教育王國

標題: 青衣啟思n班收左 [打印本頁]

作者: Tsz_Yan    時間: 14-11-28 20:42     標題: 青衣啟思n班收左

啱啱收到e-mail,收左我仔下午班,仲考慮緊讀唔讀,請其他媽媽俾啲以見

作者: Minnieching    時間: 14-11-28 20:54     標題: 回覆:Tsz_Yan 的帖子

我仔仔都收左上午班,我都煩惱中!

作者: Tsz_Yan    時間: 14-11-28 20:57     標題: 回覆:Minnieching 的帖子

係啦,啲老師好似有啲

作者: GG寶    時間: 14-11-28 21:03     標題: 回覆:青衣啟思n班收左

我都收到下午班,十五十六㖭

作者: ozduckie    時間: 14-11-28 21:16     標題: 回覆:青衣啟思n班收左

我有am offer, 但唔讀啦,會放位

作者: Pandayo    時間: 14-11-28 21:26

我都收左下午班,不過想上午多啲!
其實都唔知好唔好,我仔面得好差都收!
當時感覺啲老師好無耐性咁,第一感覺麻麻!
想等埋宏福結果丫
作者: Minnieching    時間: 14-11-28 21:26     標題: 回覆:Tsz_Yan 的帖子

我都有同感,個日interview 個老師

作者: Evalailai    時間: 14-11-28 21:29

啓思吾收,但係一D都冇失望!因為面試感覺吾好,學校露天操埸車仔舊,但最大問題係小朋友返放學要行咁多梯級,吾搭校車落雨又麻煩,面試一個老師一腳踢冇人幫佢,只靠佢判斷收生,而且又後生冇乜經驗,in完其實已經放棄左呢間!有朋友兒子今年讀緊,日日喊,發惡夢,原來校車姨姨好惡咁鬧D小朋友收聲吾好喊!卒之今個月轉左校!
作者: myki    時間: 14-11-28 21:34     標題: 回覆:青衣啟思n班收左

啟思都收咗我個仔Pm,不過迦南已經收咗佢am,老公今日交埋留位費了。

作者: happyszesze    時間: 14-11-28 21:53     標題: 回覆:青衣啟思n班收左

收到pm offer, 1516中,想要am

作者: Tsz_Yan    時間: 14-11-28 22:02     標題: 回覆:青衣啟思n班收左

因為我仲in左靈工,我希望靈工收佢

作者: 紫蘿蘭    時間: 14-11-28 22:30     標題: 回覆:青衣啟思n班收左

我都收咗,am. 等緊如有k offer, 就唔讀n 了。

作者: ozduckie    時間: 14-11-28 22:33     標題: 引用:我都收咗,am.+等緊如有k+offer,+就唔讀n+

原帖由 紫蘿蘭 於 14-11-28 發表
我都收咗,am. 等緊如有k offer, 就唔讀n 了。
我都係,因為有k1 offer, 所以會放啟思PN

作者: mebb622    時間: 14-11-28 23:09     標題: 回覆:青衣啟思n班收左

我都有am offer但唔要啦

作者: ydnew29    時間: 14-11-28 23:18

mebb622 發表於 14-11-28 23:09
我都有am offer但唔要啦
mebb622,你要咗邊間呢?我女都收到offer,但我同老公都鍾意宏福多啲,如果宏福都收就會放啟思了

作者: mebb622    時間: 14-11-28 23:35     標題: 回覆:青衣啟思n班收左

我選了york

作者: hopeful123    時間: 14-11-29 00:14     標題: 回覆:ydnew29 的帖子

但宏福要一月先知result,啟思12月中要比留位費,我都煩惱中!啟思pm.offer, 我唔想但暫時又無其它offer!

作者: ceciwu    時間: 14-11-29 00:24

Am offer
我好鐘意啟思因為佢係一間happy school.  我個大仔由pn 到現在都好開心。一D都唔谷。我覺得小朋友應該玩玩玩,從遊戲環境學習。佢focus母語亦係我buy嘅地方,英文都有native English teachers, 每天有English sessions.  亦可報不同興趣班如English / phonics/ mandarin playgroup.  我大仔亦可以用英文同人溝通,所以我覺得不用太擔心英文水平。老師係比較後生,但我覺得她們同D小孩距離近D反而更好(有D名校老師都40-50歲,我覺得較難打成一片)反而每個小朋友合適唔一定一樣,要選谷或活動教學,要看小朋友特質,大家加油!

作者: 紫蘿蘭    時間: 14-11-29 00:45     標題: 引用:Am+offer我好鐘意啟思因為佢係一間happy+sc

原帖由 ceciwu 於 14-11-29 發表
Am offer
我好鐘意啟思因為佢係一間happy school.  我個大仔由pn 到現在都好開心。一D都唔谷。我覺得小朋友 ...
其實我仔當年都係啟思由pn讀到k3. 佢都好開心,老師好着重德育。另外,我由其喜愛每年聯校聖表演,係浸大hall舉行,小朋友表演精彩,好熱鬧。
可惜,我無把握佢地收我女(超細B, 12年12月)讀K1, 所以穩陣啲報咗pN打底。其他幼稚園就報K1.

作者: EVASHINE    時間: 14-11-29 11:10

回覆 Tsz_Yan 的帖子

我囡囡都收左PM呀,心大心細中!!!唔知讀唔讀好~~
作者: ydnew29    時間: 14-11-29 11:26

hopeful123 發表於 14-11-29 00:14
但宏福要一月先知result,啟思12月中要比留位費,我都煩惱中!啟思pm.offer, 我唔想但暫時又無其它offer!

...

宏福(International)話12月有通知呀,希望係啟思註冊日前有結果
如果收的話就唔駛交多筆留位費又霸住個位

作者: queenie_hau    時間: 14-11-29 11:31

我對孖b都收到pm offer,唔知道可唔可以轉am?
我都好開心啟思收咗我兩個仔,主要原因希望佢哋開心愉快地學習,從而培養佢哋自主學習,這才是最重要。

作者: irenechong.86    時間: 14-12-2 14:08

我有PM offer, 但應該不要了
作者: evoncc    時間: 14-12-2 15:51     標題: 引用:Quote:mebb622+發表於+14-11-28+23:09+我都

原帖由 ydnew29 於 14-11-28 發表
mebb622,你要咗邊間呢?我女都收到offer,但我同老公都鍾意宏福多啲,如果宏福都收就會放啟思了

...
除左宏福啟思仲有冇報其他?宏福話k1冇得直升,同d comment好似麻麻•

作者: ydnew29    時間: 14-12-2 17:09

有報其他,但那些都係競爭比較大的,過咗年先interview
如果最後都只有啟思同宏福,多數K1會再考,所以諗住只讀一年的話,好似宏福開心啲又有全英語環境咁

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5