教育王國

標題: 啟幼考啟小的程序 [打印本頁]

作者: Tigertoffee    時間: 14-9-24 06:30     標題: 啟幼考啟小的程序

小兒今年啟幼K2, 有無今年P1或K3家長可以俾d貼士呀?唔該唒先!

作者: Aiyoyo    時間: 14-9-26 15:32

8月30下午面試兩個多鐘頭,9月22號收信

作者: Tigertoffee    時間: 14-9-26 23:20     標題: 回覆:啟幼考啟小的程序

Thanks

作者: jnellen    時間: 15-6-8 14:11     標題: 回覆:Aiyoyo 的帖子

請問今年多唔多收唔番啟小幼既case?

作者: lovelyteresa    時間: 15-7-6 08:56     標題: 回覆:jnellen 的帖子

而家先得閒覆,唔好意思。
無正式統計,但今年k3自己幼稚園學生中以我女果班計,大概十個人申請,應該有6-7個都入到首輪面試,之後多一個入左次輪(公開),有一個候補。
但聽聞隔離班好多次輪完都只得waiting,我知大約3-4個,但隔離班有幾多個面試就唔清楚。
不過幼稚園老師其實幾緊張,所以你地可以問下老師八下。佢地會每個面試小朋友問番考咩做咩,因為小學部唔會通水俾佢地,佢地好想知道然後第二輪再幫啲小朋友考上。
希望幫到你。

作者: sunnymama2    時間: 15-7-6 13:11

lovelyteresa 發表於 15-7-6 08:56
而家先得閒覆,唔好意思。
無正式統計,但今年k3自己幼稚園學生中以我女果班計,大概十個人申請,應該有6-7 ...
原來有兩輪面試?
作者: clarng    時間: 15-7-6 23:10

回覆 sunnymama2 的帖子

In general, just one round interview; but for those (from CPSKG) who didn't pass in the 1st round, CPS will offer them 2nd round interview (i.e. one more chance).

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5