教育王國

標題: 剛見完VICTORIA [打印本頁]

作者: DIKE    時間: 15-3-11 16:16     標題: 剛見完VICTORIA

剛見完VICTORIA, 感覺唔多好, D老師毫不友善, 成個INTERVIEW 都唔知做過D咩~

作者: round    時間: 15-3-11 16:23

係咪因為太多人in, 有冇唱吓歌?
作者: yumyumbb    時間: 15-3-11 16:34     標題: 回覆:DIKE 的帖子

which campus? not 14/3 in?

作者: DIKE    時間: 15-3-11 16:45

何文田, 人唔太多, 但老師感覺好冷漠 (因為我覺得有冇愛心係一眼就睇得出, 冇得扮), 都係考大同小意嘅野, 問下叫咩名, 玩玩具(D玩具少到喊), 聽故事, 唱歌等~  但本人感覺真係麻麻~~ 收都未必讀(當然我知好難先會收啦)

作者: DIKE    時間: 15-3-11 16:47

回覆 DIKE 的帖子

D 老師個個好似路人甲, 唔多理D小朋友, 果種感覺...唔識形容~~

作者: tammycby    時間: 15-3-11 16:49

請問家長需唔需要填問卷??
作者: DIKE    時間: 15-3-11 16:55

唔洗填問卷呀~~  

作者: manie_man_man    時間: 15-3-11 17:12     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

請問家長係唔係同小朋友一起圍圈坐?

作者: DIKE    時間: 15-3-11 17:17

老師話冇所謂喎, 家長鐘意坐邊都得~~

作者: manie_man_man    時間: 15-3-11 17:23     標題: 回覆:DIKE 的帖子

咁都得?咁有無見到校長呢?有無問家長問題環節?

作者: GGD    時間: 15-3-11 17:23

Do they expect the kids to talk (other than answering his name)?
作者: ivybaby115    時間: 15-3-11 17:45     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

我小朋友讀緊arts plus! 琴日先响playgroup觀察,星期六又要去面試,形式又係差唔多,唔知點解要做兩次!

作者: DIKE    時間: 15-3-11 18:07

回覆 manie_man_man 的帖子

冇問家長問題. 校長個影都唔見~~

因為我一入去就企係後面, 等我個小朋友自己去IN, 因為老師冇指示要家長企邊, 跟住有個好緊張嘅家長就問老師, 我地係咪一定要企係後面架, 然後老師就答, 唔係架, 隨便你地企邊都得, 然後果個家長就衝出去協助佢個小朋友啦~

作者: fatdogman    時間: 15-3-11 18:31     標題: 回覆:DIKE 的帖子

hi Dike,  用左幾耐時間? 同埋要等幾耐?

作者: DIKE    時間: 15-3-11 21:44     標題: 回覆:fatdogman 的帖子

今日唔洗點等,因為今日好少人,in咗20分鐘左右啦

作者: DIKE    時間: 15-3-11 21:45     標題: 回覆:GGD 的帖子

都有問叫咩名

作者: bbchu2013    時間: 15-3-12 10:46     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

面試係咪全英語?

作者: 怀妈妈新手    時間: 15-3-12 13:41     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

我是 Vic用家,如果大家发现老师是路人甲,不要出奇,这是老师观察小朋友和家长的表现,Vic 着重自我探索,还有小朋友自我表现,去年我们面试时,我只是坐在阿女后面和没有帮阿女,我女是非常主动周围探索和玩,又和老师自行对答,跳舞环节我向阿女说一定要跟住老师后面周围走,现在已经上了PN 8个月,非常满意学校语言环境和老师专业。祝大家好运!

作者: DIKE    時間: 15-3-12 15:49

回覆 怀妈妈新手 的帖子

但D路人甲老師又叫小朋友坐定定玩玩具喎~~
真係難捉摸...唔好話D小朋友唔知點, 身為大人嘅我都摸不著頭腦!

