教育王國

標題: 剛收到迦南waterloo call waiting 全日offer [打印本頁]

作者: MrsChanmama    時間: 14-5-3 14:42     標題: 剛收到迦南waterloo call waiting 全日offer

作者: siumak    時間: 14-5-3 20:54     標題: 回覆:剛收到迦南waterloo call waiting 全日offer

咁你本身點解鐘意全日?
你咪你老公啦,
我估平時佢都唔係佢主力照顧及打理家務,
佢當然可以講風涼説話。

作者: vincelo29    時間: 14-5-5 12:33

其實有全日班更係比BB讀啦...因為全日唔係咁易有, 加上你想出返來工作...
唔好咁諗話唔要個女...
作者: sapphirelkm    時間: 14-5-5 13:36

Hello!我星期六都去咗註冊全日班,希望小朋友讀得開心喇
作者: billying    時間: 14-5-5 14:42

我上星期六收到CALL WAITING, 好開心, 因為想小朋友讀全日班, 睇番之前呢間學校COMMENT, 都係好好,
我諗小朋友會讀得好開心
唯一就係學費幾貴下, 我星期六問校長, 下年PN全日班要$6400 X 11期, 加$6XX膳食費, 半年$2XXX雜費....

作者: Baobaoface    時間: 14-5-5 15:12     標題: 引用:我上星期六收到CALL+WAITING,+好開心,+因為

原帖由 billying 於 14-05-05 發表
我上星期六收到CALL WAITING, 好開心, 因為想小朋友讀全日班, 睇番之前呢間學校COMMENT, 都係好好,
我諗小 ...
膳食費係每月比??

作者: billying    時間: 14-5-5 15:32

回覆 Baobaoface 的帖子

係呀, 不過校長話要等教育局批, 不過我諗多數都批架啦...........

作者: Baobaoface    時間: 14-5-6 09:16     標題: 引用:回覆+Baobaoface+的帖子 係呀,+不過校長話

原帖由 billying 於 14-05-05 發表
回覆 Baobaoface 的帖子

係呀, 不過校長話要等教育局批, 不過我諗多數都批架啦...........
謝謝

作者: JasmineSiu    時間: 14-5-8 17:56

我囡囡係今年學生, 學費係好貴...不過以九龍塘全日來說Ok...

一提, Warerloo Cannon 不是值升...媽媽有心理準備下年要再考K1, 我囡囡會轉去港島讀女校。

作者: jenny0121    時間: 14-5-9 07:57     標題: 回覆:剛收到迦南waterloo call waiting 全日offer

知不知機會率有多少,升k1?

作者: JasmineSiu    時間: 14-5-9 10:31

回覆 jenny0121 的帖子

收4分一學生
作者: cclemon2009    時間: 14-5-9 13:37     標題: 回覆:剛收到迦南waterloo call waiting 全日offer

吾需要太擔心直升問題,因為有部分學生會轉校,上年有八成pn 學生轉校

作者: JasmineSiu    時間: 14-5-9 16:02

回覆 cclemon2009 的帖子

其實係, 可考有學劵幼稚園....
作者: MrsChanmama    時間: 14-5-9 22:24

作者: MrsChanmama    時間: 14-5-9 22:27

作者: MrsChanmama    時間: 14-5-9 22:29

作者: siumak    時間: 14-5-9 23:49     標題: 引用:回覆+siumak+的帖子 其實我都係想出番來做

原帖由 MrsChanmama 於 14-05-09 發表
回覆 siumak 的帖子

其實我都係想出番來做野, 所以放小朋友入全日班會安心D.
啲男人係咁架喇。。。

作者: Baobaoface    時間: 14-5-10 09:24     標題: 回覆:剛收到迦南waterloo call waiting 全日offer

全日制N唔太多位,要珍惜

作者: MrsChanmama    時間: 14-5-10 17:55

作者: JasmineSiu    時間: 14-5-13 11:30

回覆 MrsChanmama 的帖子

如果全日班來說迦南係不錯選擇,不過相對小朋友可能開學初期會多病痛。
作者: lovelylpclpc    時間: 14-5-13 11:44     標題: 引用:今日收到LH+OFFER....+半日學費同cannon+全

原帖由 MrsChanmama 於 14-05-10 發表
今日收到LH OFFER.... 半日學費同cannon 全日差$1000 左右...
好似LH 雜費得幾百蚊, 但CANNON 要$2XXX, 而 ...
Congratulations!  Recive AM or PM class offer for LH? Which campus?

