教育王國

標題: 本區觀塘/他區將軍澳 [打印本頁]

作者: eebaby1118    時間: 14-4-17 13:04     標題: 本區觀塘/他區將軍澳

請問各位,band 3女,本區觀塘/他區將軍澳,有咩校風好既選擇(何南金及高雷除外)
作者: AC117    時間: 14-4-17 13:46     標題: 回覆:eebaby1118 的帖子

寶覺,鄧英喜,香島及匯知,b2c 觀塘可能有機會

作者: elbar    時間: 14-4-17 20:50     標題: 引用:請問各位,band+3女,本區觀塘/他區將軍澳

原帖由 eebaby1118 於 14-04-17 發表
請問各位,band 3女,本區觀塘/他區將軍澳,有咩校風好既選擇(何南金及高雷除外) ...
或試首選 何玉清

作者: eebaby1118    時間: 14-4-18 00:50

回覆 elbar 的帖子

何玉清可以?得6個位分去觀塘,不過我都會博一博,唔知機會大唔大
作者: opclk    時間: 14-4-18 01:38

作者: ohnono    時間: 14-4-18 02:51

何玉清,寶覺、鄧英喜、還有鄭裕彤和遠一點的鄭植之都是區內可嘗試的band 2學校。Band 3校風好的的有張沛松和馬陳端喜,都同樣是值得考慮。
作者: elbar    時間: 14-4-18 05:28     標題: 引用:回覆+elbar+的帖子 何玉清可以?得6個位分

原帖由 eebaby1118 於 14-04-18 發表

何玉清可以?得6個位分去觀塘,不過我都會博一博,唔知機會大唔大 ...
派位乙部或試 1.何玉清/林炳炎 2.堅樂 機會不錯

作者: AC117    時間: 14-4-18 08:15     標題: 引用:回覆+elbar+的帖子 何玉清可以?得6個位分

原帖由 eebaby1118 於 14-04-18 發表

何玉清可以?得6個位分去觀塘,不過我都會博一博,唔知機會大唔大 ...
他區有6個位已經不錯了,放第一有機的,唔近MTR,但校風不錯,總好過留觀塘入b3,觀塘b3真係唔識比意見,抽觀塘b2機會又較微,觀塘生好幸福可以試黃大仙,將軍澳,深水埗,九龍城及東區b2有好多選擇
有朋友被學校評是b3,但上年抽獎時在另一個網入到都第二志願他區b2,還叩門入間更好,無野無可能,唔試過唔知

作者: opclk    時間: 14-4-19 11:25

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5