作者: DIKE    時間: 15-3-12 15:50

回覆 bbchu2013 的帖子

唔係呀~

作者: yuenyuen126    時間: 15-3-12 16:49

請問...坐定定係咪機會大D?
我女係坐唔定0個種...
作者: aiaiaiai    時間: 15-3-12 17:38     標題: 引用:何文田,+人唔太多,+但老師感覺好冷漠+(因為

原帖由 DIKE 於 15-03-11 發表
何文田, 人唔太多, 但老師感覺好冷漠 (因為我覺得有冇愛心係一眼就睇得出, 冇得扮), 都係考大同小意嘅野,  ...
慘,我個仔都未識講野,仲要答叫咩名

作者: Taka12    時間: 15-3-12 17:42     標題: 回覆:aiaiaiai 的帖子

我仔都係咁,又怕醜,唔喊已經偷笑

作者: yumyumbb    時間: 15-3-12 18:04     標題: 引用:我是+Vic用家,如果大家发现老师是路人甲,

原帖由 怀妈妈新手 於 15-03-12 發表
我是 Vic用家,如果大家发现老师是路人甲,不要出奇,这是老师观察小朋友和家长的表现,Vic 着重自我探索, ...
請問是那間campus?

作者: 宮二    時間: 15-3-12 18:07     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

可能很多内定,老師的冷漠也許可以理解

作者: dollar88    時間: 15-3-12 18:15

有冇內定你根本就證實唔到,上次去OPENDAY又唔覺老師太冷漠,見到校長好好笑容!ANYWAY各人有各人觀感!
作者: DIKE    時間: 15-3-12 18:54

回覆 宮二 的帖子

我入左去IN, 我奶奶話見到有一個家長帶小朋友去IN, D 老師好熱情歡迎曬佢咁講: X太, 哩邊呀~

你話冇內定我打死都唔信, 不過哩D野間間都有架啦~

作者: agathasweetie    時間: 15-3-12 19:30     標題: 回覆:DIKE 的帖子

可能本身有小朋友讀緊呢,學校識佢唔奇喎

作者: fatdogman    時間: 15-3-12 21:55     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

我今日in完, 我覺得d老師好好喎。唔似路人甲,d老師swap嚟swap去嚟我小朋友到observe佢,睇佢玩玩具,玩具係少,但我覺得都夠。老師又問下我平時屋企用咩語言,都同小朋友玩玩具。D老師都好有愛心。我都幾鍾意呢間學校環境,雖然冇outdoor playground. 我in過5 間學校,包括神校,覺得佢地interview係真係留意每個小朋友做梗乜。唔似流水作業

作者: dollar88    時間: 15-3-12 22:00

睇野唔係只睇表面,如果你係都要相信有內定,咁就要怪你自己唔夠身份地位囉!係輸蝕啲架喇!羨慕唔黎架喎!
作者: yumyumbb    時間: 15-3-12 22:07     標題: 引用:我今日in完,+我覺得d老師好好喎。唔似路人

原帖由 fatdogman 於 15-03-12 發表
我今日in完, 我覺得d老師好好喎。唔似路人甲,d老師swap嚟swap去嚟我小朋友到observe佢,睇佢玩玩具,玩具 ...
你今日in邊間campus?

作者: fatdogman    時間: 15-3-12 22:08     標題: 回覆:yumyumbb 的帖子

何文田

作者: chantecaille    時間: 15-3-12 23:31     標題: 引用:睇野唔係只睇表面,如果你係都要相信有內定

作者: DIKE    時間: 15-3-12 23:51     標題: 回覆:dollar88 的帖子

完全無羡慕過~ 我有冇身份地位也無需要同你解釋,我只不過將自已看到嘅感受到嘅同大家分享!

作者: DIKE    時間: 15-3-12 23:57     標題: 回覆:fatdogman 的帖子

相信就算in同一間學校都有好多唔同嘅睇法,祝福大家嘅小朋友都揾到一間好嘅適合自已嘅學校^^

作者: fatdogman    時間: 15-3-13 09:02     標題: 回覆:DIKE 的帖子

同意!!!

作者: ChanSiuTung    時間: 15-3-13 09:32     標題: 回覆:dollar88 的帖子

其實站係冇地位冇身份家長黎講 當然想係公平競爭啦 如果自己嘅小朋友技不如人 都抵輸 大家都希望入到有教無類既學校姐 用身份地位去攞學位 呢個香港教育真係死得

作者: foxchild    時間: 15-3-13 09:42

ChanSiuTung 發表於 15-3-13 09:32
其實站係冇地位冇身份家長黎講 當然想係公平競爭啦 如果自己嘅小朋友技不如人 都抵輸 大家都希望入到有教無 ...

