教育王國

標題: sjc VS york [打印本頁]

作者: LeeTszKi    時間: 15-3-23 12:04     標題: sjc VS york

sjc VS york  ( k1 offer )
囡囡正讀sjc pn ..
請大家指教意見..... Thanks

作者: hihisheep    時間: 15-3-25 02:27     標題: 回覆:LeeTszKi 的帖子

請問York 收你是主流定國際?如果York 主流,我建議你揀SJC

作者: peggyhklam    時間: 15-3-25 08:07     標題: 引用:請問York+收你是主流定國際?如果York+主流

原帖由 hihisheep 於 15-03-25 發表
請問York 收你是主流定國際?如果York 主流,我建議你揀SJC
York主流同國際班課程冇分別架,唔駛一定為左國際班個名而讀,國際班唔係高級d

作者: hihisheep    時間: 15-3-25 10:37     標題: 回覆:peggyhklam 的帖子

我曾是呢兩間幼稚園嘅用家,我並不是說國際班高級d,SJC 我仔仔是讀PN的,之後我轉了York local K1,而下學期轉York國際班,我只是想講過來人心聲
以下只是我個人認為,亦都是我在York 呢8個月觀察的結論,York國際班老師比主流班老師質素好些和有愛心,而且我仔仔在York local 半年內啲老師,無論是班主任,助教,net teacher,Pth teacher,都起碼轉了一次,他們都是離職的,對於3歲小朋友安全感和學習穩定性都不太好

作者: holidayhwx    時間: 15-3-25 13:24     標題: 回覆:hihisheep 的帖子

國際班無老師離職?

作者: LeeTszKi    時間: 15-3-25 14:15

回覆 hihisheep 的帖子

Thanks so muchh...... :)   
York 係主流offer ar.....  我都有聽過其他mama同你這樣說法..
所以你覺得sjc 會較適合.....sjc又不是太差, so far 阿囡返左半年n,
而且我也怕又要小朋友再重新適應另一環境..
你而家囝囝都讀緊york international class...... or 有其他更好offer ?  

作者: hihisheep    時間: 15-3-25 20:41     標題: 回覆:LeeTszKi 的帖子

我現在讀緊York 國際,不過今年9月會去KV 重讀K1,因為我嗰個係細b

作者: hihisheep    時間: 15-3-25 20:42     標題: 回覆:holidayhwx 的帖子

當然有,但不及主流咁多,我讀主流班已經走幾個了

作者: Qbbbchu    時間: 15-3-26 15:31     標題: 回覆:hihisheep 的帖子

York 主流班的老師真的不停𨍭咁差嗎?黎緊仲入K1,是否要轉國際班較好?請指教

作者: holidayhwx    時間: 15-3-26 17:01     標題: 回覆:hihisheep 的帖子

今年9月kv k1?算新生面试?插班生?

作者: jannychan    時間: 15-3-26 22:09     標題: 引用:今年9月kv+k1?算新生面试?插班生? +

作者: Qbbbchu    時間: 15-3-26 22:20     標題: 回覆:holidayhwx 的帖子

是York K1

作者: holidayhwx    時間: 15-3-27 00:52     標題: 回覆:jannychan 的帖子

嗯,应该都唔系

作者: hihisheep    時間: 15-3-28 14:27     標題: 回覆:Qbbbchu 的帖子

我今年3月已由主流轉國際班,個人覺得國際班較好

作者: hihisheep    時間: 15-3-28 14:29     標題: 回覆:holidayhwx 的帖子

我今年9月會在KV 重讀K1,因為我的仔仔是細b

作者: gthchau    時間: 15-4-17 16:50

回覆 LeeTszKi 的帖子

Hi Hi Ms Lee

Would you mind to share more about the sjc, coz my small bb got an offer of SJC PN class as well....
can u share yr comments abt the schools and the teachers? or anythings ...

coz my bb born in Dec... so i m bit worried... struggling between sjc and funful as well...........appreciate if you can  share yr comments with me abt sjc....

btw, net teacher is indian?
also, chinese level is moderate/ easy/ hard?

thanks

作者: Chowandwoo    時間: 15-4-20 17:22

回覆 gthchau 的帖子

i want to know too, my son has pn offer, thx

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5