟人介紹做生意...咁如果有同學一齊去就唔駛擔心.

作者: etoile    時間: 15-12-11 16:00

wloi 發表於 15-12-11 01:13
你可以叫女兒問下其他寄宿同學的homestay可唔可以收多個? 其實都唔少homestay 唔同guardian 公司合作,自己 ...
佢有問過,冇人so佢!同级香港女仔得幾丁!

作者: etoile    時間: 15-12-11 16:07

CPW628 發表於 15-12-11 00:33
阿女幾大呀 我同妳 case 一樣 妳原本有冇搵定地方 ? 妳地讀邊間?

deleted

作者: DKmum    時間: 15-12-11 23:57

etoile 發表於 15-12-11 00:11
可否也PM俾我?唔該曬!
作者: 3b    時間: 15-12-14 14:27

回覆 DKmum 的帖子

請問有無家長試過經Eve安排倫敦以外的host family?
作者: wing530    時間: 15-12-14 18:11     標題: 引用:Quote:原帖由+wing530+於+15-12-10+發表我

原帖由 DKmum 於 15-12-10 發表
你真系好耐冇上嚟傾計啦,得闲就系2015 嗰post 度講下你仔及你新工近况!

...
好呀,不過新工暫時仲会好忙,我会抽時間上黎傾計

作者: DKmum    時間: 15-12-14 18:38     標題: 引用:回覆+DKmum+的帖子 請問有無家長試過經Eve

原帖由 3b 於 15-12-14 發表
回覆 DKmum 的帖子

請問有無家長試過經Eve安排倫敦以外的host family?
我女住佢London 嘅宿舍,因為佢鐘意熱鬥,之前佢介紹左host family outside London, 但我女5想!

作者: 靚媽媽    時間: 15-12-14 20:55     標題: 引用:Quote:原帖由+3b+於+15-12-14+發表回覆+DKm

原帖由 DKmum 於 15-12-14 發表
我女住佢London 嘅宿舍,因為佢鐘意熱鬥,之前佢介紹左host family outside London, 但我女5想!

...
我早幾日都搵了eve, 感覺良好。

因我女短假吾多,只是長假,佢提議我女,不如住佢london度。bath 去佢度幾2小時。

其實我有問亞女,佢都覺ok,又想熱鬧d.
我唸都會住佢度。 我問過,擔心有病,要到學校接女,好似太遠,佢話佢會安排,所以我都想試試,佢費用吾貴。

作者: spiderlily    時間: 15-12-14 21:01

靚媽媽 發表於 15-12-14 20:55
我早幾日都搵了eve, 感覺良好。

因我女短假吾多,只是長假,佢提議我女,不如住佢london度。bath 去佢度幾 ...
其實,從女孩子媽媽的角度,住Eve 倫敦大屋較安全。因為住home stay 難免會擔心萬一遇人不熟...

作者: 靚媽媽    時間: 15-12-14 21:10     標題: 引用:Quote:靚媽媽+發表於+15-12-14+20:55+我早

原帖由 spiderlily 於 15-12-14 發表
其實,從女孩子媽媽的角度,住Eve 倫敦大屋較安全。因為住home stay 難免會擔心萬一遇人不熟...

...
都是,女既學校只有term break 同長假,
佢sixth form 小病應該自己在校應付到。

長假先去london 2小時火車是可應付。

eve又會帶佢地去london 週圍行下。

作者: spiderlily    時間: 15-12-14 21:50

靚媽媽 發表於 15-12-14 21:10
都是,女既學校只有term break 同長假,
佢sixth form 小病應該自己在校應付到。
小病有校醫
嚴重或傳染疾病才要離校就醫

作者: 靚媽媽    時間: 15-12-15 12:25

spiderlily 發表於 15-12-14 21:50
小病有校醫
嚴重或傳染疾病才要離校就醫
現在明白了. 吾怪之得EVE話果日有人水豆, 佢都去接走.

作者: brother4    時間: 15-12-15 13:08     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

好奇一問,出水豆會送哪處?

作者: 靚媽媽    時間: 15-12-15 14:38     標題: 引用:好奇一問,出水豆會送哪處? +

原帖由 brother4 於 15-12-15 發表
好奇一問,出水豆會送哪處?
學校會call 監戶人接走

作者: brother4    時間: 15-12-15 19:32     標題: 回覆:靚媽媽 的帖子

thx

作者: foxso    時間: 15-12-16 14:24     標題: 回覆:英國Guardian 公司推介

大家好,路過見講Guardian,我又搭訕一下。其實我囡囡year9,今年過去英國,都是Eve 做Guardian.在7月她來香港的時候約她了解下,佢十分helpful.教了很多要留意的事。之前因為學校距離London要3小時,都吾知找她做Guardian好吾好。後來決定了她的公司,她每次有問題都很快回覆。暫時覺得幾好,下次放假我囡要到host family住,有點擔心,希望ok.

作者: CPW628    時間: 15-12-16 15:36     標題: 引用:大家好,路過見講Guardian,我又搭訕一下。

原帖由 foxso 於 15-12-16 發表
大家好,路過見講Guardian,我又搭訕一下。其實我囡囡year9,今年過去英國,都是Eve 做Guardian.在7月她來 ...
點解擔心?第一次去 host family 到住?

作者: foxso    時間: 15-12-16 18:18     標題: 回覆:CPW628 的帖子

因為始終一個女仔去host family.有點擔心。之前本來Eve安排了同校的year 10姐姐同一個host family.但她退學了。

作者: foxso    時間: 15-12-16 18:19     標題: 回覆:CPW628 的帖子

是第一次去host family

作者: CPW628    時間: 15-12-16 21:41     標題: 引用:因為始終一個女仔去host+family.有點擔心。

原帖由 foxso 於 15-12-16 發表
因為始終一個女仔去host family.有點擔心。之前本來Eve安排了同校的year 10姐姐同一個host family.但她退學 ...
如果真係好擔心 不如去 London Eve 個度住

作者: Sheep006    時間: 15-12-16 22:02

回覆 CPW628 的帖子

EVE?係guardian company?
作者: CPW628    時間: 15-12-16 22:19     標題: 引用:回覆+CPW628+的帖子 EVE?係guardian+comp

原帖由 Sheep006 於 15-12-16 發表
回覆 CPW628 的帖子

EVE?係guardian company?
係 妳睇番前面有講

作者: littleparent    時間: 16-1-9 13:26

可以給Eve的聯繫資料我嗎?
謝謝 ^.^
作者: yfchanMa    時間: 16-1-9 18:03

回覆 littleparent 的帖子

已PM給你
作者: jaspermame    時間: 16-1-9 19:23     標題: 引用:回覆+littleparent+的帖子 已PM給你

原帖由 yfchanMa 於 16-01-09 發表
回覆 littleparent 的帖子

已PM給你
請問可以PM埋比我嗎?

作者: yfchanMa    時間: 16-1-9 19:58

回覆 jaspermame 的帖子

請看PM

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5