同意! 無身份地位,更加上子女有機會接受好既教育
作者: fafaaki    時間: 15-3-13 11:14

我尋日都有in 何文田,由入門口到走都有老師笑咪咪打招呼,感覺上禮貌唔錯,入去課室,老師不停邀請家長一齊坐底同小朋友玩(好多家長唔敢坐,可能怕坐左唔夠櫈畀小朋友坐)但老師表示請放心因為預多左位的。一張枱有6副玩具,我張枱得3個小朋友,隔離枱都係咁上下,成個面試我覺得好舒服,D玩具同出面條sir滑梯,煮飯仔....勁好玩,玩到呀囡唔肯走,我地玩多左15分鐘先走,又冇人趕我地😅
作者: vpo0615    時間: 15-3-13 12:03

我有朋友都係識D名幼職員, 佢個小朋友先有得入讀. 靠關係呢樣嘢, 間間都有架啦.  
作者: tambb601    時間: 15-3-13 13:24     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

幾時有結果?

作者: DIKE    時間: 15-3-13 14:32

回覆 tambb601 的帖子

3月25

作者: 心急媽媽xxx    時間: 15-3-13 17:58     標題: 引用:何文田 +

原帖由 fatdogman 於 15-03-12 發表
何文田
請問是否只准一位家長陪同

作者: DIKE    時間: 15-3-13 18:11

回覆 心急媽媽xxx 的帖子

係呀~

作者: fatdogman    時間: 15-3-13 19:57     標題: 回覆:vpo0615 的帖子

yes...冇一間冇, 特別係名幼,神校。

作者: 964000    時間: 15-3-14 00:43     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

實有些位是內定的,不過我相信大部分位不是的,自己得吾得平常心啦,無謂話收的人都是內定。

作者: catcatwoman    時間: 15-3-14 12:24     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

我仔仔今日in,覺得安排幾好,老師好專注俾分而且好nice

作者: joygigi    時間: 15-3-14 12:54     標題: 引用:我仔仔今日in,覺得安排幾好,老師好專注俾

原帖由 catcatwoman 於 15-03-14 發表
我仔仔今日in,覺得安排幾好,老師好專注俾分而且好nice
但我覺得專注到只望住分紙

作者: catcatwoman    時間: 15-3-14 13:12     標題: 回覆:joygigi 的帖子

我嗰間房個老師ok喎,仲不時會裝吓小朋友做緊咩

作者: catcatwoman    時間: 15-3-14 13:14     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

何文田都好多人,但個流程暢順,唔洗等,亦唔見人聚集。感覺比st cat好

作者: happymamaTY    時間: 15-3-14 17:00

回覆 catcatwoman 的帖子

我係君匯港in, 都覺得安排得唔錯
老師都好有水準,
絕對同意好過st cat

作者: 964000    時間: 15-3-14 21:57     標題: 引用:回覆+catcatwoman+的帖子 我係君匯港in,+

原帖由 happymamaTY 於 15-03-14 發表
回覆 catcatwoman 的帖子

我係君匯港in, 都覺得安排得唔錯
St Cat first interview 實在太多人所以安排麻麻(成5000+人),但second in安排好好,老師好nice好有耐性,印象不錯。

作者: Theone111    時間: 15-3-14 22:57

964000 發表於 15-3-14 21:57
St Cat first interview 實在太多人所以安排麻麻(成5000+人),但second in安排好好,老師好nice好有耐性 ...
agree...but my daughter must fail in Victoria, every people stands up, and she sits down, no show to teacher........咁多 interviews 中最差一個.......祝大家好運!!!
作者: aiaiaiai    時間: 15-3-15 00:04     標題: 引用:Quote:964000+發表於+15-3-14+21:57+St+Cat

原帖由 Theone111 於 15-03-14 發表
agree...but my daughter must fail in Victoria, every people stands up, and she sits down, no show to ...
一樣,我個仔天然呆左。完全無理過老師,就係咁想走。實無希望

作者: Theone111    時間: 15-3-15 04:14

aiaiaiai 發表於 15-3-15 00:04
一樣,我個仔天然呆左。完全無理過老師,就係咁想走。實無希望

哎!我個女反而出來見到car car and slide發咗癲,拖極晤走我最後除鞋套抬馬騮走,因為個鞋套slippy, 極度樣衰!
作者: vinvinaa    時間: 15-3-15 14:43

