教育王國

標題: 請問青衣那兒學珠心算較好 [打印本頁]

作者: Jamie0730    時間: 15-1-3 11:47     標題: 請問青衣那兒學珠心算較好

小兒現在5歳, 想學珠心算, 請問青衣那兒有得學。請介紹!

作者: 雪雪乐园    時間: 15-1-6 11:46

我個女在青衣小童群益會學(近青衣邨44、41M巴士總站),已經學左1年,就快升高級,個老師好好、好細心
作者: Jamie0730    時間: 15-1-7 09:45

Jamie0730 發表於 15-1-3 11:47
因知道學珠心算會對記憶有幫助,亦想阿仔對數學有興趣。我大女亦曾學過,效果唔錯, 但當年她在紅磡學,現唔想阿仔去到咁遠。

作者: Jamie0730    時間: 15-1-7 09:50

雪雪乐园 發表於 15-1-6 11:46
我個女在青衣小童群益會學(近青衣邨44、41M巴士總站),已經學左1年,就快升高級,個老師好好、好細心:goo ...
我有問過青衣小童群益會,但佢今期取消左初班,最快要等到5月才開班。所以想知道青衣還有那兒可以學到。

作者: 仔仔錫錫你    時間: 15-1-7 10:10

小童群益會個導師(帶眼鏡約60歲果位太太)真係好好,小朋友唔熟,佢會主動話比家長聽叫小朋友多練習,唔似得好多老師教完便算。
作者: Jamie0730    時間: 15-1-7 16:15

仔仔錫錫你 發表於 15-1-7 10:10
小童群益會個導師(帶眼鏡約60歲果位太太)真係好好,小朋友唔熟,佢會主動話比家長聽叫小朋友多練習,唔似 ...
請問那位導師除了在小童群益會教外, 還有那兒教呢?因小童群益會現在暫不開班。

作者: mianyang_99    時間: 15-1-8 12:35

Jamie0730 發表於 15-1-7 16:15
請問那位導師除了在小童群益會教外, 還有那兒教呢?因小童群益會現在暫不開班。
...
南豐9樓有CENTRE....係個位老師係個度做的.
作者: Jamie0730    時間: 15-1-8 18:17

mianyang_99 發表於 15-1-8 12:35
南豐9樓有CENTRE....係個位老師係個度做的.
請問她在青衣有Centre?因我住青衣。 或有沒有她的聯絡電話, 我可以直接聯絡她。謝謝!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5