作者: MrsChanmama    時間: 14-5-19 10:53

作者: abbykong    時間: 14-5-19 13:29

窩迦D老師的確幾好既, 我仔讀緊PN, 佢好鐘意返學, 我試過去裝佢地上堂, 我見我個仔叫極都唔睬老師, 個MISS都好好笑容, 唔錯架
作者: siumak    時間: 14-5-19 14:15

MrsChanmama 發表於 14-5-19 10:53
回覆 lovelylpclpc 的帖子

Just released LH offer.  See you all Cannon Waterloo parents on Parent's d ...

係....

作者: pegand0102    時間: 14-5-19 15:02

abbykong 發表於 14-5-19 13:29
窩迦D老師的確幾好既, 我仔讀緊PN, 佢好鐘意返學, 我試過去裝佢地上堂, 我見我個仔叫極都唔睬老師, 個MISS ...
你個仔返半日班還是全日班?我都有點擔心老師沒愛心和沒耐性,因為我個仔都會有你個仔的情況發生唔睬老師,佢黎緊8月返學,我都有D擔心,驚佢唔鍾意返學
作者: JasmineSiu    時間: 14-5-19 16:11

回覆 pegand0102 的帖子

吾需要擔心,迦南幼稚園(窩打老道)分校老師好好....我囡囡係全日班學生,午睡同自理能力都好大進步,而且老師有愛心。而且有兩星期適應期...小朋友好快習慣!

作者: Baobaoface    時間: 14-5-19 16:20     標題: 引用:回覆+pegand0102+的帖子 吾需要擔心,迦南

原帖由 JasmineSiu 於 14-05-19 發表

吾需要擔心,迦南幼稚園(窩打老道)分校老師好好....我囡囡係全日班學生 ...
請問一班有多少人?多少老師負責?

作者: pegand0102    時間: 14-5-19 16:50

JasmineSiu 發表於 14-5-19 16:11

吾需要擔心,迦南幼稚園(窩打老道)分校老師好好....我囡囡係全日班學生 ...
但係佢講野仲未得,講bb話,超擔心返學掂同老師及同學仔溝通
作者: JasmineSiu    時間: 14-5-19 16:56

全日班每班有8人(一個班主任、兩個輔助老師)....各位媽媽放心!
作者: Baobaoface    時間: 14-5-19 20:20     標題: 引用:全日班每班有8人(一個班主任、兩個輔助老

原帖由 JasmineSiu 於 14-05-19 發表
全日班每班有8人(一個班主任、兩個輔助老師)....各位媽媽放心!
正呀!!Thanks

作者: lovelylpclpc    時間: 14-5-19 20:45     標題: 引用:+本帖最後由+MrsChanmama+於+14-5-19+10:57

原帖由 MrsChanmama 於 14-05-19 發表

回覆 lovelylpclpc 的帖子
Hihi....which LH campus you have released the offer am ir pm?!

作者: sapphirelkm    時間: 14-5-22 15:58

下個月21/6有家長會,你地會唔會俾小朋友讀適應課程?
作者: Baobaoface    時間: 14-5-22 16:01     標題: 引用:下個月21/6有家長會,你地會唔會俾小朋友讀

原帖由 sapphirelkm 於 14-05-22 發表
yes

作者: siumak    時間: 14-5-22 17:27

sapphirelkm 發表於 14-5-22 15:58

Yes x 2

作者: MrsChanmama    時間: 14-5-23 22:10

作者: MrsChanmama    時間: 14-5-23 22:16

作者: MrsChanmama    時間: 14-5-23 22:17

作者: Bonbonita    時間: 14-5-23 22:46

回覆 MrsChanmama 的帖子

Hi, I have the same decision tomake as you did before. I received a call waiting from Cannan Waterloo RoadFull Day on the same day as you, and I registered on 10 May. Today I got anoffer letter from LH (PM session). If I didn’t have Cannan Waterloo Road Full Day offer, I would be very happy and definitely take it. However, I will choose Cannan Waterloo Road as I prefer full day and Cannan Waterloo Road is quite famous and well-known. Hope we both make the good choice for our kids as both kindergartens are good.

作者: Baobaoface    時間: 14-5-24 13:16     標題: 引用:認同樓上幾位媽媽所講,+窩打老道迦南d老師

原帖由 MrsChanmama 於 14-05-23 發表
認同樓上幾位媽媽所講, 窩打老道迦南d老師係面試的時候俾我一個好好的印象.   亦有好多學界的人同我講呢間c ...
yes,我in窩打老道迦南時覺得老師十分好和有耐性,但LH就流水作業啲

作者: MrsChanmama    時間: 14-5-24 18:29

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5