請問各位interview時係咪每個老師逐過黎問小朋友?何文田campus
作者: fatdogman    時間: 15-3-15 18:01     標題: 回覆:vinvinaa 的帖子

yes...但我冇留意其他人,唔知係咪個個問

作者: aiaiaiai    時間: 15-3-15 18:59     標題: 引用:+本帖最後由+Theone111+於+15-3-15+04:17+

原帖由 Theone111 於 15-03-15 發表
我個仔都係,出去玩車玩都唔肯走,老走埋黎話佢地要清潔喇,跟著我即刻抱走佢

作者: Theone111    時間: 15-3-15 20:52

aiaiaiai 發表於 15-3-15 18:59
我個仔都係,出去玩車玩都唔肯走,老走埋黎話佢地要清潔喇,跟著我即刻抱走佢

...
我個女同你個仔好夾wow...HAHAHA!!
作者: Egg_mama    時間: 15-3-16 12:20

我哋IN harbour green, 我覺得以observation 方法去觀察小朋友比較好,
其他學校以問答嚟計分,有時未必答上,就好影響好評分。
雖然我唔知Victoria 點去評核小朋友,但起碼壓力冇咁大,當開開心心玩半個鐘,收唔收都要睇運氣...
作者: fatdogman    時間: 15-3-16 12:29     標題: 引用:我哋IN+harbour+green,+我覺得以observatio

原帖由 Egg_mama 於 15-03-16 發表
我哋IN harbour green, 我覺得以observation 方法去觀察小朋友比較好,
其他學校以問答嚟計分,有時未必答 ...
i agree with that and this is the reason i like Victoria among the other school

作者: woowoowoo    時間: 15-3-16 12:29     標題: 引用:我哋IN+harbour+green,+我覺得以observatio

其他學校以問答嚟計分,有時未必答 ...
同意上面媽媽的說法,因為用問答題去考,對於超大b和大b就有優勢,對其他未能用說話表達的就有點不公平。

作者: fruitfulsnoopy    時間: 15-3-16 12:52     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

我地in時見到課室外有位老師全程望入班房。其實呢位老師係咪先係俾分老師的關鍵人物呢?
其實之前玩玩具個part計唔計,如果老師冇咩問係咪即代表冇機會?定故事唱歌先重要d呢?

作者: catcatwoman    時間: 15-3-16 13:41     標題: 回覆:fruitfulsnoopy 的帖子

其實我覺得每個老師都俾分,玩玩具好輕鬆,但我覺得係observe小朋友玩成點。

作者: catcatwoman    時間: 15-3-16 13:43     標題: 回覆:woowoowoo 的帖子

我覺得形式好輕鬆,但我囝囝group in怕羞,佢反而單對單問答表現較好

作者: ensy    時間: 15-3-16 13:50     標題: 引用:Quote:原帖由+Egg_mama+於+15-03-16+發表我

原帖由 woowoowoo 於 15-03-16 發表
同意上面媽媽的說法,因為用問答題去考,對於超大b和大b就有優勢,對其他未能用說話表達的就有點不公平。

...
其實大b無大家想像中咁大優勢。佢哋開始trouble two,情緒不穩,唔合作又唔願啋人。反而5丶6月出世嗰d好,識得多但又聽話。所以我同意observation形式較公平。

作者: Egg_mama    時間: 15-3-16 14:31

我嘅情況係,國語老師問喺屋企用咩語言,我話廣東話同英文,之後就換咗英文老師埋嚟。佢有同小朋友講嘢,亦不時同我傾下,問有冇去Playgroup之類。之後就圍圈玩遊戲。
作者: catcatwoman    時間: 15-3-16 15:02     標題: 回覆:Egg_mama 的帖子

無喎,我嗰group有3,4個local老師,講廣東話,一個NET,無PTH老師喎

作者: fatdogman    時間: 15-3-16 17:18     標題: 引用:我嘅情況係,國語老師問喺屋企用咩語言,我

我嘅情況係,國語老師問喺屋企用咩語言,我話廣東話同英文,之後就換咗英文老師埋嚟。佢有同小朋友講嘢,亦 ...
我嗰group一個廣東話老師問我野同埋問小朋友野,問我屋企主要用咩language, 我話英文,夾雜mandarin 因為pg 都係呢兩個language, 跟住同我囡give me 5,兩個 net都嚟observe我囡,叫我囡give me 5..同我囡玩。 但我囡喺課室門口等時已同佢地say hi, 一入課室d老師即刻望佢叫咩名。見d老師係逐個小朋友花時間去observe, 其實都係好事。我地揀學校時,佢都都真心佢揀啱既小朋友

作者: tammycby    時間: 15-3-16 17:40

回覆 fatdogman 的帖子

你in邊個campus?
作者: 964000    時間: 15-3-16 17:53     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

其實呢個年紀,observe已經可以知到我多野

作者: fatdogman    時間: 15-3-16 18:18     標題: 引用:回覆+fatdogman+的帖子 你in邊個campus?

