教育王國

標題: 孖仔在自行計分 [打印本頁]

作者: hellolo    時間: 14-7-30 23:24     標題: 孖仔在自行計分

請問是獨立的計,還是一收就收兩个?
作者: jerry117    時間: 14-7-30 23:25     標題: 回覆:hellolo 的帖子

一收收兩個

作者: mrkokubo    時間: 14-7-30 23:30     標題: 引用:請問是獨立的計,還是一收就收兩个?

作者: hellolo    時間: 14-7-30 23:33

thx,咁有冇人会分開兩个計,請指教,謝謝!
作者: mrkokubo    時間: 14-7-30 23:37     標題: 引用:thx,咁有冇人会分開兩个計,請指教,謝謝!

作者: hellolo    時間: 14-7-30 23:44

咁如果同校,是否一齊好些,因為得20分唔係實收,我估有7-8成机会,謝謝
作者: 小兔~阿比    時間: 14-7-31 12:47

如果計分有20分,當然一齊抽,因計分階段只要抽中是但1個都1齊入,除非20分係0機會抽中,但統1派位就會變成2個用1個number抽,機會無因此而多到
作者: hellolo    時間: 14-7-31 15:20

明白,因我唔知邊样穩陣d啫,謝謝!
作者: mrkokubo    時間: 14-7-31 18:28

作者: mrkokubo    時間: 14-7-31 18:28

作者: hellolo    時間: 14-7-31 21:27

又想問下自行計分,如要抽係學校抽定教育局抽架,有冇人知牙?謝謝
作者: kmpurin    時間: 14-8-1 00:05     標題: 引用:又想問下自行計分,如要抽係學校抽定教育局

原帖由 hellolo 於 14-07-31 發表
又想問下自行計分,如要抽係學校抽定教育局抽架,有冇人知牙?謝謝
學校自己抽又得,比番教署抽都得,學校決定

作者: 小兔~阿比    時間: 14-8-4 13:42

統1派位孖仔機率係點我又唔知,但計分就一定抽中1個,另1個收埋,即如果學校有30個位,25個俾左25分,得返5個抽20分果啲,你孖仔是但中一個,佢就要俾多個學額出黎收埋佢,有家長係孖囡抽左德田架,

作者: mrkokubo    時間: 14-8-4 16:08     標題: 引用:統1派位孖仔機率係點我又唔知,但計分就一

作者: 小兔~阿比    時間: 14-8-4 18:33

咁自行當然1齊抽拉 ,7至8成好高
作者: 小兔~阿比    時間: 14-8-4 18:34

自行是2份表抽,而各自有個位填另一個個number
作者: 小兔~阿比    時間: 14-8-4 18:40

仲有仲有孖係2個都有長子分,所以照計2個都20分
作者: 幸福女子    時間: 14-8-4 19:05

如果分開抽,細孖好似係冇左長子5分架! 最好confirm 一下。。
作者: hellolo    時間: 14-8-4 20:06

多謝咁多位回覆,7-8成其實係估計,因為早兩年20分實收,上年已經唔係實收,不過學校今年加咗位,咁都要視乎有几多人報既!
作者: hellolo    時間: 14-8-4 20:11

同埋爸爸係舊生(10分),同適齡(10分)=20分
作者: rayeu160    時間: 14-8-4 21:02     標題: 回覆:孖仔在自行計分

我可以答,因我就係上面講既孖女。xddd自行時,孖都係入2份form的,但會喺份form度埋對方份form既number..抽中一個就2個一齊入。
當你有20分,第一階段收75人,當世襲有40人,25分有15人,咁餘下既20人,應該比20分既人抽,又當20分既人有100個,當每個人都係機會既1/100同時,twins就會2/100

作者: rayeu160    時間: 14-8-4 21:04     標題: 回覆:孖仔在自行計分

Round 2..反面2個會夾埋一個number一齊抽,所以無特別著數or唔著數。但都提意最好一齊抽,否則一個東一個西,要接送都麻煩。

作者: hellolo    時間: 14-8-4 21:26

rayeu160,
哦,原來係咁,請問是否所有學校都一祥?
作者: 小兔~阿比    時間: 14-8-4 23:11

你呢個問題,我唸又唔1定一樣咁做,最好都係問下間學校,其實而家孖真係唔少
作者: rayeu160    時間: 14-8-5 13:33     標題: 回覆:孖仔在自行計分

問過教局,厘d情況跟教局,唔關學校事的。

作者: hellolo    時間: 14-8-5 14:58

唔該晒各位
作者: 小兔~阿比    時間: 14-8-5 16:20

我有個唸法喎,話跟教局,但自行跟本係可以响學校入面搞定,如果佢堅到釘埋2個number,或2份表1齊抽,咪無double機率 law.教局有無明文寫明點抽呢?
作者: 小兔~阿比    時間: 14-8-5 16:25

如跟據以上機率及方法,大孖抽唔中機率為30%,細孖抽唔中機率也是30%,要2個無1個抽中機率為9%,即入既機率有91%
作者: oyeung    時間: 14-9-14 22:50

Rayeu160,

咁是否大細孖都有首名子女的5分?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5