原帖由 tammycby 於 15-03-16 發表

你in邊個campus?
何文田

作者: corn819    時間: 15-3-16 18:50

乜咁多人去何文田既?

我個仔 (2012年11月大B) 係上星期五PM IN既, 去到個時早左, 有老師係門口話未入得。門口好多人, 我就同左阿仔落街打左個轉再返上去。到入得, 去到課室門口又要等, 上一個section未完, 好在出面都有玩具玩, 我個仔先無扭計。

一開門, 我個仔一支箭咁入去, D老師都係笑笑口咁既, 我個仔平時最憎Group Interview, 因為要佢坐定定。但今次佢可以自己揀玩具玩。NET坐係佢隔離, 但同緊隔離同學講野, 我個仔攞起個紅色既玩具, 同NET講"RED", 我都好surprise, 咩事佢咁主動架? 之後, NET就轉左同佢傾啦, 再問佢"Which one is green?", 好在阿仔都識。再之後就叫佢step high... 平時我仔真係唔會睬你, 個日佢又睬喎。砌完高, 隔離位個同學揀左我仔個玩具, 我就叫佢share, 佢就好乖咁比左同學仔玩。

然後換左個PTH老師黎, 問我仔叫咩名, 我仔梗係唔識聽啦。咁老師就叫我翻譯比佢聽, 咁阿仔就肯答啦。謝天謝地呀, in左近10間, 佢第一次肯講自己叫咩名! 老師再問我平時邊個湊呀... 吹左一陣水, 就又叫我仔玩另一個玩具。都可以做得到... 最後到傳波+唱歌仔... 老師叫tidy up, 結果得我個仔一個係度執, 其他人去晒Playmat坐底晒。我個仔, 重係度推埋櫈, 搞到老師叫佢唔駛執啦... 哈哈!

傳波同唱歌仔係我覺得最唔擔心架啦。整體黎講我對學校同我個仔既表現都滿意。但咁多人爭一個位, 都係要抱平常心架啦。但我覺得感覺比SC好好多。

有朋友同我講, Victoria既幼稚園到升小學, 未必可以好似SC咁派到傳統名校, 反而啱讀international school / IB School, 其實係咪呢? 我又真係無諗到咁遠喎。
作者: Baoyeung    時間: 15-3-16 19:56     標題: 引用:乜咁多人去何文田既?+我個仔+(2012年11月大

原帖由 corn819 於 15-03-16 發表
乜咁多人去何文田既?

我個仔 (2012年11月大B) 係上星期五PM IN既, 去到個時早左, 有老師係門口話未入得。 ...
你仔幾大?咁叻叻!

作者: Baoyeung    時間: 15-3-16 19:57     標題: 引用:乜咁多人去何文田既?+我個仔+(2012年11月大

原帖由 corn819 於 15-03-16 發表
乜咁多人去何文田既?

我個仔 (2012年11月大B) 係上星期五PM IN既, 去到個時早左, 有老師係門口話未入得。 ...
Oh sorry....原來你已講了!

作者: vinvinaa    時間: 15-3-17 08:49

corn819, 你仔仔好唱歌環節仔仔有無跳?記住上来報喜
作者: corn819    時間: 15-3-17 11:39

vinvinaa 發表於 15-3-17 08:49
corn819, 你仔仔好唱歌環節仔仔有無跳?記住上来報喜
叻乜鬼, 真係撞彩架咋。唱歌仔係唱The wheel on the bus, 老師比左張車軚既紙佢攞住, 佢就跟住扭軚, 跟住beep beep, 重有跟住唱, 但就無跳呀。但我都已經好滿足啦。我當然想佢有offer啦, 但競爭太大, 就算唔得都無法啦。起碼睇到仔仔一路有進步, 我就心滿意足啦。

作者: yumyumbb    時間: 15-3-17 17:34     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

我果日果group 聽唔到老師問家長平時屋企講咩語言……佢冇問過我野,只係有同小朋友對答,有冇人都係咁?

作者: fatdogman    時間: 15-3-17 18:51     標題: 回覆:yumyumbb 的帖子

我都好似見到有老師冇問其他媽媽野。。。但老師都問我幾多野,又問我囡野。。我話我有返pg咁

作者: Linchu    時間: 15-3-17 19:06     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

老師都無咩問我野呀 。。。

作者: Rollma    時間: 15-3-17 20:19     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

我老公同囡囡見Harbour green,安排好好,半個鐘左右出返黎。老師好友善,有耐心同囡囡玩,不過全程無問過我老公問題,唔知點解⋯家長參與度近乎零。

作者: vinvinaa    時間: 15-3-18 08:20

老師都無咩問我野呀
作者: fatdogman    時間: 15-3-18 10:21     標題: 引用:老師都無咩問我野呀

原帖由 vinvinaa 於 15-03-18 發表
老師都無咩問我野呀
我有問,主要係廣東話老師問。。。死梗。。實係覺得唔ok先問咁多。。

作者: vinvinaa    時間: 15-3-18 10:40

好想快D有result, 唔洗我痴心妄想咁多。早早出早早死心ba。
作者: tammycby    時間: 15-3-18 10:46

唔係嘅, 我諗老師想了解多d先問多d啫.英文老師只問我地屋企用咩語言, 我話廣東話之後就唔再問嘢, 我覺得唔問反而冇機, 因為問都費事

作者: fatdogman    時間: 15-3-18 11:04     標題: 回覆:tammycby 的帖子

個英文老師走嚟睇佢玩 再叫我囡hi 5, 我囡有做但個樣好sleepy, 因為嗰個時間係佢瞓覺時間,我話 she is sleepy, 個net同我講i m sleepy too....我諗個net係見我用english同我囡玩so先撩佢。。

作者: fatdogman    時間: 15-3-18 11:05     標題: 引用:+本帖最後由+vinvinaa+於+15-3-18+10:40+編

原帖由 vinvinaa 於 15-03-18 發表

好想快D有result, 唔洗我痴心妄想咁多。早早出早早死心ba。 ...
agree vinvinaa,  仲有1 個禮拜,好快

作者: adalyho    時間: 15-3-18 14:02     標題: 回覆:Rollma 的帖子

First round 睇小朋友,second round 先會in 家長

作者: josephine1979    時間: 15-3-18 14:36     標題: 引用:First+round+睇小朋友,second+round+先會i

原帖由 adalyho 於 15-03-18 發表
First round 睇小朋友,second round 先會in 家長
今年冇咗second in

作者: hksunshine    時間: 15-3-18 17:09

anyone got second in ?

作者: sailormercury    時間: 15-3-18 17:25     標題: 回覆:剛見完VICTORIA

已經講明不會有2nd in

作者: appleseeds    時間: 15-3-18 17:27     標題: 回覆:hksunshine 的帖子

@hksunshine

I am applying HMT campus.
There is no second in arrangement for 2015/16 PN intake.
Result will be announced on 25th March.

作者: Jijija    時間: 15-3-18 17:31     標題: 回覆:appleseeds 的帖子

重有一星期期待中

作者: tammycby    時間: 15-3-18 17:51

希望快d 到25號, 了結左件心事唔洗再諗
作者: Taka12    時間: 15-3-18 17:57     標題: 回覆:tammycby 的帖子

Me2

作者: fatdogman    時間: 15-3-18 22:04     標題: 引用:希望快d+到25號,+了結左件心事唔洗再諗

原帖由 tammycby 於 15-03-18 發表
希望快d 到25號, 了結左件心事唔洗再諗
大家咁話

作者: oneone_wan    時間: 15-3-19 13:26     標題: 引用:Quote:原帖由+woowoowoo+於+15-03-16+發表

原帖由 ensy 於 15-03-16 發表
其實大b無大家想像中咁大優勢。佢哋開始trouble two,情緒不穩,唔合作又唔願啋人。反而5丶6月出世嗰d好, ...
Agree ar! Trouble two有時真係好難搞,寧願佢唔出聲,最多當佢shy

作者: goldenear    時間: 15-3-19 15:50     標題: 回覆:DIKE 的帖子

Their arrangement is good for me. My kid enjoy the whole processing. Just wish to get an offer

作者: 巴斯媽媽    時間: 15-3-19 16:14     標題: 回覆:goldenear 的帖子

其實大家點睇這間學校,出面好多人話這間學校好商業化、其實得個名,什至聽聞有啲係買位!! 其實係咪真係外間所講咁吾好間學校?升小係咪好差?
(利申:我一心都想入HMT,因為行IB,覺得比較岩我仔仔,個日in入到學校都好鐘意佢地既學習環境!試問現在有邊間學校吾商業化?羊毛出至羊身上)

作者: appleseeds    時間: 15-3-19 16:45     標題: 回覆:巴斯媽媽 的帖子

@巴斯媽媽

Primary Allocation results for Victoria are very transparent.

http://www.victoria.edu.hk/eng/About-Victoria/Allocation.php

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5